En Sıcak Konular

NETANYAHU ''SAVUNMASIZ'' FİLİSTİN DEVLETİ İSTİYOR

16 Haziran 2009 12:09 tsi
NETANYAHU ''SAVUNMASIZ'' FİLİSTİN DEVLETİ İSTİYOR Filistinli mültecilerin İsrail'e dönemeyeceklerini belirten Netanyahu,silahsız olmak kaydıyla bağımsız bir Filistin devleti olabileceğini söyledi!

Netanyahu "silahsız" bir Filistin'e evet diyormuş

Siyonistler savunmasız Filistin istiyor!

Filistinli mültecilerin İsrail'e dönemeyeceklerini belirten terörist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinlilere güya hükmetmek istemediklerini belirterek, silahsız olmak kaydıyla bağımsız bir Filistin devleti olabileceğini söyledi!

Terörist İsrail Başbakanı ırkçı Binyamin Netanyahu, "silahdan arındırılmış" (!) bir Filistin devletini güya kabul edeceklerini, Filistinliler'in de terörist İsrail'i bir Yahudi devleti olarak tanıması gerektiğini söyledi. Binyamin Netanyahu, Ortadoğu barışıyla ilgili görüşlerini anlattığı dış politikaya ilişkin konuşmasında, kurulacak bir Filistin devletinin güvenlik güvenceleri altında silahsızlandırılması gerektiğini savundu!

''Herhangi bir barış anlaşmasında Filistin kontrolü altındaki topraklar, İsrail için sağlam bir güvenlik güvencesi verilerek silahsızlandırılmalı'' (!) diyen Netanyahu, ''bu konuda güvence almaları, Filistinliler'in İsrail'i Yahudi halkının devleti olarak kabul etmesi durumunda Yahudi devletinin yanında silahtan arındırılmış bir Filistin devleti kurulması çözümünü sağlayacak gerçek bir barış anlaşmasına hazır olacaklarını'' bildirdi. Netanyahu, "Filistinliler barış ve Hamas arasında bir karar vermek zorundalar," dedi.

Kudüs'ün tamamını istiyorlar!

Kudüs'ün tamamının İsrail'in başkenti olması gerektiğini (!) savunan Netanyahu, Filistinli mülteciler sorununun da ''İsrail dışında'' çözülmesi gerektiğini ileri sürdü. Netanyahu, Batı Şeria'daki topraklar üzerindeki haklarının yok sayılamayacağını (!), ancak Batı Şeria'da yeni yerleşimler inşa etmeyeceklerini, mevcut yerleşimlerin büyütülmesinden de kaçınacaklarını söyledi.

Yine İran'ı hedef gösterdi

Netanyahu, konuşmasının başında ise İran tehdidinden sözetti. İsrail ve tüm insanlık için güya en büyük tehlikenin bir İslam devletinin nükleer silahla buluşması (!) olduğunu belirten Netanyahu, ''İran tehdidine karşı uluslararası planda yapılacak olan çalışmaların önemi büyüktür. Barışın ileriye götürülmesi, en az bu tehlikenin önlenmesi kadar önemlidir'' dedi.

İsrail'e kötü haber!

Öte yandan, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İran'daki seçimlerin galibinin Ahmedinejad olmasını ''kötü haber'' olarak nitelendirdi. ''Bu sonuçların İran halkının gerçek iradesini yansıtıp yansıtmadığı konusunda emin değilim'' (!) ifadesini kullandı.

Peres de destek verdi

Terörİst İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Ortadoğu barışıyla ilgili konuşmasını ''doğru ve cesur bir konuşma'' olarak niteledi. Peres, konuşmanın, İsrail ile Filistinliler arasındaki barışın yanısıra bölge barışına yönelik doğrudan görüşmeler için güya bir fırsat oluşturduğunu öne sürdü! Peres, Netanyahu'nun, Filistinliler'e önkoşul öne sürmeksizin doğrudan görüşmeler yolunu önerdiğini hatırlatarak, net bir biçimde telaffuz edilen bu sözlerin, Ortadoğu'da istikrarın güçlendirilmesi doğrultusunda çok önemli olduğunu dile getirdi.

Obama hayal görüyor!

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Netanyahu'nun ''ayrı bir Filistin devletini kabul etmesinden'' memnun olduğu, ''bunu önemli bir ileri adım'' (!) olarak nitelediği bildirildi. Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, Binyamin Netanyahu'nun konuşmasıyla ilgili ''Başkan, Netanyahu'nun konuşmasındaki önemli ileri adımı memnuniyetle karşıladı'' dedi. Sözcü, ''Obama'nın, bu çözümün, hem İsrail'in güvenliğini, hem de Filistin'in yaşayabilecek bir devlete ilişkin meşru emellerinin gerçekleşmesini sağlayabileceğine (!) ve sağlaması gerektiğine inandığını ve Netanyahu'nun bu hedefi onaylamasını memnuniyetle karşıladığını'' bildirdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas:

Netanyahu barışı baltalıyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın sözcüsü, terörist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun son açıklamalarını reddederek, Netanyahu'nun tüm barış çabalarını baltaladığını söyledi. Sözcü Nebil Ebu Rudeyna, İsrail Başbakanı'nın dün gece yaptığı konuşmayla ilgili, ''Netanyahu'nun sözleri, yapılan tüm çabaları ve girişimleri baltalıyor ve Filistin, Arap, Amerikan tutumlarına meydan okuyor'' dedi. Netanyahu'nun, tüm Kudüs'ün İsrail'in başkenti olması isteğine ve Filistinli mültecilerin İsrail'e kabul edilmeyeceğine ilişkin sözlerine işaret eden Ebu Rudeyna, bu ifadelerle ''tam ve adil bir barış sağlanamayacağını'' bildirdi. Ebu Rudeyna, ''Netanyahu'nun açıklamalarının yetersiz olduğunu ve bir çözüme götürmeyeceğini'' kaydetti.

Öte yandan Gazze Şeridi'nde kontrolü elinde tutan Hamas örgütünün sözcüsü Fevzi Barhum, Netanyahu'nun konuşmasının, ırkçı ve aşırılık yanlısı bir ideolojiyi yansıttığını belirtti. Barhum, ''Bu konuşma, Netanyahu'nun ırkçı ve aşırılık yanlısı ideolojisini yansıtmakta ve Filistin halkının tüm haklarını horgörmektedir'' dedi.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/netanyahu-silahsiz-bir-filistin-e-evet-diyormus-129547.htm



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,485 µs