En Sıcak Konular

MUHSİN BAŞKAN ''SİVAS OLAYLARI''NDAN 1 GÜN ÖNCE NEREDEYDİ?

7 Temmuz 2009 17:30 tsi
MUHSİN BAŞKAN ''SİVAS OLAYLARI''NDAN 1 GÜN ÖNCE NEREDEYDİ? BBP Lideri Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu 2 Temmuz'da Sivas'ta yaşanan üzücü olaydan bir gün önce 1 Temmuz günü neredeydi ve ne yapıyordu ?

Yazıcıoğlu 1 Temmuz 93'te nerde ne yapıyordu?

BBP Lideri Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu 2 Temmuz'da Sivas'ta yaşanan üzücü olaydan bir gün önce 1 Temmuz günü nerede ve ne yapıyordu ?

1993 yılında tüm Türkiye'yi yasa boğan "Sivas Olayları'nın üzerinden 16 yıl geçmiş olmasına rağmen, konu sıcaklığını hala koruyor. Konuyu istismar ederek belli kesimleri töhmet altında bırakmak isteyen odaklar ise Türkiye'yi kamplara bölmekten bir türlü vazgeçmiyor. Alevi-Sünni, Türk-Kürt ayrımını yaparak Türkiye'de kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen şer odakları provokasyonlarına devam ediyor. Madımak Oteli'nde yaşanan katliamı anmak için 2 Temmuz'da düzenlenen törenlerde açılan çirkin bir pankart merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun adı yeniden gündeme taşıdı.

Peki "Sivas Olayları" yaşanmadan bir gün önce 1 Temmuz günü Muhsin Yazıcıoğlu neredeydi ve ne yapıyordu. Kimlerle görüşmüştü nereye gitmişti...

BBP'nin Kurucu Üyelerinden Mehmet Esmer 2 Temmuz'dan  bir gün önce Muhsin Yazıcıoğlu ilgili yaşadıklarını,Milli Gazete'ye anlattı.

Adıyaman'dan Menzile geçti

1 Temmuz sabahı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu Urfa Havaalanı'ndan aldıklarını belirten Esmer:"Muhsin Başkanı Urfa Havaalanı'ndan aldıktan sonra karayoluyla Adıyaman'a geldik. Adıyaman'da biraz dinlendikten sonra Menzil'e doğru yola çıktık. Yola çıkmadan önce Muhsin Başkan üzerini değiştirdi. Fotoğrafta da görülen beyaz bir gömlek aldı kendisine. Son derece kibar ve nazik bir insandı. Daha önce katılamadığı bir sünnet düğünü için hediye almayı da ihmal etmedi. Yanılmıyorsam bir küçük altın almıştı. Menzil'de 3-4 saat kaldık. Yemek yedik, sohbet ettik. Türkiye ve dünya meselelerini konuştuk. Dua ettik. Daha sonra tekrar Adıyaman'a döndük" şeklinde konuştu.

Hemen Sivas'a hareket etti

Daha sonra Yazıcıoğlu'nu Gaziantep kongresine katılmak için yola çıktığını kaydeden Esmer

"Muhsin Başkanı Gaziantep teşkilatının kongresine katılmak üzere Antep'e uğurladık. 2 Temmuz Günü Adıyaman İl Başkanlığı'nın kongresi için geri gelecekti." diye konuştu.

2 Temmuz günü Muhsin Yazıcıoğlu'nu karşılamak için yollara düştüklerini belirten Esmer "Sivas'ta olayların o raddeye geleceğini hiç düşünmemiştik. Muhsin Başkan'ın kongreye katılmak Adıyaman'a geleceğini düşünüyorduk. Muhsin Başkanın olayların ardından doğruca Sivas'a geçtiği haberini aldık. Bunun üzerine kongremize Genel Başkan Yardımcısı İsmail Yıldız'lı katıldı." dedi. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun son derece insan canlısı ve merhametli birisi olduğunu kaydeden Esmer, açılan çirkin pankartların maksatlı çevreler tarafından provokasyon amaçlı yapıldığını söyledi.

1 Temmuz'da çekilen fotoğrafta solbaştan: 1-Enver Özdüzen-BBP üyesi 2- Dönemin BBP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Yıldızlı 3-Mahmut Çakırtaş-BBP Kurucu Üyesi 4-MUHSİN YAZICIOĞLU 5-Mehmet Esmer-BBP Kurucu Üyesi (Fotoğraf için aşağıda verilen kaynak link'ine bakınız)

Gökçen Göksal/ÖZEL HABER -Milli Gazete

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/yazicioglu-1-temmuz-93-te-nerdeydi-131784.htm



Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,712 µs