En Sıcak Konular

ABD'NİN EN BÜYÜK SAVAŞ UÇAĞI TÜRKİYE MİDİR?

28 Haziran 2009 18:51 tsi
ABD'NİN EN BÜYÜK SAVAŞ UÇAĞI TÜRKİYE MİDİR? "Türkiye bir kâğıt parçası ile enerjisini tüketirken",Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan ziyaretinde Kırgız Devlet Başkanı Kurmanbek Bakıyev’i, ABD askerlerini ülke dışına çıkarmak kararından vazgeçirdi...

ABD'nin en büyük savaş uçağı Türkiye!
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Çin’in Şian kentinde toprak asker heykellerinin sergilendiği Terracotta Savaşçıları Müzesi’ni gezdi.
Çinli tarihçiler, müzede yer alan yer altı heykel ordusunun, Çin’in birliğini sağlayan İmparator Şin Shi Huang’ın 2 bin yıl önce ölümü öncesinde hazırlandığını söylüyor.
Asya deyince akla önce ordular geliyor zaten. Dolayısıyla Abdullah Gül’ün Asya ziyaretlerinde de hep ordular gündeme geliyor! Gül’ün temasları, bana  “ABD’nin en büyük savaş uçağı Türkiye” sözünü hatırlatıyor!

* * *

Irak’ın işgali sırasında Türkiye’nin ABD savaş uçaklarına ve füzelerine, hava sahasını kullandırmasını, ayrıca Amerikan savaş uçaklarına uçak benzini vermesini ve İncirlik üssünün durumunu hatırlatmakla yetinmeyeceğim.
Bakınız, “Türkiye bir kâğıt parçası ile enerjisini tüketirken” neler oldu?
Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan ziyaretinde Kırgız Devlet Başkanı Kurmanbek Bakıyev’i, ABD askerlerini ülke dışına çıkarmak kararından vazgeçirdi! 

* * *

Dünya Bülteni’nin haberine göre Abdullah Gül, Kırgız Lider Kurmanbek Bakıyev’i, ABD ordusunun Manas askeri üssünde kalması konusunda ikna etti! Dünya Bülteni’nin haber kaynağı Radio Free Europe muhabiri, onun kaynağı da Kırgız uzmanlar!
Gül ve Bakıyev, ziyaret sırasında Afganistan’daki uluslararası çalışmalara destek verilmesini içeren bir anlaşmaya da imza attı. Kırgız uzmanlar, Türkiye’nin “Rusya’ya fazla güvenmenin ortaya çıkaracağı dezavantajlar” konusunda Kırgız hükümetini uyardığını’da öne sürdü.
Kırgızistan, geçtiğimiz aylarda ABD’ye Manas üssünün boşaltılması tebliğinde bulunmuş, Rusya bu kararın ardından ülkeye 2 milyar dolar yardım yapılacağını açıklamıştı.
odatv.com’da verilen habere göre ise Rus Ria Novosti haber ajansı, Manas askeri üssü için ABD, Kırgızistan ve Türkiye arasında gizli bir anlaşma yapıldığını yazdı. Ajans haberini Kırgız parlamentosundan bir kaynağa dayandırdı. Buna göre ABD, Manas üssünde kalmak karşılığında Kırgızistan’a 1 milyar dolarlık yardım yapacak. Ancak yardım, Türkiye’nin Kırgızistan’a yapacağı yatırımlar üzerinden sağlanacak.

* * *

Mehmet Ali Güller, aynı haberin altındaki yorumunda Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un Haziran ayı başındaki ABD ziyaretine değinerek Org. Mike Mullen’in, “İlker, PKK konusunda benim üzerimde çalışıyor. Ben de Pakistan konusunda onun üzerinde çalışıyorum. Çünkü Türkiye’nin Pakistan ile çok iyi ilişkileri var. Ve Afganistan ile de çok iyi ilişkileri var” dediğini hatırlatıyor ve “Tüm bu gelişmelerin ardından, ABD’nin, kapatılma kararıyla büyük askeri darbe yediği Manas Üssü’nde, 2 yıl daha kalma izni alması dikkat çekici!” diyor.
Türkiye’de bir kâğıt parçası üzerinde fırtınalar koparken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, ABD üssünün Manas’ta kalması için kulis yaptığı haberleri gündeme bile alınmadı! Fakat bu durum, Türkiye’nin ABD’nin en büyük savaş uçağı olduğu gerçeğini örtemiyor!

Arlan Bulut-Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=9060

 



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,985 µs