En Sıcak Konular

İLAÇLI DÜRÜMLE SUİKAST İDDİASI

13 Haziran 2009 22:49 tsi
İLAÇLI DÜRÜMLE SUİKAST İDDİASI BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun beyin cerrahı olan bacanağı Dr. Rafet Aslanoğlu'nun ortaya attığı iddia herkesi şaşırttı.

İlaçlı dürümle suikast! 
 
Muhsin Yazıcıoğlu'nun bacanağından şok iddia

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun beyin cerrahı olan bacanağı Dr. Rafet Aslanoğlu'nun ortaya attığı iddia herkesi şaşırttı.

Dr. Aslanoğlu, "Muhsin Bey'e helikoptere binerken 6 dürüm verdik. Adli tıp raporunda, helikopterdeki herkeste yüzde 60-65 oranında akut koroner damar tıkanıklığı tespit edildi. 30 yaşlarındaki kameramanda da var Muhsin Bey'de de var. Bu mümkün değil. Yemekte ilaç olma ihtimali var. Bu ilaç zehir olabilir" dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasını araştıran komisyon üyesi milletvekilleri dün Kahramanmaraş'ta, Yazıcıoğlu'nun beyin cerrahı olan bacanağı Dr. Rafet Aslanoğlu'nun ortaya attığı iddiayla büyük şaşkınlık yaşadı. Aslanoğlu, "Muhsin Bey'e helikoptere binerken 6 dürüm verdik.

BEN DE ORADAYDIM

Adli Tıp raporunda, helikopterdeki herkeste yüzde 60-65 oranında akut koroner damar tıkanıklığı tespit edildi. 30 yaşlarındaki kameramanda da var, Muhsin Bey'de de var. Bu mümkün değil. Yemekte ilaç olma ihtimali var. Bu ilaç zehir olabilir" dedi.

Komisyon üyeleri dün Yazıcıoğlu'nun eşinin özellikle dinlenmesini talep ettiği Dr. Aslanoğlu ile görüştü. Aslanoğlu, Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş gezisinde kendisinin de olduğunu belirterek komisyon üyelerine şunları anlattı:

"Onu Çağlayancerit'te helikoptere ben bindirdim. Hatta görüntülerde ben de varım. Muhsin Bey helikoptere binerken, yolda yesinler diye 6 tane dürüm yaptırmıştık. Pilot dahil toplam 6 kişilerdi. O dürümleri yediler mi bilmiyoruz. Kazanın ardından adli tıp doktorları bana Muhsin Bey ve diğerlerinin yüzde 90 civarında akut koroner damar tıkanıklığı yaşadıklarını söyledi. Sonra çıkan adli tıp raporunda yüzde 60-65 civarında tüm yolcularda akut koroner damar tıkanıklığı tespit edildi."

İLAÇTAN KASTIM ZEHİR

Aslanoğlu şöyle devam etti: "Doğrudan söylemiyorum ama 6 dürümlerde ilaç olabilir mi diye de düşünüyoruz. İlaçtan kastımız bir zehirdir. Yemeğin içine konmuş olabilir. Üstelik Muhsin Bey benim bacanağımdır. Onun sağlığını yakından takip ediyordum. Check-up'ları ben yapardım. Kalbi ve damarları ile ilgili hiçbir sorunu yoktu. Üstelik pilot dahil 6 kişinin tamamında da bu çıktı. Yani 30-35 yaşlarındaki kameramanda da yüzde 60-65 oranında damar tıkanıklığı çıktı diğerlerinde de.
Bu bir tesadüf olamaz."

VEKİLLER KAZA YERİNDE

Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri dün kaza yerinde incelemelerde bulundu. TSK'ya ait helikopterle Keş Dağı'na giden vekiller, enkazı inceledi. Enkazı bulan korucular da olay yerine gelerek vekillere bilgi verdi. Korucular vekillere kekik çayı ikram etti.

UZMANLAR NE DİYOR?

Doç Dr. Murat Gençbay-Bahçelievler Medical Park Hastanesi

Teorik olarak, yüksek doz nikotin ve kokain olarak adlandırılan maddeler ile steroid denilen bazı ilaçlar kalp damarlarında tıkanıklık yaratabilir.
Kalp krizine yol açabilecek bu tür ajanlar besine karıştırılarak verildiğinde sindirim sisteminde büyük oranda etkisiz hale dönüşürler.
Bu duruma rağmen, bana göre böyle bir olasılık son derece düşüktür.

Prof. Dr. Mehmet Meriç-Özek JFK Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Bşk.

Dışarıdan verilen herhangi bir madde veya ilaç, bütün vücut sisteminde, dolayısıyla tüm organlarda değişiklik meydana getirebilir. Sadece kalp etkilenmez.

Eğer tüketilen bir yiyeceğin içine, normalden daha fazla miktarda ilaç konulmuşsa bunun "toksikolojik" etkisi ve ölüme götürücü yönü olabilir. Ancak alman ilaçların hiçbiri damarda ani tıkanıklık yapmaz. (GAZETE HABERTÜRK-)

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Ilacli_durumle_suikast/243324/7/Yasam
 



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,815 µs