En Sıcak Konular

EKREM DUMANLl BOŞANDI EVLENDİ HABERLERİ KAFA KARIŞTIRDI

14 Haziran 2009 11:40 tsi
EKREM DUMANLl BOŞANDI EVLENDİ HABERLERİ KAFA KARIŞTIRDI Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı,iki kız çocuğunun annesi olan eşi ile boşanıp bir başka kışı ile evlenince medyada çeşitli iddialar ortaya atıldı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı,iki kız çocuğunun annesi olan eşi ile boşanıp bir başka kışı ile evlenince medyada çeşitli iddialar ortaya atıldı.

Kafaları karıştıran o iddialar:

Hangi Genel Yayın Yönetmeni Boşanıyor Haberi?

MEDYADA YAPRAK DÖKÜMÜ!

Gazetecilik zor bir meslek.
Gazeteci 24 saat gergin bir hayat sürmek zorunda kalan kişi.
Bu tür bir yaşam şekli ister istemez aile ortamlarını da etkiliyor.
Odatv.com bundan kısa bir süre önce Vatan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu'nun boşanacağı haberini vermişti.
Bugünlerde medya dünyası bir ayrılık haberini de konuşmaya başladı.
Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı eşinden boşanıyor.
Aslında boşanma kararının çok önceden alındığı ancak Ekrem Dumanlı'nın annesi Makbule Dumanlı'yı kaybetmesi üzerine sürecin ileri bir tarihe atıldığı belirtiliyor.
Bu arada gelen bilgilere göre, bu ayrılığın sebebi olarak Ekrem Dumanlı'nın, Bahçelievler'deki bir lise öğretmenine gönül vermesi gösteriliyor.
Bu olayın bir diğer boyutu ise, Ekrem Dumanlı'nın eşi türbanlı idi. Öğretmenin ise türbansız oluşu.
Ne diyelim, her şey gönüllerince olsun.(Odatv.com)[1]

Ekrem Dumanlı Boşandı

Zaman Gazetesi`nin başarılı Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı`nın kısa bir süre önce eşinden ayrıldığı ve basına kapalı bir nikah töreni ile ikinci evliliğini yaptığı öğrenildi.Annesi Makbule Dumanlı`nın vefatı üzerine boşanma kararını erteleyen Ekrem Dumanlı, cemaate yakın isimlerden biri olan Aker eşarplarının sahibinin kızı olan eşinden ayrıldı. Ekrem Dumanlı, boşanmanın gerçekleşmesinin hemen ardından basına kapalı bir nikah töreni ile ikinci evliliğini yaptı. Dumanlı, 2001 yılından bu yana Zaman Gazetesi`nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütüyor. (Bizimtava.com'dan) [2] 

Bir çok haber sitesi,"Bizimtava.com'dan alıntı yaptığı bu haberi başka iddialar da ekleyerek verdi:

Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, eşinden boşandı, yeniden evlendi.

Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın kısa bir süre önce eşinden ayrıldığı ve basına kapalı bir nikah töreni ile ikinci evliliğini yaptığı öğrenildi. Bizimtava sitesinde yer alan habere göre; annesi Makbule Dumanlı'nın vefatı üzerine boşanma kararını erteleyen Ekrem Dumanlı, Gülen cemaatine yakın isimlerden Aker eşarplarının sahibinin kızı olan eşinden ayrıldı. Ekrem Dumanlı, boşanmanın gerçekleşmesinin hemen ardından basına kapalı bir nikah töreni ile ikinci evliliğini yaptı.
İddialara göre; Ekrem Dumanlı eşinden kilo aldığı için boşandı. Türbanlı olan eşinin yerine ise başı açık ve öğretmen olan ikinci eşle evlendi. Dumanlı, 2001 yılından bu yana Zaman Gazetesi`nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütüyor.(Medyaline.com)[3]

Bir başka haber sitesi'nin "Ekrem Dumanlı boşandı! Parayı bulan islamcı refleksi: Fethullah Gülen'in prensi Ekrem Dumanlı türbanlı eşinden ilginç bir gerekçeyle boşandı." şeklinde verdiği haber, Ekrem Dumanlı Vekili Av. Ali Odabaşı  imzası ile tekzip edildi:

İddialar asılsız!

