En Sıcak Konular

SÜPER KUPA FENERBAHÇE'NİN OLDU

3 Ağustos 2009 12:07 tsi
SÜPER KUPA FENERBAHÇE'NİN OLDU Sarı-lacivertli ekip, vasat göründüğü maçta Alex’in penaltısı ile öne geçti. Kaptan ikinci golle, Süper Kupa’yı takımına getirdi.

ESKİ HESAP! 2-0

Sarı-lacivertli ekip, vasat göründüğü maçta Alex’in penaltısı ile öne geçti. Kaptan ikinci golle, Süper Kupa’yı takımına getirdi. Beşiktaş’ın bir vuruşu direkten sekti, son şampiyon futboluyla sınıfı geçemedi

Temposu yüksek, kazanma hırsı üst düzeyde... Üretilen ve kaçırılan fırsatlar, direkte patlayan şutlar, tartışmalı pozisyonlar, savunma kurgusunda yapılan hatalar... Eee, ne de olsa derbi... Heyecanı ve de kaliteyi doğal olarak birlikte getiriyor.
Beşiktaş’ın kanatlarda verdiği ‘gedikleri’ iyi kullanan Fenerbahçe, ofansif girişimlerini de bu kulvarlardan geliştirdi, pozisyonlar üretti, ne var ki, ilk yarıda bu fırsatları gole çeviremedi.  3.dakikada Yusuf topla ceza alanına girmek istedi, Bilica tecrübeli futbolcuyu düşürdü, hakem devam ettirdi. Güiza’nın 8’de yay üzerinden sert şutu Rüştü’de kalırken, 10’da Beşiktaş, Tello ile yüklendi. Şilili futbolcu, Bobo’yu gördü, Sambacı’nın sert şutunda top Volkan’da kaldı.
18’de Tello soldan indi, arka direğe kesti. Yusuf’un kafa şutunda, top yan direkten döndü. 20’de İsmail topu Güiza’ya kaptırdı. Golcü sağdan indi, soldan ceza alanı içine hareketlen Alex’i gördü, kaptan, Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Ancak Rüştü gole izin vermedi. 37’de Ernst soldan indi, Tello’ya çıkardı. Şilili futbolcu gelişine topu yerden ceza alanına hareketlenen Nobre’nin koşu yoluna yuvarladı. Sambacı klasına yakışmayacak kötü vuruşla topu yandan az farkla auta gönderdi.
39’da Vederson soldan indi, Dos Santos’u kaçırdı. Sambacı ceza alanına girdiği anda Rüştü kalesinden çıktı, tehlikeyi önledi. 45+2’de Vederson soldan altı pasa kesti, Alex dokunmak istedi, vuramadı.
İkinci yarıda teknik adamların oyuncu hamlelerini izledik. Denizli’nin, Yusuf’un yerine Nihat’ı sahaya sürmesi, Beşiktaş tribünlerini ayağa kaldırdı. Fenerbahçe’de Kazım yerini Deivid’e bıraktı.
75’te kazanılan frikik atışını Alex kullandı, Sivok barajın önünde topu elle oynayınca, orta hakem penaltı noktasını gösterdi. Alex, Rüştü’ye ters yatırdı: 1-0. 87’de Devid sert vurdu, Rüştü yine başarılıydı. 90+1... Güiza sağdan İsmail’i geçti, altı pasa kesti, savunmayı geçen topa Alex uçarak kafayı vurdu: 2-0
90 dakikayı kantara koyacak olursak, pozisyon üreten, kaçıran ve biri penaltıdan olmak üzere iki gol bulan Fenerbahçe ağır basan taraftı. Topu sürekli ayağa oynadılar, çok adamlı ofansif girişimler yaptılar. Güiza’daki değişim inanılmazdı. İşin özeti topu oynayan, yani hak eden kupayı kazandı.

MAÇIN RÖNTGENİ

ALEX DE SOUZA

Fenerbahçe Kaptanı tam bir yıdız stiline sahip olduğunu gösterdi. Karşılaşmanın ilk yarısında, Fink’in markajında pek olumlu işler yapamadı. Ancak ikinci 45 dakikada biraz toparlandı ve frikikten yarattığı penaltıyı gole çevirirken, Güiza’nın enfes ortasına aynı güzellikte golle yanıt verdi. Brezilyalı futbolcu bu sezona da damgasını vuracağını kanıtladı

GEREKSİZ MÜDAHALE

Hani derler ya “Kaş yapayım derken göz çıkarmak” 73. dakikada Fenerbahçe’nin kullandığı endirekt vuruşta Sivok öyle bir göz çıkardı ki, telafisi mümkün değil. Hiç şüphesiz siyah-beyazlı oyuncu iyi niyetle kendini topun önüne siper etti, ama elleri hesaba katmadı. Çek oyuncunun ahtapot gibi kolları bacakları açık olunca hakem penaltı noktasını gösterdi.

Alex maçın adamı

Alex, basın mensupları arasında yapılan ankette maçın adamı seçildi. Beşiktaş’a karşı gol sayısını 8’e yükselten ve siyah-beyazlı oyuncuları teselli eden sambacı, “Bu kupayı kazanmak bizim için çok önemliydi. Sezon başında ciddi bir rakibimiz önünde aldığımız bu sonuç ve kazandığımız bu kupa, gelecek maçlarımıza daha fazla özgüvenle çıkmamızı sağlayacak” dedi.

Bilal Meşe

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1124190&Date=03.08.2009&b=ESKI%20HESAP%202-0&ver=33

 

 



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,662 µs