En Sıcak Konular

MEMURA YAPILAN ZAM TRAJİKOMİK

30 Haziran 2009 21:52 tsi
MEMURA YAPILAN ZAM TRAJİKOMİK Çoğu asgari geçim sınırı olarak ifade edilen yoksulluk sınırının oldukça altında maaş alan memurlara yüzde 4.5 oranında komik bir zam yapıldı. Milletvekili maaşları ise 10 bin TL’ye yaklaştı.

Memurlar yoksulluğa mahkum 

Çoğu asgari geçim sınırı olarak ifade edilen yoksulluk sınırının oldukça altında maaş alan memurlara yüzde 4.5 oranında komik bir zam yapıldı. Milletvekili maaşları ise 10 bin TL’ye yaklaştı.
 
2009 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu uyarınca, ilk 6 aylık dönemde yüzde 4 oranında zamlanan memur ve sözleşmeli maaşları, ikinci yarıda ise yüzde 4,5 oranında artış görecek. Memurlara ikinci yarıya girerken, ayrıca enflasyon farkı verilmeyecek. Bu çerçevede, ikinci yarı zammı Bütçe Kanununda öngörüldüğü gibi yüzde 4,5 olarak uygulanacak. Yeni katsayılar, aile ve çocuk yardımındaki artışla birlikte memur maaşlarına 51 lira ile 195 lira arasında zam olarak yansıyacak. Maliye Bakanlığı’nın “Evli, eşi çalışmayan, bu nedenle aile yardımı alan, 2 çocuğu için de ayrıca çocuk yardımından yararlanan bir devlet memuru”nu baz alarak yaptığı hesaplamalara göre, yeni katsayılar ile 13’ün 3’ündeki bir hizmetlinin Ocak–Haziran döneminde 1,167 lira olan aylık maaşı, 1 Temmuz’da 1,218 liraya çıkacak. 9’un 1’indeki üniversite mezunu bir devlet memurunun da yine aynı göstergelere göre halen 1,200 lira olan aylık maaşı, yılın 2. yarısında 1,253 lira olacak. Böylece hizmetli maaşında 51 lira, 9’un 1’indeki memurun maaşında da 53 lira artış meydana gelecek.

Milletveki maaşı 10 bin TL’ye yaklaştı

Bu arada Milletvekili maaşları da yeni katsayılara bağlı olarak yüzde 4,5 oranında artacak. Yılın ilk yarısında aylık maaşları ortalama 9,469 lira olan milletvekillerine de ikinci yarıda 9,895 lira ödenecek. Aynı şekilde Başbakan ve bakan maaşlarına da yüzde 4,5 oranında zam gelecek.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9005271&tarih=2009-06-30

 

 



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,458 µs