En Sıcak Konular

TÜM SAĞLIK SEN'DEN DOĞU TÜRKİSTAN DAVASINA TAM DESTEK

7 Temmuz 2009 19:38 tsi
TÜM SAĞLIK SEN'DEN DOĞU TÜRKİSTAN DAVASINA TAM DESTEK Tüm Sağlık Sen Genel Başkanı Okay ERÖZGÜN Çin'in Doğu Türkistan'daki olaylar sebebiyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Akan Kan Derhal Durdurulmalıdır.

Tüm Sağlık Sen Genel Başkanı Okay ERÖZGÜN Çin'in Doğu Türkistan'daki olaylar sebebiyle yaptığı yazılı basın açıklamasında şöyle dedi:

"26 Haziran 2009 tarihinde Çin'in iç ticaret bölgesi Guandong'un Saogueng şehrindeki SRU oyuncak fabrikasının yatakhanesine gece saat 00.14 sularında yapılan baskın sonrası 150'yi aşkın Uygur Türkü katledilmiştir. 23 Haziran 2009 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın Çin ziyareti sonrasında böyle bir olayın gerçekleşmesi anlamlıdır. 2002 yılında Sayın Devlet Bahçeli'nin Kaşgar ziyareti sonrası onbinlerce tarihi eserin yakılıp dil yasağına gidilmesi hafızalarda iken Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti sonrası Uygur Türklerine karşı girişilen bu katliama dair Dışişleri Bakanlığı sessizliğini sürdürmesini de anlamsız buluyoruz. Siyasi irade bu konu hakkında acilen harekete geçmelidir. Hükümet Çin'le ilişkilerinde hala hiç bir şey olmamış gibi davranamaz. Bu olayla ilgili Çin elçisi Dışişleri Bakanlığı tarafından uluslar arası esaslara göre derhal çağrılarak dinlenilmeli ve gerekli uyarılar yapılmalıdır. Oradaki kardeşlerimize bir an önce yardım edilmesi ve uluslar arası insan hakları örgütleri ve Tüm sivil toplum örgütleri derhal harekete geçerek bu katliam durdurulmalıdır.

Çin'den resmi bir açıklama bekliyoruz. Uygar ve özgür dünyayı göreve çağırıyor ve bu katliama seyirci kalmamalarını istiyoruz. Tüm Sağlık- Sen Doğu Türkistan Davasının yanında dimdik duracaktır."

TÜM SAĞLIK-SEN
BASIN MERKEZİ



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,986 µs