En Sıcak Konular

HASAN IĞSIZ PAŞA'NIN BAHSETTİĞİ ''RESMİN TAMAMI'' NEDİR?

5 Temmuz 2009 15:26 tsi
HASAN IĞSIZ PAŞA'NIN BAHSETTİĞİ ''RESMİN TAMAMI'' NEDİR? Iğsız Paşa'nın söylediklerini derinine bir düşünelim. Resmin tamamı nedir?...Milli Gazete yazarı Afet Ilgaz'ın yorumu.

Hasan Iğsız Paşa’nın Sözleri

Eskiden askeri operasyonlar gündemin ilk maddesi olarak duyurulurdu. Şimdi alt yazıyla geçilecek kadar küçültüldüler. Artık şehidler de o kadar ilgi toplamıyor. Varsa yoksa Albay Çiçek... Bu gidişle Albay Çiçek'i kahraman yapacaklar.

Iğsız Paşa'nın söylediklerini derinine bir düşünelim. Resmin tamamı nedir? Türkiye ajan dolmuş. Özellikle Güneydoğu. İngiliz ve ABD temsilcileri önce güneydoğu illerine gidip göstermelik bir vali, kaymakam ziyaretindensonra halkın ve STÖ'lerinin içine dalıyorlarmış. Devlet-i Aliye zamanında ayrılıktan bahsedilmeyen bölgelerde, devletin son günlerinde faaliyete geçen ajanların, bölgeye nasıl fitne soktuğunu bütün tarih kitapları, tarihçiler bilirler ve yazarlar ve söylerler. Bu iş Arap yarımadasına kadar yayılır. Şerif Hüseyin hikayelerini, casus Lawrens'i tekrarlamaya lüzum yok. İyi bir dini eğitimden ve Türkçe eğitimden geçtikten sonra hoca efendi kılığında camilere ve tekkelere kadar sızan becerikli ajanları unutmaya da imkân yok.

Balkanlarda komitacı kovalayan Türk subaylarını Mason localarında eğitmek de işin ayrı bir yüzüdür. Enver Paşa'nın vatanseverliğinden kimsenin kuşkusu yok ama onu "macera"ya sürükleyen yanlış ideallerle doldurmak ve biçimlemek de saklanmayacak gerçeklerdendir. İttihatçılar, Kurtuluş savaşında kelle koltukta savaştılar. Yenilikçi fikirlerle dolmuş bulunsalar da cephelerde kaybetseler de şehid olanlar onlardı ama Türk ordusunun başına Alman generalleri getirmek ne oluyordu? Atatürk'ün bu işe itirazını ve hatta istifasını biliriz. Almanların Osmanlı topraklarını "Enverland" dedirtecek kadar usta manevralar çevirdiklerini de biliriz.

Emperyalistlerin, (buna cesaret edip Sionistler de diyebiliriz) oyunları hâlâ sürüyor, çünkü binlerce yıllık bir planın takipçisidirler. Türkiye'yi karıştırmalarının bir sebebi de yahut tek sebebi de artık bu oyunun sonuna geldiklerini ve zafere yaklaştıklarını düşünmeleridir. Ellerinde bir sahte "demokrasi" flaması, dolaşıp duruyorlar. Gürcistan Ukrayna ve Türk cumhuriyetlerine, SOROS fonlarıyla yemlenmiş "sivil gençlerle" gidiyorlar. Kâh yeniliyorlar, kâh önce kazanıp sonra yeniliyorlar. Irak'a toplarla, bombalarla, mayınlarla giriyor ve birbuçuk milyon Müslümanı katledip sakat bırakıyor, Müslümanların âbâd ettikleri Bağdat başkentli Irak ülkesini harab ediyorlar. Biz bunlarla ittifak halindeyiz işte. Soğukkanlı, efendice, bağımsız bir dış politika yürütemiyoruz.

Türkiye'de ayrı yöntem kullanıyorlar. Orduyu korkutup sindirmeye çalışıyorlar. Çünkü Müslüman âlemini koruyup kurtaracak o ordudur. Türkiye'de dolaştırdıkları bayrak da bu "sahte demokrasi" bayrağıdır. Bunu İran'da da denemek istediler, millî devletin çelik iradesiyle oluşmuş direncine çarptılar.

Türkiye'yi işbirlikçileri eliyle dize getirmek istiyorlar, başaramıyacaklar. Hasan Paşa'nın söylemek istediklerinin benzeri bence budur.

Afet Ilgaz-Milli Gazete

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/makale/hasan-igsiz-pasanin-sozleri-131578.htm



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,507 µs