En Sıcak Konular

ALBAY DURSUN ÇİÇEK TAHLİYE OLDU

1 Temmuz 2009 22:28 tsi
ALBAY DURSUN ÇİÇEK TAHLİYE OLDU Sahte belge iddialarıyla olay olan ’İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın altında imzası bulunduğu öne sürülen Albay Dursun Çiçek, önceki gece 00.30’da “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmıştı.

Albay sadece 18 saat hapiste kaldı 
 
Çarşamba 00.30’da tutuklama, 18.30’da tahliye

Sahte belge iddialarıyla olay yaratan ’İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın altında imzası bulunduğu öne sürülen Albay Dursun Çiçek, önceki gece 00.30’da “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmıştı. 10 saatlik sorgusunun ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanan Çiçek, avukatının itirazı üzerine akşam üzeri 18.30’da tahliye edildi.

Avukat Serdar Öztürk’ün ofisinde yapılan aramaSahte belge iddialarıyla olay yaratan ’İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın altında imzası bulunduğu öne sürülen Albay Dursun Çiçek, önceki gece 00.30’da “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmıştı.larda ele geçirilen “İrticayla Mücadele Planı’nın altında imzası bulunan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, önceki gün saat 11.45 sıralarında geldiği İstanbul Adliyesi’nde soruşturmayı yürüten savcılara 8 saat ifade verdi. Tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Çiçek, burada da yaklaşık 2.5 saat sorgulandı. Çiçek, gece yarısı 00.30 sıralarında ”silahlı terör örgütüne üye olmak“ suçundan tutuklanarak Hasdal Cezaevi’ne götürüldü. Çiçek buradan camları filmli bir minibüsle önce Beşiktaş’taki Merkez Komutanlığı’na, buradan da rapor alınmak üzere Gümüşsuyu Askeri Hastanesi’ne götürüldü. Sağlık raporu alınan Çiçek buradan Hasdal Cezaevi’ne konuldu. Albay Çiçek, cezaevine götürülürken kısa süreli de olsa görüntülendi.

Hükümete karşı suçlar

Albay Dursun Çiçek, TCK’nın “Hükümete karşı suçlar” başlıklı bölümünde yer alan 314. maddesinin 2. fıkrası kapsamında “silahlı örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. Buna göre Çiçek hakkında 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek.

Avukatları itiraz etti

Albay Dursun Çiçek’in avukatları, tutuklanmasının üzerinden 24 saat geçmeden mahkemeye başvurdu. Çiçek’in avukatları İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tutukluluğun kaldırılması için itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren mahkeme heyeti akşam saatlerinde Çiçek’in tahliye edilmesine karar verdi.

Mahkemeye yeni üye hakim

Bu arada Çiçek’in avukatlarının itirazının hemen öncesinde İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne üye hakim atandı. İstanbul Adalet Komisyonu, 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üye hakim eksikliği nedeniyle 9. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hakimi Faik Saban’ı görevlendirdi. Albay Dursun Çiçek’e savcılıkta verdiği ifade sırasında imzasının bulunduğu birçok ’gizli’ ibareli belgenin gösterildiği öğrenildi. ’İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı inkar eden Çiçek’in, imzasının bulunduğu diğer belgeleri de inkar ettiği belirtildi.

CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Tahliyesine karar verilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, Hasdal Cezaevi'nden çıktı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen tahliye kararının ardından işlemleri tamamlanan Çiçek, özel otomobille Hasdal Cezaevi'nden ayrıldı.

İmza örnekleri Adli Tıp’ta

Ergenekon savcıları, Çiçek’in daha önceki imzaları ile günlük hayatta ve görevi dahilinde kullandığı 21 imzayı da Adli Tıp Kurumu’na göndererek imzaların Çiçek’e ait olup olmadığının tespitini istemişti. Adli Tıp’taki inceleme sürüyor. Bu arada önceki gün hareketli saatlerin yaşandığı Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde gün boyu sessizlik hakimdi. Albay Çiçek’in tutuklanmasıyla ilgili bilgi almak isteyen gazeteciler, adliye binasına bile giremedi.

İŞTE ALBAYI TUTUKLATAN MADDE

TCK 314’üncü madde

(1) Bu kısmın dördüncü ve beşinci bölümlerinde yer alan suçları işlemek amacıyla, silâhlı örgüt kuran veya yöneten kişi, 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Birinci fıkrada tanımlanan örgüte üye olanlara, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilir.

(3) Suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçuna ilişkin diğer hükümler, bu suç açısından aynen uygulanır.

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Albay_sadece_18_saat_hapiste_kaldi/246540/1/



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,334 µs