Ekrem Dumanlı avukatı aracılığı ile, boşanmasıyla ilgili medyada yer alan haberlerin tamamen asılsız olduğunu bildirdi

Sitemizde yayınlanan "Ekrem Dumanlı boşandı" haberine Ekrem Dumanlı'nın avukatı tarafından gönderilen tekzip metnini yayınlıyoruz:

“www.haberform.com” internet sitesinde 12.06.2009 tarihinde müvekkilim hakkında “Ekrem Dumanlı eşinden boşandı” başlıklı bir haber yayınlanmıştır.

Sözkonusu haber kamuoyuna tamamen asılsız iddialara dayalı olarak yansıtılmıştır.

Evlenmek nasıl ki medeni bir hakkın kullanımı ise; boşanmak da aynı şekilde medeni bir haktır. Müvekkilim önceki eşiyle karşılıklı anlaşma yoluyla ayrılmıştır. Boşanma nedenine ilişkin haber tamamen uydurmadır. Kişilerin özel hayatına ilişkin konular hakkında, ilgilileri rencide edecek şekilde çirkin hayali iddialar ortaya atılması, müvekkilimi kamuoyu nazarında yıpratmaya yönelik maksatlı bir tutumdur.
Yüksek Yargının içtihatlarında yer aldığı üzere, “gazetecinin haberi kamuoyuna sunmadan önce olayları objektif ve özenli bir biçimde araştırma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu araştırma yükümlülüğü, yayın üçüncü kişilerin haklarını ihlal edecek nitelikte ise daha sıkı kurallara bağlanmıştır. Bu haberde ise yasal yükümlülüklere açıkça aykırı hareket edilmiştir.
Sözkonusu haberde, ayrıca müvekkilimin “annesinin vefatı üzerine boşanma kararını ertelediği, nikahın basına kapalı olarak gerçekleştiği, türbanlı olan eşinin yerine başı açık olan ikinci eşle evlendiği, boşanmanın hemen ardından ikinci evliliğini yaptığı ...” şeklindeki iddialar da bütünüyle gerçeklere aykırıdır. Yayının iyiniyetten yoksun ve asparagas niteliğinde bulunduğunu, ilgililer hakkında bütün hukuki yollara başvurulacağını kamuoyuna saygılarımızla arzederiz."[4]

Haberlere son noktayı  polemiği ilk başlatan odatv.com koydu.

Ekrem Dumanlı Evlendi Haberi:

EKREM DUMANLI HABERİMİZ NASIL DOĞRU ÇIKTI

Odatv.com olarak 16 Ekim 2008 tarihinde yazmıştık. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı gönlünü Bahçelievler’de bir lise öğretmenine kaptırmıştı ve eşinden boşanmak istiyordu. Makbule Dumanlı’nın vefatı üzerine boşanma ertelenmişti. 

Ve beklenen oldu…

Ekrem Dumanlı cemaate yakın Aker Eşarpları’nın sahibinin kızı olan Ethem Dumanlı’dan ayrıldı. Aker Eşarpları, Zaman Gazetesi’ne düzenli reklam veren en büyük firmalardan biri.

Ve Dumanlı eşinden boşanmasının ardından kısa bir süre sonra gönlünü kaptırdığı lise öğretmeni ile evlendi. Nikah töreni sade bir törenle gerçekleşti.

Nikahta keramet vardır diyerek yeni evlilere mutluluklar diliyoruz.(Odatv.com) [5]

Kaynaklar: 

[1].http://www.odatv.com/Medya/medyada_yaprak_dokumu-13703.html

[2].http://www.bizimtava.com/Haber/Gundem/12062009/Ekrem-Dumanli-Bosandi.php

[3].http://www.medyaline.com/haber_detay.asp?haberID=2786

[4].http://www.haberform.com/haber/ekrem-dumanli-evlendi-ekrem-dumanli-haberleri-ekrem-dumanli-ethem-dumanli-aker-e-19532.htm

[5].http://www.odatv.com/Medya/ekrem_dumanli_haberimiz_nasil_dogru_cikti-16501.html

 

 



Bu haber 97,167 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,579 µs