En Sıcak Konular

ARSLAN BULUT'TAN LİTERATÜRE GEÇECEK YENİ BİR TANIM

19 Haziran 2009 19:11 tsi
ARSLAN BULUT'TAN LİTERATÜRE GEÇECEK YENİ BİR TANIM Yeniçağ yazarı Arslan Bulut,yazılarını izinsiz yayımlayıp,"okur görüşü" adı altında,şahsına hakaret içeren yorumlara onay veren internet sitelerini bakın ne yapmakla suçladı?...

Yeniçağ yazarı Arslan Bulut,yazılarını izinsiz yayımlayıp,"okur görüşü" adı altında,şahsına hakaret içeren yorumlara onay veren internet sitelerini bakın ne yapmakla suçladı?...

Bulut'un yazılarını zaman zaman biz de yayımlıyoruz.Biz Arslan Bulut'u renk olsun diye değil,fikirlerini önemsediğimizden dolayı Mir Haber Ailesi'ne konuk ediyoruz.Sadece ona değil bu sitede yazısı yayımlananlara gelebilecek hakaret  ya da iftira içerikli yorumlara kesinlikle onay vermeyiz.Bu yüzden de yaramız olmadığından gocunmayız.

İşte Arslan Bulut'un noktasından virgülüne kadar katıldığımız  o yazısı:

AKP yasaları ve İnternet zinası!
 
Geçen gün bir yazımda,  “AKP’nin yedi yıla yaklaşan iktidarı döneminde çıkardığı yasalar arasında, millet yararına tek bir yasa gösterilebilir mi?”  diye sormuştum.
Bu konuda iddialıyım! AKP’nin çıkardığı yasaların çoğunluğu küresel sermayenin önündeki engelleri kaldırmak içindir! Bunun için İstanbul’da her yıl yapılan Yatırım Danışma Konseyi toplantılarında küresel şirket yöneticileri, taleplerini Başbakan Tayyip Erdoğan’a bildirir, o da bu taleplerin kısa zamanda yasalaşmasını sağlar. Bu arada IMF ve Dünya Bankası uzmanları ile çıkarılacak yasaları görüştüklerini ve anlaşmaya vardıklarını kendisi açıklamıştı.

* * *

Bazı İnternet siteleri, yazılarımızı izin almadan yayımlıyor ve altına da okuyucu mektupları adı altında kendi küfürlerini ekliyor.
Bunlardan birisi,  “AKP, sizin desteklediğiniz zinayı serbest bırakma yasasını çıkardı ya” diye bir iftira ve hakarette bulundu.
AKP’nin zinayı serbest ettiği doğrudur da İslâmcılığı kimseye bırakmayan yazarlar susarken, biz o zaman buna karşı çıkmıştık.
Demek ki bu İnternet sitelerini vicdansız ve ahlâksız insanlar yönetiyor. Bu ahlâksızların İslam’dan da en küçük bir nasibi yok!  “Okur mektubu”  denilemez! Hakareti yayımlayan bu suça ortaktır!
İslâmiyetten küçük bir nasip almış kimse, hiçbir insana iftira atmaz!
Bu site sahipleri İnternet zinası yapıyor!

* * *

AKP’nin küresel şirketlerin talebi üzerine hazırladığı yasalardan bir tane daha geliyor.
Belçika’nın Le Soir gazetesi, 17 Haziran 2009 tarihli sayısında, Delphine Nerbollier imzasıyla  “Ankara hükümetinden, genetiği değiştirilmiş organizma üretimine yeşil ışık”  başlıklı bir haber yayımladı. Muhabir, haberi İstanbul’dan yazdı.
Haberde şöyle deniliyor:
 “Türkiye, genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) türlerinin yetiştirilmesine yeşil ışık yaktı. Karar 1 Haziran 2009 tarihinde bakanlar kurulunda açıklandı ve yasa tasarısı şu anda Parlamentoda. Hangi tohumlara, hangi bölgelerde, hangi şartlarda izin veriliyor? Şimdiye kadar çok az bilgi verildi, ancak Hükûmet Sözcüsü Cemil Çiçek iyimser. Çiçek, ’üretimin biyolojik tarım alanlarından uzak’ ve ’bebek maması ve küçük yaştaki çocuklara yönelik gıda maddelerinde’ yasak olacağını söyledi.”
Haberde Türkiye Greenpeace’ten Banu Dökmecibaşı’nın,  “Türkiye’nin, Hindistan ve Latin Amerika gibi GDO laboratuvarı olmasından endişe ediyoruz” sözlerine yer veriliyor.
Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin de Le Soir muhabirine  “Normal olarak tahıl ithal etmememiz ve kesinlikle GDO’lara izin vermememiz gerekir, zira tarım alanında zengin bir ülkeyiz. Halkı besleyebilmek için yeterince ürünümüz var. Ancak bunun için altyapıya, planlamaya ve bütçeye ihtiyacımız var. Bu tohumlar bizi yabancı şirketlere bağımlı kılacak. Yüksek ücretle tohum ithal etmek zorunda kalacağız”  demiş.

* * *

Şimdi bu yasayı Türk Milleti mi istedi? Geçen gün Tayyip Erdoğan, AKP grubunda milletvekillerini  “Allah aşkına sizi zorla mı milletvekili yaptık” diye fırça atarken,  “Milletimize söz verdiğimiz yasaları çıkarıncaya kadar tatil bize haramdır. Gerekirse 24 saat çalışırız, gerekirse 365 gün 6 saat çalışıyoruz” gibi sözler de söylemişti!
Millete,  “Türkiye’yi genetiği değiştirilmiş organizma tarımına açacağız” diye söz vermişler miydi?
Ayrıca Hindistan’da son 12 yıl içinde 160 bin çiftçinin intihar etmesine sebep olan GDO tarımını Türkiye’de başlatmak, milletin soyunu kurutma girişimidir!
İnternet zinası yapanlara duyurulur!

Arslan Bulut

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=8943



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,631 µs