En Sıcak Konular

ALBAY DURSUN ÇİÇEK TUTUKLANDI

1 Temmuz 2009 10:50 tsi
ALBAY DURSUN ÇİÇEK TUTUKLANDI ‘İRTİCA ile Mücadele Eylem Planı’ isimli belgenin altında imzası bulunduğu iddia edilen Albay Dursun Çiçek, dün önce Ergenekon savcılarına ardından da nöbetçi mahkemede hakimlere ifade verdikten sonra "Ergenekon" örgütü üyesi olmaktan tutukl

Albay Dursun Çiçek tutuklandı 
 
İrtica belgesinde imzası olan Çiçek, Ergenekon üyesi olmakla suçlanıyor

‘İRTİCA ile Mücadele Eylem Planı’ isimli belgenin altında imzası bulunduğu iddia edilen Albay Dursun Çiçek, dün önce Ergenekon savcılarına ardından da nöbetçi mahkemede hakimlere ifade verdikten sonra "Ergenekon" örgütü üyesi olmaktan tutuklandı.

Saat 11.45 sıralarında beyaz renkli sivil plakalı ve camları siyah filmle kaplı bir minibüsle gelen Albay Çiçek, adliye binasına yemekhane kapısından alındı. Ergenekon savcılarınca sorgulandıktan sonra mahkemeye sevk edilen Çiçek ise daha önce Mustafa Balbay ile sendikacı Mustafa Özbek’i tutuklayan 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi. Çiçek’in sorgusu 23.40’ta tamamlandı.

Savcı Öz gitti, 3 saat sonra geldi

Bu arada Savcı Zekeriya Öz, adliyeden ayrıldıktan yaklaşık 3 saat sonra geri döndü. Öz, Albay Çiçek’in tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmesinin ardından adliyeden ayrılmıştı. Öz’ün niçin geri geldiği konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Albay Çiçek kimdir?

ANKARA - ’İrticayla Mücadele Planı’nda imzası bulunduğu iddiasıyla dün önce Ergenekon savcılarına ardından da nöbetçi mahkemede hakimlere saatlerce ifade verdikten sonra tutuklanan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek kim? İşte yanıtı...

Kamuoyu Albay Dursun Çiçek’in ismini ilk kez Haziran 2008’de Taraf’ta yayınlanan ’Lahika 1’ başlıklı ’Bilgi Destek Planı ve Faaliyet Çizelgesi’belgesiyle duydu. Genelkurmay Harekat Başkanlığı tarafından hazırlandığı iddia edilen 2006 tarihli belgede, TOBB, TÜSİAD, TESEV gibi sivil toplum örgütlerine yönelik suçlamalar vardı. Belgenin Albay Çiçek tarafından hazırlandığı ileri sürüldü. Haziran 2008’de Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, tepki toplayan bu belge için “Genelkurmay’da hazırlanmadı, birilerinin ucuz propagandası” ifadesini kullandı.

Dursun Çiçek ismi de ardından neredeyse bir yıl unutuldu, ta ki yine Taraf’ta ’irticayla mücadele planı’adıyla yeni bir belge yayınlanana kadar. Bu belgenin altında da yine Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in imzasının olduğu iddia edildi.

Hep dereceyle mezun oldu

Albay Dursun Çiçek, 1960 yılında Tokat’ta doğdu. Sivas Yıldızeli’ne bağlı Pamukpınar Öğretmen Okulu’nu bitirdi. 1976’da kazandığı Kara Harp Okulu’n-dan 1980’da dönem üçüncüsü olarak mezun oldu. Deniz Piyade sınıfıyla tanışması Foça’daki Amfibi Deniz Piyade Alay Komutanlığı’ndaki göreviyle oldu. Kara Harp Akademisi ve Silahlı Kuvvetler Akademisi’ni de dönem ikincisi olarak bitirdi.

Şırnak’ta da görev yaptı...

1990’lı yıllarda PKK terörüyle mücadeleye Deniz Kuvvetleri’nin özel birlikleri de katılıyordu. Albay Çiçek, Şırnak’ta konuşlu özel amfibi taburunun komutanlığını yaptı. Şırnak’ta görev yaptığı bu dönemde Ergenekon operasyonunda tutuklanan eski özel kuvvetçi Levent Göktaş ve Kayseri Jandarma Alay Komutanı Cemal Temizöz’le çalıştığı ileri sürüldü. Çiçek, 1997-99’da Arnavutluk’taki Türk Birliği’nde de görev yaptı.

Kaynak: Vatan gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Albay_Dursun__Cicek_tutuklandi_/246388/1/



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,930 µs