En Sıcak Konular

ERDOĞAN BAYKAL'A ''NEMERT'' DEDİ

13 Haziran 2009 22:40 tsi
ERDOĞAN BAYKAL'A ''NEMERT'' DEDİ Başbakan, Deniz Feneri’yle AKP arasında ilişki olduğunu iddia edenleri namertlikle suçladı.

`Deniz Feneri'nin partimin kasasına girmiş bir kuruşu yok' 
 
Erdoğan, CHP lideri Baykal'a yüklendi, `İddia eden namerttir' dedi

Başbakan, Deniz Feneri’yle AKP arasında ilişki olduğunu iddia edenleri namertlikle suçladı. Bir geçiş dönemi yaşadığını açıklayan Erdoğan, etnik sorunların sevgiyle aşılacağını söyledi

Başbakan Erdoğan partisinin Kars kongresinde yaptığı konuşmada Deniz Feneri davasıyla ilgili iddialara ve kimlik siyasetine ilişkin açıklamala yaptı. Erdoğan şöyle konuştu:

HAYALİ SENARYOLAR: Bazı çevreler ’Ne yapalım da AKP’yi karalayalım’diye düşünüyor. Anamuhalefet partisi başta olmak üzere bazı çevreler bir kampanya başlattı. Önce ’gizli gündem’dediler, ’rejim tehlikede’dediler, hayali senaryolar ürettiler. Ama baktılar ki AKP’nin Türkiye’yi adalet ve kalkınma üzerinde yükseltmekten başka gayesi yok. Anladılar ki AKP suni, sanal gündemlerle sanal tehditlerle hayali korkularla gerçek gündeminden kopmuyor, milletimizin gönlündeki yerini kaybetmiyor, bu sefer AKP’yi karalama, gözden düşürme gayreti içine girdiler. İçi boş dosyalarla AK Parti’lileri suçlamaya, asılsız iftiralarla yıpratmaya çalıştılar.

DENİZ FENERİ: Efendim ne imiş? Deniz Feneri olayı. AKP’nin kasasına bir kuruş evvelallah yanlış para girmemiştir. Ne Deniz Feneri, ne Deniz Feneri’nin yetkililerinin hiçbirisinin benim partimin kasasına girmiş bir kuruşu yoktur. Bu kadar açık. Bunu iddia edenler namerttir, namert.

CHP HESAP VERSİN: Bugüne kadar biz hazinemizden aldığımız yasal yardımla partimizin çalışmalarını götürdük, götürüyoruz. Partimizin genel merkezini aynı şekilde yaptık, hizmetlerimizi aynı şekilde sürdürüyoruz. Seçimler de aynı şekilde. Ve alnımız burada ak ve pak. Fakat, ben bugün burada yine söylüyorum. Ey CHP, Sayın Baykal, Anayasa Mahkemesi bir trilyona yakın usulsüz harcama yaptın diye seni mahkum etti. Ey Baykal, sen önce bu bir trilyonu nerede harcadın onu ispat et.

YARADANDAN ÖTÜRÜ: Ülkede kimlik siyaseti yapan bir parti var mı? Var. Nasıl oy topladıklarını biliyorsunuz. Bakın Güneydoğu’da DTP’nin aldığı oy yüzde 24. AKP’nin aldığı oy yüzde 34. O kadar. Başka bir parti var mı? Yok. Çünkü biz hepinizi seviyoruz. Ayrım yok. Bu ayrımcılık bize yakışmaz. Biz yaradandan da ötürü seveceğiz. Siz de öyle seveceksiniz. Zaten bunu başardığımız gün Türkiye’nin önünü kimse tıkayamaz. Bu bir geçiş dönemi. Herkes birbirine saygı duyacak.

KIZ ALIP VERMİŞİZ: Şu an benim belediye başkanım, Kars Belediye Başkanım, annesi babası, birisi Türk birisi Kürt, güzellik bu. Kız verip almışlar, böyle bir dert var mı? Kim çıkarıyor bunu? Bunu çıkaranlar bizi bölmek isteyenler.

GEÇİŞ DÖNEMİ: Bunların hepsi evvelallah aşılacak yeter ki işi anlayalım, kavrayalım ve gereken dersi de bunlara sandıkta verelim. Onun için iyi çalışacağız. Ama şunu da söyleyeyim, bu ülkede kimse kalkıp da efendim işte bu Türk, at kenara, bu Kürt, at kenara diyemez. Herkes kendi etnik yapısıyla övünebilir. Herkes buna saygı duyacak. Ben Kürt kardeşime de saygı duyarım, Kürt kardeşime de saygı duyarım. Lazına Çerkezine hepsine saygı duyarım. Herkes birbirine saygı duyacak. Ama bizi ondan sonra üst bir çatı var birbirine bağlayan. Bizi birbirine bağlayan o çatı ne? O çatıda hepimiz neyiz? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bunu da ortaya koyacağız. Buna toz kondurmayacağız.

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://w9.gazetevatan.com/Deniz_Fenerinin_partimin_kasasina_girmis_bir_kurusu_yok/243340/1/ 
 



Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,378 µs