En Sıcak Konular

''BİR GÜN SABIR TÜKENİR,SİLAHINI KAPINCA!''

4 Ağustos 2009 10:16 tsi
''BİR GÜN SABIR TÜKENİR,SİLAHINI KAPINCA!'' "Bin yıldır vatan yaptığımız Anadolu coğrafyasında Türkler artık dağa çıkmak gibi bir durumla yüz yüzedir..."Yeniçağ Yazarı Sabahattin Önkibar'ın yorumu...

Bir gün sabrın tükenir, silahını kapınca!
 
AKP’nin son Kürt açılımı ihaneti ve Bahçeli’nin Dağa Çıkarız resti bana merhum Nihat Atsız Hoca’nın Üniversite yıllarımda dilimden düşürmediğim şu satırlarını hatırlattı:
 “Gün olur ki mertliğin uğrar kahbe bir hınca;
Namert bir el arkadan seni
vurur kadınca;
Bir gün sabrın tükenir silahını kapınca...
Haykırarak çıkarsın yurdunun dağlarına.”
Şu tabloya bakar mısınız?
Bin yıldır vatan yaptığımız Anadolu coğrafyasında Türkler artık dağa çıkmak gibi bir durumla yüz yüzedir.
Sadece bu tablo bile AKP’nin küresel güçler tarafından niçin desteklendiğini ortaya koymuyor mu?
Bazılarımız efendim akan kan duracak bu iyi değil mi diyebilir.
Keşke öyle olsa...
Kan ve barış ambalajdır.
Dahası, sahada TSK’ya mağlup olan PKK’nın muhatap hale getirilmesi için kamuflajdır.
Daha önce de yazdık.
AKP’nın bu sözde açılımı projedir.
Bunun gerçek adı ise Kuzey Irak açılımıdır.
ABD bölgeyi 2011’de terk ediyor.
Dolayısı ile bu coğrafyayı yeniden düzenlemek istiyor.
Buradan hareketle AKP’nin güya Kürt açılımı adına son yaptıkları ise tek kelime ile tüluattır.
Washington ve Telaviv şak diye emrediyor, AKP tak diye yerine getiriyor.
Hadise budur.
Bizim feryadımız, başlatılan bu süreç ile milli ve üniter yapımızın onarılması mümkün olmayacak ölçüde yara alacağından ötürüdür.
Gelelim Devlet Bahçeli’ye.
Son günlerdeki tutumu şeklen yerindedir ancak!
Aslan Bulut’un dün yazdığı gibi edilen o sözlerle, takınılan son tutumların tribünlere şirin görünmek ve durumu zahiren kurtarmak için olduğu gibi büyük bir şüphe söz konusudur!
Öyle ya dağ’a çıkmaktan söz eden ve 50 yıl gibi bir süre ortaya koyan bir siyasi liderin dağ öncesi yapması gerekenler yok mudur?
Bir başka şey Abdullah Gül gibi bu tür mes’elelere bakışı bilinen birini devletin başına getirten birinin söylediklerinde inandırıcı olması çok kolay değildir.
MHP genel başkanı kararlılığını kanıtlamak istiyorsa parti kongrelerinde hamaset yapmak yerine eylemli tavırlar ortaya koymalıdır.
Mesela neler mi?
Parlamento gurubunu aktif protestolara sokabilir ve bütün Türkiye’de Kurtuluş günlerinde İstanbul Sultanahmet’de yapılan türden dev mitingler yapabilir.
Eğer bunlar yapılmaz ve gaz alma babında iki dağ edebiyatı ile durum geçiştirilir ise MHP önderliği de tarih önünde sorumlu olacaktır.

OY KAYBEDECEK...

Kürt paketi kamuflajı için yeni bir Ergenekon dalgası!
AKP’nin dış dinamiklerin dayatması ile başlattığı malum Kürt açılımı süreci devam ederken yeni bir Ergenekon dalgası da artık muhtemel hale gelmiştir. Niçin mi?. Kürt açılımı konusu AKP’ye Orta Anadolu ve Karadeniz’de oy kaybettirecek bir konudur. Dolayısı ile AKP bu mes’eleyi örtmek için kamuoyunun dikkatlerini başka başka alanlara taşımayı isteyecektir.
Mesela neler mi yapabilir? Her zamanki gibi yeni bir Ergenekon dalgasına start verebilir. Bu şekilde ünlü isimleri ya da emekli generalleri gözaltına aldırır ve yeni-ilginç hikayeleri yandaş medya aracılığı ile servis edip gündemi bir ölçüde olsa da manipüle edebilir. Göreceksiniz AKP birkaç güne kalmaz böyle bir yola girecek; zira Kürt konusunun kendisine çok oy kaybettireceğini Tayyip Erdoğan iyi bilir.

PROTESTO...

Sokakta yuhalanan Başbakan!
Başbakan Erdoğan’a artık sokak sataşmaları başladı.Tayyip Bey önceki akşam partili milletvekilinin Ankara merkezindeki lokantasında yemek yerken ahalinin tepkisiyle karşılaştı ve protesto edildi. Bunun anlamı Erdoğan’ın karizmasının çizik yemesidir. Tayyip Bey partili bindirilmiş kıtaların olmadığı yerlerde artık yuhalanır hale gelmiştir. Hiç kuşkunuz olmasın bu tablo eğer sergilenen malum ceberrutluklar olmasa yani protesto edilenler hemen karga tulumba karakollara götürülmese ve hatta türlü isnatlarla adliyeye sevk edilmese, emin olun Tayyip Bey bugünün ikliminde sokakta bile zor yürüyebilecektir.. İşte bir lider böyle bir görüntü içine girmiş ise onun artık siyaseten sonu geliyor demektir.

TARAF MEDYA...

Bunlar mı 12 medya bilgesi!
Sözde Kürt açılımı için medya’nın 12 bilgesi (!) AKP’li bakan tarafından ağırlandı ve görüşlerine müracaat edildi. Bilgelere bakar mısınız, bir ikisi hariç her biri yandaş ve AKP militanı. Şu işe bakar mısınız, Yeniçağ ve Cumhuriyet’den bir kişi bile yok ama Taraf Gazetesi’nin temsilcisi var bu davette. O Taraf Gazetesi ki misyonu TSK’yı ve Türk Devletini tasfiyedir. Yoksa gerçekten bu paket olayı da Atatürk Cumhuriyetini tasfiye için midir? Ne alakası var demeyin, ayinesi işse kişinin tablo ortadadır... Ama Beşir Atalay gibi yakın geçmişte rektör olması bile devlet değerleri bağlamında sakıncalı bulunarak görevden alınan biri bugün İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturtulmuş ise, bütün bunları normal karşılamak gerekiyor.

Sabahattin Önkibar

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=9537

 



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,621 µs