En Sıcak Konular

TÜRKİYENİN BAŞINA ÇORAP ÖRME AÇILIMI

3 Ağustos 2009 23:32 tsi
TÜRKİYENİN BAŞINA ÇORAP ÖRME AÇILIMI Terörü sadece daha fazla demokrasiyle çözeceğini sanan AKP’nin söz konusu adımlarının faturası Türkiye’ye çok ağır olacak.

Türkiye’nin başına çorap örülecek 

AKP hükümeti ‘kürt açılımı’ adı altında birtakım adımlar atmaya hazırlanıyor. Terörü sadece daha fazla demokrasiyle çözeceğini sanan AKP’nin söz konusu adımlarının faturası Türkiye’ye çok ağır olacak.

‘Türkiye Modeli’ adı altında hükümet tarafından yürütülen çalıştayda atılacak adımlar giderek daha da netleşiyor. AKP’nin Kürt açılımının ayaklarından biri olarak görülen Kürt Çalıştayı’nda İçişleri Bakanı Atalay gazeteci ve akademisyenlerden oluşan 15 kişiyle Cumartesi günü biraraya gelmişti. Toplantıyla ilgili yapılan  açıklamada, siyasi kararlılık vurgulanırken, konu hakkındaki beklentilerin altı çizildi ve hükümetin kararlığı ifade edildi.
Yaklaşık 5 saat süren söz konusu çalıştaya, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Polis Akademisi Başkanı Zühtü Arslan’ın yanı sıra, gazeteciler Deniz Ülke Arıboğan, Hasan Cemal, Oral Çalışlar, Cengiz Çandar, Fehmi Koru, İbrahim Kalın, Mustafa Karaalioğlu, Ruşen Çakır, Mithat Sancar, Muharrem Sarıkaya, Okan Müderrisoğlu, Nasuhi Güngör, Ali Bayramoğlu, Mümtaz’er Türköne, ve İhsan Dağı katıldı.

Teröriste af gündemde

Bu açılımda tam olarak ne yapılacağının belli olmadığı şeklinde eleştiriler yöneltilen AKP hükümetinin ‘Kürt açılımı’nda PKK teröristlerini kapsayan bugüne kadar çıkarılanlardan çok daha geniş bir genel affın çıkmasına kesin gözle bakılıyor. Bugüne kadar çıkarılan afların terörü daha da azdırdığına işaret eden uzmanlar, bu konuda hükümeti daha dikkatli olmaya çağırdı. 

Bölücülerin ekmeğine yağ sürülecek

Hükümetin ‘Kürt açılımı’ adı altında atacağı adımlar genel afla da sınırlı kalmayacak. Bu açılım kapsamında yer aldığı ifade edilen demokratikleşme paketinde kısa, orta ve uzun vadeli olarak atılacak çok sayıda adım olduğu açıklandı. Bütün sorunları sadece demokratikleşmeyle çözeceğini sanan AKP hükümeti bu pakette de bölücülerin ekmeğine yağ sürecek gibi görünüyor. 

Süreç niçin gizli işliyor?

Hükümetin açılım adını verdiği sürecin gizli bir şekilde işliyor olması da kuşku uyandırıyor. Uzmanlar bu gizli işleyen süreci, atılacak adımların Türk halkında ve özellikle de terör mağduru milyonlarca vatandaşımızda rahatsızlık oluşturacağına bağlıyorlar. Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki yıllardan bu yana uygulanan genel yaklaşımında ciddi bir değişime gideceği işaretlerinin verildiği AKP hükümetinin ‘Kürt açılımı’yla Türkiye’nin başına çorap örülebileceği konusunda uzmanlar uyarıda bulundu.

Kaynak: Yeni Mesaj  Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=9005990&tarih=2009-08-03

 



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,159 µs