En Sıcak Konular

"BU İDDİALAR İHANETTİR"

22 Temmuz 2009 13:50 tsi
Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Taraf Gazetesi'nin "Şemdinli'deki faili meçhuller" haberini gerçekçi bulmadığını söyledi.

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Taraf gazetesinde Şemdinli'de bulunduğu iddia edilen insan kemikleriyle ilgili haberi gerçekçi bulmadığını söyledi. Avrasya TV'ye açıklamalarda bulunan Sarızeybek, o bölgede tabur komutanı olduğu hakkındaki haber için de "Bizim dönemimizde Şemdinli'de faili meçhul cinayet yoktur" dedi.

"TERÖRİSTLERİN KİMLİĞİ YOK"
30 yıldır terörle mücadelede 6500 şehit verildiğini, bu acıların hala da yaşandığını belirten Sarızeybek, "Türkiye'de birçok karakol baskını yaşandı, bu baskınlarda da çok şehit verdik. O haberlere konu olan Şemdinli'deki Derecik taburu da 27 Eylül 1992'de, Osman Öcalan denen hainin emriyle bine yakın terörist tarafından baskına uğradı. Çatışmalarda 33 şehit verdik. Osman Öcalan, o dönemlerde Hemen Derecik'in güneydoğusundaki Hakurk PKK ana kampının sorumlusuydu." dedi.

"ÖLÜLERİNE KİMSE SAHİP ÇIKMADI"
"Mehmetçik ve kahraman köylülerin dirayetiyle çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi." diyen emekli albay, "Arazideki terörist ölülerine kimse sahip çıkmadı. Kimlikleri de üzerlerinde yoktu. O yüzden arazide bırakıldılar." diyerek, tabur yakınında olduğu iddia edilen kemiklerin o dönemdeki çatışmada ölen teröristlere ait olduğunu söyledi.

"DERECİK DAĞLARI TERÖRİST KEMİKLERİYLE DOLU"
"Orada kemik bulup 'Asker cinayet işledi' diyecekler, zaten Barzani de yakında attığımız bombalarla ölen teröristlerin kemikleriyle karşımıza çıkarsa hiç şaşırmayın" diyerek bu iddiaları "ihanet" olarak nitelendirdi.

"BİZİM GÖREVİMİZ ŞEHİT OLMAK MIDIR"
Erdal Sarızeybek, o bölgede 33 şehit düşen askerin de kanının olduğunu hatırlatarak, "Şehitlerimizi yargılamak mı istiyorlar" dedi ve "Bize emanet edilen vatan evlatlarıyla teröristlere karşı çatışmaya girmeyecek miydik? Vatandaşlarımızı korumayacak mıydık? Bizim görevimiz şehit olmak mıdır?" diyerek suçlamalara isyan etti.

Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,783 µs