En Sıcak Konular

YARBAY DÖNMEZ: ''MÜHİMMATLARI ZİR VADİSİ'NE POLİS KOYDU''

26 Haziran 2009 16:02 tsi
YARBAY DÖNMEZ: ''MÜHİMMATLARI ZİR VADİSİ'NE POLİS KOYDU'' Ergenekon davası kapsamında tutuklu durumda bulunan Yarbay Mustafa Dönmez, Zir Vadisi'nde bulunan mühimmatların kendisine değil polise ait olduğunu iddia etti.

Dönmez: "Mühimmatlar polise ait"

Ergenekon davası kapsamında tutuklu durumda bulunan Yarbay Mustafa Dönmez, Zir Vadisi'nde bulunan mühimmatların kendisine değil polise ait olduğunu iddia etti.

Ergenekon soruşturmasında tutuklanarak askeri cezaevine konulan Yarbay Mustafa Dönmez'in yargılanmasına başlandı.

Dönmez, Zir Vadisi'nde bulunan mühimmatların kendisine değil ait olmadığını ve bunun bir polis komplosu olduğunu iddia etti.

Yarbay Dönmez'in evinde bulunan krokiden hareketle Ankara Yenikent'e bağlı Zir Vadisi'nde el bombaları ve mermi bulunmuş, Dönmez'in Sapanca'daki yazlık evinde de 22 el bombası, 10 tabanca, bir adet G3 piyade tüfeği ve bir miktar mermi ele geçirilmişti.

Dönmez'de ele geçirilen bir kroki üzerine 12 Ocak 2009 günü Zir Vadisi'nde yapılan kazıda 2 el bombası, 28 el bombası gövdesi, 12 tüfek bombası, 800 G-3 mermisi ve 12 bubi tuzağı daha bulunmuştu.

Yapılan inceleme sonucunda Zir Vadisi'nde bulunan bazı el bombalarının MKE üretimi olduğu ve bunlardan bazılarının TSK'ya teslim edildiği belirlenmişti.

'KROKİ, BENİM YAZIMA VE YAZI KARAKTERİME BENZETİLMEK SURETİYLE ÇİZİLMİŞTİR'

Ankara Yenikent’teki Zir Vadisi’nde bulunan mühimmatla ilgili yargılanmasına başlanan Yarbay Mustafa Dönmez, "krokiye ilişkin incelemelerin tam olarak yapılmadığını" belirterek, "Dursun Çiçek Albay’a gösterilen özen burada gösterilmemiştir" dedi.
Dönmez’in, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesinde, "askeri eşyayı gizlemek" suçundan yargılanmasına başlandı.
"Ajandasında bulunduğu iddia edilen krokiye ilişkin incelemelerin tam olarak yapılmadığını" ileri süren Dönmez, "Dursun Çiçek Albay’a gösterilen özen burada gösterilmemiştir. Krokinin bana ait olup olmadığı hususunda Adli Tıp’tan ve diğer bu işle ilgili kurumlardan gerekli görüşler alınmamıştır. Krokide yazan tüm yazı ve çizimler bana ait değildir. Kroki benim yazıma ve yazı karakterime benzetilmek suretiyle çizilmiştir. Kanaatime göre polis iz bırakmıştır" diye konuştu.
İddianamede, askeri malzeme olarak belirtilen malzemelerin de askeri malzeme olarak değerlendirilemeyeceğini kaydeden Dönmez, bir malzemenin askeri malzeme olabilmesi için askeriyede kullanılıyor olması, birisine zimmetli olması ve envanterde kaydının bulunması gerektiğini ancak bulunan malzemelerin envanterde kaydına rastlanmadığını belirtti.
"Dışarıda bir malzeme var diye, askeri eşyayı gizliyorsunuz diyemezsiniz" şeklinde konuşan Dönmez, "Olayın düzmece olduğunu, silah ve
mühimmatın da kendisine ait olmadığını" ileri sürdü. "Kendisine ait olduğu iddia edilen kroki ile eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin’de bulunduğu iddia edilen kroki arasında bir benzerlik olacağını" iddia eden Dönmez, "Aynı kişiler tarafından düzenlenmiş olabilir.
Kroki içerisinde çelişkiler de vardır" dedi.

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1111063&Date=

 



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,435 µs