En Sıcak Konular

UNAKITAN'A GÖRE ''KRİZ'' BAŞBAKANI TEĞET GEÇMİŞ

28 Haziran 2009 17:24 tsi
UNAKITAN'A GÖRE ''KRİZ'' BAŞBAKANI TEĞET GEÇMİŞ Eski Maliye Bakanı Unakıtan, koltuğu kaybedince krizi keşfetti: İstanbul’da işler çok kötü. Başbakan ‘teğet geçti’ derken kendisinden bahsetmiş olabilir.

Krizi koltuk gidince fark etti!..

KENDİNE özgü üslubuyla AKP’nin en renkli simalarından olan eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, koltuğu kaybedince krizi keşfetti: İstanbul’da işler çok kötü. Başbakan ‘teğet geçti’ derken kendisinden bahsetmiş olabilir.

Küresel kriz Erdoğan’ı teğet geçti

Başbakan’ın “Kriz teğet geçti” sözünü değerlendiren Maliye eski Bakanı Unakıtan, “Başbakan kendisinden bahsetmiş olabilir” dedi

Siyasi arenanın en renkli simalarından biri olan ve Maliye Bakanlığı yaptığı dönemlerdeki sözleri hafızalara kazınan AKP Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan, krizin Ankara’ya uğramadığını ifade ederken, “Ama İstanbul öyle değil, çok etkilendi” dedi. Unakıtan, Başbakan’ın ’teğet geçti’sözü anımsatılınca, “Başbakan kendisinden bahsetmiş olabilir” dedi. Maliye Hesap Uzmanları Vakfı’ndan aralarında İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Sezai Onaral, Eski Gümrük Müsteşarı Nevzat Saygılıoğlu gibi isimlerin bulunduğu küçük bir grupla Çırağan Oteli’nde yemekte buluşan Kemal Unakıtan yine ilginç açıklamalarda bulundu. Unakıtan, artık halktan biri olduğunu belirterek, “Bir şey söylersem bana uymuyor, bir şey söylesem başkalarına uymaz, yanlış anlaşılır, bu nedenle bu konuda konuşmak, bir değerlendirme yapmak istemiyorum” derken, en ilginç açıklamasını Ankara üzerine yaptı.

Beni etkilemedi

Unakıtan, kendinden de örnek vererek, şunları söyledi:  “Şimdi ben maaş alan bir adamım, milletvekiliyim. Maaş aldığım için beni para olarak kriz etkilemedi. Aynı parayı alıyorum, hatta fiyatlar düştüğü için alım gücüm de arttı. Yani sabit gelirlilerin, daha doğrusu devlet memurlarının bundan fazla etkilendiğini düşünmüyorum. Yani Ankara çok etkilenmedi. Zaten krizlerde Ankara çok etkilenmez. Herkes maaşını zamanında alıyor. Ama İstanbul öyle değil, çok etkilendi. Bugün birisi ’Ben iş adamıyım, çok şükür şimdiye kadar haciz memurunu kapıya getirtmedim’dedi. Bu en büyük başarı olarak görünüyor. Zor, zor bir iş.” Gazetecilerin, “Başbakan teğet geçti demişti” sözleri üzerine de Unakıtan, “Başbakan kendisini anlatmış olabilir. Ama İstanbul öyle değil” yanıtını verdi.

Türkiye ağır etkilendi

Unakıtan “Böylesi bir şok bekliyor muydunuz?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Yani bu şok deprem gibi nasıl dalga boyu yüksek olanlar varsa, alçak olanlar da var. Dünyada şoklar devamlı olacaktır, ama küçük ama büyük olacaktır. Onun için ülke ekonomilerinin devamlı hazırlıklı olmaları lazım. Bu hazırlık yapısal reformlardan geçiyor. Bunları ne kadar kuvvetli yapabilirseniz ve sürekli hale getirirseniz ülkeyi o kadar dış ve iç şoklara dayanıklı hale getirirsiniz. (Haber: Fatih ERBOZ)

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=18986

 



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,528 µs