En Sıcak Konular

BAŞBAKAN ERDOĞAN AHMET TÜRK İLE GÖRÜŞTÜ

5 Ağustos 2009 22:15 tsi
BAŞBAKAN ERDOĞAN AHMET TÜRK İLE GÖRÜŞTÜ Ankara’da gözlerin çevrildiği Erdoğan- Türk görüşmesi gerçekleşti.

Erdoğan-Türk görüşmesinin ardından ilk açıklama  

Erdoğan, ’AKP Genel Başkanı’ sıfatıyla DTP lideri Türk’le bir araya geldi. Bir saatlik görüşmenin ardından Erdoğan, “Milletimiz birlik, beraberlik istiyor, anneler gözyaşları dinsin, kan, ölüm olmasın istiyor. Hepimiz bunun beklentisi içindeyiz” dedi.

“AKP Genel Başkanı ve TBMM Grup Başkanı” sıfatıyla DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile görüşen Tayyip Erdoğan, “Geleceğe yönelik umutlarımızın daha da arttığı inancındayım” dedi.

Ankara’da gözlerin çevrildiği Erdoğan- Türk görüşmesi gerçekleşti. Erdoğan’ın AKP Grubu’ndaki odasında yapılan görüşme, saat 12.00’de başladı. Türk görüşmeye, DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna ve Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ile birlikte geldi. Basına kapalı görüşmeye AKP kanadından, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan katıldı.

Türk: güzel günlere kavuşuruz

Türk, AKP Grubu’nda Erdoğan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “bugünün önemli bir gün olduğunu” belirtti, bir diyalog ortamının sağlanmasından dolayı umutlu ve mutlu olduklarını söyledi. Türk, şöyle konuştu: “Görmek istediğimiz tablo, halkımızın, Türkiye’nin kucaklaştığı süreçtir. Nelerin yapılması gerektiği konusundaki düşüncelerimizi ifade ettik. Umut ediyoruz ki daha çok demokrasi, herkesin sevgiyle kucaklaştığı bir süreç için olumlu gelişmelerle karşı karşıya kalırız. Hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu sorumluluk bilinciyle çabalarımızı sürdüreceğiz.  Biz, genel olarak bu süreçte bir projeyle ortaya çıkmanın doğru olmadığını ifade ettik. Bunu zaman içinde daha olgunlaştıracak, toplumun her kesimini düşüncesini alacak bir sürecin başlaması konusunda, düşüncelerimizi ifade ettik. Umuyorum ve inanıyorum ki, daha güzel günlere, daha mutlu günlere hep birlikte kavuşuruz...”

Erdoğan: Olumlu adımlar atacağız

Erdoğan da Meclis’te gazetecilere görüşmeyi şöyle anlattı:  “Bu sürece yönelik bugün yaptığımız toplantıyla geleceğe yönelik umutlarımızın daha da arttığı inancındayım. Zira, milletimiz, birlik istiyor, beraberlik istiyor, dayanışma istiyor. Anneler gözyaşları dinsin, kan, ölüm olmasın istiyor. Hepimiz bunu istiyoruz. Hepimiz bunun beklentisi içindeyiz. Bütün bunlara yönelik olarak da İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda bir çalışma başlattık. Bu çalışmanın içerisinde teori var, pratik var. Hepsi burada buluşsun istiyoruz. Bununla ilgili partilerimizin, sivil toplum örgütlerimizin, akademisyenlerimizin, medyanın ve bu konuda hakikaten söyleyeceği çok şey olan temsilcilerinin katılımlarıyla böyle bir çalışma devam ediyor. Şahsen 1 saatlik görüşmemizde de karşılıklı olarak birbirimizden istifade ettiğimize ve bütün bu görüşmelerin de geleceğe yönelik olarak güvene dayalı, olumlu adımlar olacağına inanıyorum. Bazı şüphelerin kalkmasına yönelik adımlar olacağına inanıyorum. Bunları belki kısa zamanda aşmak mümkün değil ama kısa, orta ve uzun vadede bunları aşacağımıza inanıyorum. Sayın Genel Başkan, arkadaşları, arkadaşlarım, bu toplantıyı tamamladık. Bu vesileyle de tüm halkımın, milletimin Berat Kandilini kutluyorum, tebrik ediyorum. Milletimizin birliğine, beraberliğine, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle vesile olmasını temenni ediyorum.”

İSİMLER NASIL SAPTANDI

Başbakanlık, DTP’den randevuyu “AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın görüşme talebini” bildirerek aldı. Daha sonra görüşmeye İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın da katılacağı iletildi. ‘Karşılıklılık ilkesi’ gereği DTP de görüşmede bir genel başkan ve iki milletvekili ile temsil edildi. Ve dün Erdoğan’la yapılan görüşmeye Türk’ün dışında DTP Eş Başkanı Emine Ayna ile Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş katıldı.

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://w9.gazetevatan.com/ErdoganTurk_gorusmesinin_ardindan_ilk_aciklama_/252488/1/



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,615 µs