En Sıcak Konular

MAYIN YASASI ONAYINDA ZAMANLAMAYA DİKKAT

19 Haziran 2009 11:56 tsi
MAYIN YASASI ONAYINDA ZAMANLAMAYA DİKKAT Mayın yasası onayı,öyle bir zamanda oldu ki, ortalık "İrtica belgesi" toz dumanından geçilmiyor, göz gözü görmüyordu, kimse üzerinde durmadı..."

Cumhurbaşkanı Mayın Yasasını Onayladı

Numan Bey'in Baykal Efendi (!)'nin (Bu tâbir, biliyorsunuz, Başbakan'ın) günlerdir hiç olmazsa Cumhurbaşkanı'ndan geçmesin diye uğraştıkları mayın yasası, ne yazık ki kabul edildi. Bu öyle bir zamanda oldu ki, ortalık "İrtica belgesi" toz dumanından geçilmiyor, göz gözü görmüyordu, kimse üzerinde durmadı.

Güneydoğu'dan bahsetmişken, son günlerde bir şey duydum; aslında ben, son değil, ilk günlerden beri tahmin ediyordum ama yazamıyordum, şimdi çok güvenilir hukukçulardan dinledim. PKK'ya af işini Ümraniye soruşturmasına bağlıyarak gerçekleştireceklermiş. Böylece halkın tepkisinden kurtulacaklarmış. Yani onları da, bunları da tahliye edeceklermiş ama PKK ile savaşmış komutanlar bu tahliyeyi kabul edecekler mi, onu bilemiyorum.

"İrtica belgesi" derken, herkes çok aptalca buluyor ama pek o kadar değil sanırım. Bakın, mesela eldeki belge fotokopiymiş. Oysa fotokopi üzerinden yapılan "sahtelik" incelemeleri aslında yapılanlar kadar tatmin edici olmazmış. Bunu da bilgisayarcılar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Yardımcısı söylüyor.

Bir de Edip Başer Paşa'nın açıklamaları var. Edip Paşa'nın dürüstlüğünden, güvenilirliğinden hiç kimsenin kuşkusu olmaması gerekir. Vaktiyle hükümet onu, bir Amerikalı komutanla, bu PKK işinin çözümünde vazifeli kılmıştı. Paşa diyor ki:

"Bu gibi belgeler "gizli" değil, "çok gizli" ibaresiyle kaleme alınır. Ayrıca imzalayan, en azından genelkurmay ikinci başkanı ama özelilkle genelkurmay başkanı olur.

Bir de Kayseri'deki tümgenerale yapılan tuzak hatırlatılıyor. Onun hazırladığı iddia edilen belgeyi bir cemaate mensup üç assubayın hazırladığı, bu kişiler tarafından itiraf edilince iş ortaya çıkmıştı. Şimdi o assubaylar tutuklu.

Kıbrıs'ta durup dururken neden toprak verildiğini kimse anlamıyor, sorgulamıyor da. Cumhurbaşkanı Talât "vermek zorundayız" demiş. Bu, herhalde iyi bir gerekçe olmasa gerek. Karpaz ve Güzelyurt'u gözden çıkarmış gibiler. Kıbrıs şehidlerinin âhı tutacak bizi. Gazilerinin de, hatta o zamanki hükümetin başbakan yardımcısı olup, çıkarmayı bizzat idare eden Erbakan Hoca'nın da!

Tekrar çizilmekte acele edilen Sevr haritasını görür gibi oluyor musunuz?

Ermenilere geçit vermeyen Halaçoğlu Hoca'nın görevden alınmasını, İsviçre'deki "soykırım yalandır" lafına getirilen gülünç cezayı protesto eden Türkleri, şimdi ise İsviçre'nin Ermeni işinde arabulucu rolüne soyunmasını düşünün Kıbrıs, Güneydoğu ve bütün bu tehlikeli bölgelerde güvencemiz olacak askerimizle ne kadar uğraşıldığını da unutmayın. Ama ben son dakikaya kadar ümitliyim. Ümidimi hiç kaybetmedim. "Havf ve reca arasında olmak" diye de bir şey var, o haldeyim.

Afet Ilgaz-Milli Gazete 

kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/makale/cumhurbaskani-mayin-yasasini-onayladi-129902.htm

 



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,044 µs