En Sıcak Konular

GLADİO,TSK'YA SALDIRI BAŞLATTI

16 Haziran 2009 14:44 tsi
GLADİO,TSK'YA SALDIRI BAŞLATTI Taraf gazetesinde yayınlanan belge ve devamındaki haberlerle birlikte ortaya çıkan bütün veriler, ortada bir tasfiye planı olduğunu gösteriyor.

Gladio, TSK'ya saldırı başlattı! 
 
Taraf gazetesinde yayınlanan belge ve devamındaki haberlerle birlikte ortaya çıkan bütün veriler, ortada bir tasfiye planı olduğunu gösteriyor.
Bülent Esinoğlu, “Amerika ‘Kesintisiz kaos ve halkın ilgisini başka noktaya çekerek kontrol etmek’ taktiğini kullanarak Türk Ordusunu hep kontrol etmek istemiştir” diyerek, “Ordu ile siyasi iktidarı karşı karşıya getirerek yaratılacak karmaşadan, ordu kumanda kademesi içinde çatlaklar yaratmak isteniliyor. Orduya karşı topyekûn bir saldırıya geçtiler. Saldırının başlangıç amacı, orduya karşı tüm hukuksuz saldırıları meşrulaştırmaktır. Amerika Türk Ordusunu istediği gibi yönetmek istiyor. Kumanda kademelerine kendi istediği generalleri tayin ettirmek istiyor. Bunun için de, Kemalist subayların tasfiyesi gerekiyor”  diye yazdı. 
Esinoğlu, “NATO’un içindeki Ordunun kendini yönetme zafiyetleri nasıl da ortaya çıkıyor. Emperyalizm, Gladyosunu da kullanarak yeni bir saldırıya geçti”  dedi.

* * *

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise meselinin diğer bir boyutuna dikkat çekti. Vural, Genelkurmay Başkanlığının Hükümet’e bağlı olduğuna işaret ederek “Otursunlar birlikte bu işin arkasında kim var, kim yok ortak bir tavır belirlesinler. Hükümet ayrı, Genelkurmay Başkanlığı ayrı mıdır? Hükümet’in, sorumluları, karşı bir taraf varmış gibi ortaya koyması devlet yönetimi açısından ciddi bir zaafiyet oluşturmaktadır. Genelkurmay Başkanlığı böyle bir belgenin kendileri tarafından hazırlanmadığını söylüyor. Bu durumda böyle bir belgeyi kim, hangi amaçla hazırlamıştır? Bunun mutlaka açığa çıkarılması lazım. Bu belge,Genelkurmay Başkanlığında hazırlanmamışsa TSK’yı yıpratmak ya da asker sivil ilişkilerinin gerilimi ekseninde Türk siyasetini yeniden dizayn etmek isteyenler tarafından mı hazırlanmıştır? Bunların açığa çıkarılması lazım. Bir mağduriyet edebiyatı için hazırlanmış ise bunların ortaya konulması lazım. Kim servis etmiştir, hangi amaç için yapılmıştır? Bu sürecin açığa kavuşturulması içinde belki de yayın yasağını ortadan kaldırmakta fayda var” dedi.

* * *

Bu arada Taraf gazetesi, “İleride Genelkurmay Başkanı olabilecekken emekliye ayrılan komutan” a atfen bir haber yaptı. Sözkonusu komutanın, “AKP ve Gülen karşıtı eylem planını hazırlayan ekip hakkında Org. Başbuğ’u iki kez uyardım. Yanlış işler yaptıklarını söyledim. Başbuğ da ‘Müsaade etmem’ dedi”  diye konuştuğu belirtildi.
Bu haber, Esinoğlu’nun iddiasını doğrular nitelikte! Çünkü geçmişte Kara Kuvvetleri Komutanı iken bir tatbikatta, Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun başının üzerinden bir mermi geçmiş, arkasındaki albay kalbinden vurularak ölmüştü. Kıvrıkoğlu ölseydi, bir komutan Kara Kuvvetleri Komutanı ve ardından Genelkurmay Başkanı olacaktı. Bahsi geçen komutan o mudur bilmiyorum! Fakat Genelkurmay Başkanı olması tartışılan başka birisi yok.
Peki bu nasıl bir fotoğraftır?
İçimizi ferahlatan tek cümle, Genelkurmay’ın açıklamasındaki “Türk Silahlı Kuvvetleri; ciddi, sağduyulu, görev ve sorumluluklarının bilincinde ve tahriklere kapılmadan görevinin başındadır” cümlesidir.
Çok daha fazla uyanık olmak gereken günlerdeyiz.

Aralan Bulut -Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=8890


 



Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,878 µs