En Sıcak Konular

KİLİSEYE VAR BAYRAĞA YOK

4 Ağustos 2009 09:31 tsi
KİLİSEYE VAR BAYRAĞA YOK Başta Akdamar olmak üzere kiliselere para aktaran Bakan Günay, Zonguldak’taki makarası bozulan kale direğine 19 Mayıs’tan beri Türk bayrağı çektirtmek için hiçbir şey yapmadı.

BÖYLE REZALET GÖRÜLMEDİ

ZONGULDAK’ın Filyos beldesinde bulunan kalenin surlarındaki direğin makara sistemi 19 Mayıs’ta bozuldu.  Belediye Başkanı Ömer Ünal, “Sorunu giderecek teknik altyapımız yok” dedi. Kültür Bakanlığı da duyarsız kalınca direğe 3 aydır Türk bayrağı çekilmedi.‰ 10’da

Günay son olarak Burdur’un Elmacık köyündeki Kavaklı Rum Kilisesi’ni müzeye çevirmek için 1 milyon TL kaynak aktardı.

Kiliseye var, bayrağa yok
Başta Akdamar olmak üzere kiliselere para aktaran Bakan Günay, Zonguldak’taki makarası bozulan kale direğine 19 Mayıs’tan beri Türk bayrağı çektirtmek için hiçbir şey yapmadı.

Hükümet kiliseleri ihya etmek için trilyonlarca lira kaynak aktarırken, bağımsızlığımın simgesi olan Türk bayrağına ise gereken önemi göstermiyor. Kültür Bakanlığı fosillerin sergilenmesi için Burdur’un Elmacık köyündeki Kavaklı Rum Kilisesi’nin müzeye çevirmek için 1 milyon TL kaynak aktarırken,  Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindeki Filyos beldesinde bulunan kalenin surlarına bir işadamı tarafından dikilen 37 metrelik direğin makara sistemini yaptıramıyor.

Kiliseye 1 milyon lira
19 Mayıs’ta sistemin arızalanmasından bu yana geçen 2,5 aylık sürede kalede Türk Bayrağı dalgalanamıyor. Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, direkteki sistemin arızasından dolayı Türk Bayrağı’nı göndere çekemediklerini, sorunu da kendi imkanlarıyla çözmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Bu arada, Burdur’un Kemer ilçesine bağlı Elmacık köyünde bulunan ve yaklaşık 10 milyon yıl önce yaşadıkları tahmin edilen mastadonlara ait 6 fosilin sergilenmesi için Kavaklı Rum Kilisesi’nin müzeye çevrileceği bildirildi.

Danışman ’Taraf’lı
Burdur Müzesi Müdür Vekili Mehmet Tanır, Burdur’a bir doğa müzesi kurulacağını ve bunun ilk aşaması olarak Kavaklı Rum Kilisesi’nin müzeye çevrileceğini söyleyerek, “Onun için ciddi bir ödenek ayrıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığındaki proje için 1 milyon TL kaynak aktarılacak” dedi. Bu gelişmeler yaşanırken, başta Akdamar Kilisesi olmak üzere pek çok kilisenin onarımı için milyonlarca liralık kaynak aktarıldı. Ertuğrul Günay, TSK’yı ve Türklüğü hedef alan Taraf Gazetesi’nin yazarı ve Polis Akademisi Öğretim Üyesi Önder Ataç’ı Kültür Bakanlığı’na danışman yapmıştı. Bununla sınırlı kalmayan Bakan Günay, Şinasi Haznedar’ı Çanakkale Kültür Müdürü atadı. Haznedar, yerel bir gazetede yayınlanan hakaret dolu yazılarıyla gündeme gelmişti. Şinasi Haznedar’ın çeşitli zamanlarda eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yine eski Cumhurbaşkanlarından Ahmet Necdet Sezer ve Cumhuriyet Halk Partisi için hakaret dolu yazılar yazmıştı.

Bakan Günay, çan çaldı
Dünya Barış Günü dolayısıyla Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği ile Türk-Japon Vakfı tarafından geçen yıl Ankara’daki Botanik Park‘ta ‘Barış Çanı Töreni’ düzenlenmişti. Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay burada çan çalmıştı. (Haber: Fatih ERBOZ)

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=20949

 



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,341 µs