En Sıcak Konular

YILDA BEŞ MİLYAR DOLARLIK FUHUŞ SEKTÖRÜ

2 Temmuz 2009 10:41 tsi
YILDA BEŞ MİLYAR DOLARLIK FUHUŞ SEKTÖRÜ ATO’nun hazırlattığı ve yandaş medyanın görmezden geldiği, “Neler Oluyor Bize” raporundaki korkunç gerçekler.Yeniçağ yazarı Yavuz Selim DEMİRAĞ'ın yorumu...

Fuhuş sektörü
 
Tarihi MGK toplantısıyla Türk ekonomisinin 13.8’lik küçülme yaşadığı raporunun aynı gün yayınlanması tesadüfün iğne deliği olmasa gerek. Tıpkı Köşk’te zirve yapılırken İstanbul’da Çiçek Albay’ın tutuklanması gibi. Ama memleket güllük gülistanlık. Baksanıza yandaş medyanın manşetlerine. “Bugün seçim olsa AKP yüzde 39.8 oy alırmış” Breh breh breh.. denmez de ne denir? Sonuçta meslek erbapları yüzde 0.2’lik bir fark ile inandırıcılıklarını tıpkı demokratlıkları gibi pek de güzel yansıtmışlar. Yandaş medyaya göre KOBİ’lere kredi yağıyormuş, Akdeniz sahillerine yabancı turistten çok yerliler akın etmiş. ÖTV ve KDV’nin indirilmesiyle başta otomotiv satışları olmak üzere, beyazdan kahverengiye kadar eşya satışlarında patlama yaşanıyormuş. TOKİ’nin yaptığı konutların yanında lüks villa ve katlar için orta direk uzun kuyruklar oluşturuyormuş. Hâsılı kelam Türkiye dünyanın 17. değil, 7. büyük ekonomisi olup, tıkır tıkır işleyen ekonomisi ve darbe korkusu olmayan mutlu insanların yaşadığı ferah bir gezegenmiş.
Türkiye’nin son yedi yılının beşinde ekonomiden sorumlu bakanı olan Abdüllatif Şener,  “Bu hükümet dünyanın en başarısız hükümeti” diye iftira atmış. Hangi sektöründe niçin küçülmenin yaşadığını anlatırken de 1945’den bu yana yani savaş şartlarından daha ağır kriz yaşanıyor demiş. AKP’yi kuran mahşerin dört atlısından biriyken baş tacı edilen Şener’in bu açıklaması yandaş medyada haber değeri bulmuyor. Ne de olsa Şener boyun eğmiyor.
Bir dönem magazinden ekonomi sayfalarına kadar tüm gazetelerin aranan adamı televizyon kanallarının yıldızı Sinan Aygün’ün ATO’da hazırlattığı  “Neler Oluyor Bize”  raporunun da haber değeri yok, yandaş medyaya göre. Sadece Haber Türk’ün manşete çektiği birkaç gazetenin kısaca gördüğü rapora göre üç büyük ilde vesika bekleyen kadın sayısı 30 bin. Türkiye genelinde ise başvurular 60 bini geçiyor. Yıllık dört beş milyar dolarlık fuhuş sektörüyle ilgili araştırma raporu her halde darbeciler tarafından hazırlandığı için bu defa vatandaştan gizleniyor.
Türkiye’de faaliyet gösteren 56 genelevde üç bin hayat kadını çalışıyor. Türkiye genelinde tescilli hayat kadını sayısı ise 15 bin. Bu rakamlara vesikasız çalıştırılanlar dahil değil. Gizli fuhuşun alıp yürüdüğü canım memleketimde vesikalı ve gizli hayat kadını sayısının 100 bin olduğu tespit edilmiş. Türkiye nüfusunun 35 milyonu kadın. Hesaba dökülünce her 350 kadından biri fuhuş batağında. Her bir sermaye 200 bin ile 1 milyon değerinde. Büyüme de bu olsa gerek.
Araştırmada 15-40 yaş arasında fuhuş yapan kadınların sayısına travestiler, transseksüeller, eşcinseller ve nataşa olarak bilinen yabancı kadınlar dahil değil. Yoksulluğun ateşlediği fuhuşa sürüklenenlerin yüzde 63.4’ü resmi, yüzde 12.2’i ise imam nikahlı kadınlardan oluşuyor. 21 yaşını doldurup evli olmayan Türk vatandaşı olma koşulu istenen fuhuş vesikası için 60 bin resmi müracaat memleketimin perişan halini yansıtmıyor mu?
Şimdi bunları yazdık diye bizler bu araştırmayı yaptırdı ve açıkladı diye Sinan Aygün, malum davada örgüt üyeliğiyle suçlanacak.
Bazen ayıp ettiğimizi de düşünüyorum. Yolsuzluk ve rüşvet olaylarında dünyada ilk beşe giren Türkiye’nin yüzde 13.8’lik küçülme ile dünya şampiyonluğunu kutlamak yerine iftira mı atıyoruz ne?

Yavuz Selim DEMİRAĞ-Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=9111 



Bu haber 792 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,145 µs