En Sıcak Konular

MESCİDİ AKSA'YA SİYONİST TACİZ!

7 Ağustos 2009 16:22 tsi
MESCİDİ AKSA'YA SİYONİST TACİZ! Siyonistler Aksa'nın karşısında yapımı devam eden sinagogun üzerine Aksa'yı yıkıp kurmayı planladıkları Hz. Süleyman heykelinin maketini yerleştirdiler.

Mescidi Aksa'ya siyonist tacizi!

Siyonistler Aksa'nın karşısında yapımı devam eden sinagogun üzerine Aksa'yı yıkıp kurmayı planladıkları Hz. Süleyman heykelinin maketini yerleştirdiler.

Bazı Siyonist cemaatler, haham ve sinagog öğrencilerinin de yardımıyla Mescidi Aksa'nın karşısında yapımı devam eden sinagogun üzerine daha önce Mescidi Aksa'nın yerinde var olduğunu iddia ettikleri hayali Süleyman heykelinin büyük bir maketini yerleştirdiler.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin bildirdiğine göre Aksa Müessesesi dün (06 Ağustos Perşembe) yaptığı açıklamada, Siyonist cemaatlerin yapımı devam eden sinagogun üzerine yerleştirdikleri maketin Mescidi Aksa ile Burak duvarından sadece birkaç metre uzaklıkta olduğunu belirtti.

Siyonist cemaatler birkaç ay önce de Mescidi Aksa'nın karşısına dev bir şamdan dikmişti.

Aksa Müessesesi yaptığı açıklamanın devamında, Siyonist cemaatlerin buraya hayali heykeli dikerek, bölgeye gelen ziyaretçilerin daha önce var olduğu iddia edilen mabede ilişkin dikkatlerini çekmek, bilinçlenmelerini sağlamak ve Mescidi Aksa'nın altında üçüncü heykelin yapılmasına zemin hazırlamak istediklerini ifade etti.

Açıklamanın devamında son zamanlarda Siyonist cemaatlerin değişik isimler altında Kudüs'te ve özellikle de Mescidi Aksa'da tahrik dolu birçok gösteri ve yürüyüş yaptıklarına da dikkat çekildi.

Aksa Müessesesi, birkaç ay önce de Siyonist dini cemaatlerin şu anda maketin yerleştirildiği yere heykele ait büyük bir şamdanı yerleştirdiklerini duyurmuştu.

Kudüs ve çevresindeki bölgelerde yaşayan Filistinlilerden Mescidi Aksa'yı korumak için harekete geçmelerini isteyen Aksa Müessesesi, Mescidi Aksa'da tutulacak nöbetlerin onu en iyi koruma yollarından biri olduğunu ifade etti.

Kudüs'te Filistinliler evlerinden atıldı evleri gaspedildi
Filistin el-Yevm Haber Ajansının bildirdiğine göre, BM Yardım kuruluşu UNRWA, Kudüs'ten çıkarılan Filistinli mültecilerle ilgilenmeye devam edeceğini açıkladı. Geçen hafta Filistinli mülteci esirlerden bazıları sınır dışı edilmişti.

UNRWA, İsrail işgal güçlerinin geçen hafta Kudüs'ün kuzeyinde 53 Filisitinli mülteciyi sınır dışı ettiklerini ve siyonist yerleşimcilerin Filisitnliler'in evlerini gasp ettiklerini açıkladı.

UNRWA sözcüsü Chris Guinness Perşembe akşamı geçen hafta 50 seneden fazla Kudüs'te yaşayan Filistinli ailelerin evlerinden çıkarıldığını ve bu olayın özellikle çocuklarda şok etkisi yaptığını belirtti.

Guinness, İsrail polislerinin Pazar günü mülkiyetleri Filistinlilere ait olan evleri yılın ortasında boşalttıklarını da ekledi.

Basın sözcüsü İsrail'in bunlara devam etmesi durumunda sınır dışı edilen ailelere yardımlarının devam edeceğine işaret etti.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/mescid-i-aksa-ya-siyonist-tacizi-134934.htm



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,414 µs