En Sıcak Konular

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ VARDIĞI SON NOKTA

13 Haziran 2009 10:32 tsi
BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ VARDIĞI SON NOKTA Türkiye Başkonsolosu'nun davetiyle Cidde limanına demir atan TCG Gaziantep Fırkateynini ziyarete gitmek isteyen Türk aileler başörtüsü gerekçesiyle geri çevrildi.

Yasakçılığın vardığı son nokta...

Türkiye Başkonsolosu'nun davetiyle Cidde limanına demir atan TCG Gaziantep Fırkateynini ziyarete gitmek isteyen Türk aileler başörtüsü gerekçesiyle geri çevrildi.

 Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde yaşayan Sami Açıksöz isimli Türk vatandaşının yaşadığı olay başörtüsü sorununun sadece Türkiye'yle sınırlı olmadığını uluslararası bir boyut kazandığını gözler önüne serdi.

Aden Körfezi'nde korsanlığa karşı oluşturulan uluslararası güce katılmak üzere 219 Mehmetçik ile yola çıkan TCG Gaziantep Fırkateyni önceki gün Suudi Arabistan'ın Cidde Limanı'na demir attı.

Türkiye'nin Cidde Başkonsolosluğu'nun daveti üzerine TCG Gaziantep Fırkateyni ziyaret etmek için limana gitmek isteyen Türk aileleri kendilerini götürecek otobüse binmeye hazırlanırken büyük bir sürprizle karşılaştı. Konsolos güvenliği tarafından durdurulan ailelerin içerisinde komutanlığın talimatı üzerine eşleri ve çocukları başörtülü olanlar otobüse alınmadı. Yaşadıkları bu durum karşısında şok olan aileler gerisin geriye buruk bir şekilde evlerine döndü.

"Konsolosun davetlisiydik"

Eşi ve kızı başörtülü olduğu gerekçesiyle otobüse alınmayan ailenin reisi Sami Açıkgöz yaşadıklarını Timetürk'e şöyle anlattı:

Cidde Başkonsolosumuz sayın Salih Mutluşen'in davetine binaen 11 Haziran perşembe günü saat 17:30 gibi Cidde limanına demir atan Türkiye Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gaziantep gemisini ziyaret etmek üzere ailece Cidde limanına gittik. Gurbette Türkiye vatandaşları olarak medarı iftiharımız(!) olan Türk askeri gemisini ziyaret etmek bizler için özellikle çocuklarımız için sıradışı ve güzel bir ziyaret olacaktı özellikle dört yaşındaki oğlum Muhammed çok sevinmişti; ama maalesef daha bizleri gemiye götürecek otobüse binmeden önce eşimin ve kızımın başları örtülü olduğu için geri çevrildik ve bizim gibi birçok Türk ailesi de gerisin geriye buruk bir şekilde döndüler.

"Çocuğun yaşadığı şaşkınlık"

Açıkgöz'ü en çok üzen şey yaşanan bu skandal karşısında ağlayan 4 yaşındaki oğlu Muhammed'e durumu bir türlü izah edememesi olmuş. Ağlayan oğlunu bir türlü teselli edemediğini belirten Açıkgöz, çocuğunun kendisine söylediği şu sözler Türk ordusunun son yıllarda aslında neden güven kaybettiğini özetliyor: "Baba Türk askeri kötü mü bizi niye gemiye almadılar." Küçük Muhammed'in bu soruyu sormasının asıl sebebiyse gözünün önünde diğer aileler çocuklarıyla birlikte içeri alınırken kendileri geri dönmüş olması. Baba Açıkgöz şimdi soruyor: "Benim yerimde sizler olsaydınız bunu bu masum çocuğa nasıl izah ederdiniz? Sahi Türk askeri kötü mü, bu ayrımcılık niye?"

"Arap aileler alındı"

Olayın en tuhaf tarafıysa Türk ailelerinin başörtülü oldukları gerekçesiyle limana götürülmesine izin verilmezken, Sami Açıkgöz'ün belirttiğine göre bir gün önce başı kapalı Arap kadınların gemiye alınmış. Peki Araplara gösterilen bu müsamaha Türk vatandaşlarına neden gösterilmiyor?

"Demirel şimdi ne diyecek?"

Cidde'de yaşanan bu olay eski cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel'in bundan tam 3 sene önce başörtülüler için söylediği "okumak istiyorlarsa Suudi Arabistan'a gitsin" sözlerini hatırlattı. Ancak görülen o ki 28 Şubat zihniyeti ne Türkiye tanıyor ne de Suudi Arabistan... Şimdi bu skandal karşısında Demirel'in belirleyeceği yeni ülke merakla bekleniyor.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/yasakciligin-vardigi-son-nokta-129329.htm 



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,385 µs