En Sıcak Konular

GALATASRAY,MUSTAFA SARP'LA SÖZLEŞME İMZALADI

9 Haziran 2009 20:20 tsi
GALATASRAY,MUSTAFA SARP'LA SÖZLEŞME İMZALADI Bursaspor'dan transfer edilen Mustafa Sarp, bugün kendisini Galatasaraylı yapan sözleşmeyi imzaladı.

Mustafa Sarp Sözleşme İmzaladı

Bursaspor'dan transfer edilen Mustafa Sarp, bugün kendisini Galatasaraylı yapan sözleşmeyi imzaladı. Florya Metin Oktay Tesisi Turgay Vardar Basın Odası'nda düzenlenen imza törenine, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Murat Yalçındağ ile Haldun Üstünel'in yanı sıra unutulmaz futbolcu Bülent Eken katıldı.

İmza töreninde ilk olarak Haldun Üstünel söz aldı. Üstünel, imza töreninde Galatasaray’ın efsane isimlerinden Bülent Eken’in de yer aldığını belirterek, “Bugün Galatasaray’a yeni bir genç kardeşimiz katılırken, Galatasaray’ın efsane bir isminin de burada olmasını istedik. Galatasaray’ın geçmişine adlarını şerefle yazdırmış büyüklerimizi anmak ve yeni nesillere aktarmak istiyoruz. Bundan sonra imza törenlerimizde bu uygulamamız devam edecek” dedi.

Haldun Üstünel, Mustafa Sarp’ı uzun zamandır takip ettiklerini belirterek, “Sarı kırmızı arma altında uzun yıllar başarıyla mücadele edeceğini umuyorum. Bu transferin Galatasarayımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Galatasaray'a gelmenin mutluluğunu yaşıyorum diyen Mustafa Sarp, "Transferimde emeği geçen başta sayın Başkan Adnan Polat olmak üzere, Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ, Adnan Sezgin ve beni istediğini bildiğim sayın hocam Bülent Korkmaz'a teşekkür ediyorum. Galatasaray camiası çok büyük camia… Buraya gelmenin gururunu yaşıyorum" dedi.

Mustafa Sarp; her zaman büyük hedefleri olan Galatasaray'a bu hedefler doğrultusunda katkı sağlamayı amaçladığını söyledi.
 
Yeni sezonda Frank Rijkaard ile çalışacağının hatırlatılması üzerine Mustafa Sarp, “Frank Rijkaard büyük bir isim. Buraya gelen her isim büyük olduğu için çok da abartılacak bir durum değil. Kendi hayallerim arasında buraya gelmek vardı. Ama böyle bir teknik adamla çalışacağımızdan ötürü şanslı olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Küçükken hangi takımlı olduğu sorusuna ise Sarp; "Bu genelde bir tesadüftür. Türkiye'de bir hastalık futbol… Küçükken de bu hayaller uğrunda yaşarken bir takımda oyuncu olmak hayalleriniz oluyor. Ama futbolcu olmak da her insana nasip olmuyor elbette. Ben bununla ilgili daha önce konuştum ve bu konuyu açıkça söylemekten sakındım. Çünkü her futbolcu arkadaşımın son dönemden bunu yapması biraz insanların bu konuya inanırlılığını kaybettirdi. Ama ben de hasta bir Galatasaraylıyım. Babamdan ötürü bu takımı tutmam da doğal. Dün Bursaspor gibi çok büyük bir camiaya hizmet veriyordum. Ama orada da neredeyse en iyi oynadığım maçlar Galatasaray maçlarıdır. Bu da duygu ve profesyonelliği ayırıyor. Samimi olmak lazım. Profesyonellik önemli ama beni diğer takımlar da istemesine rağmen seçimimi tuttuğum takından yaptım" yanıtını verdi.

Takımda yaşanacak forma rekabeti hakkında da konuşan Sarp; "Galatasaray’da çok iyi futbolcular var. Rekabet her takımda var. Bu gayet doğal… Kim iyiyse o oynayacak. Forma duvarda asılı. Rekabet gayet güzel bir durum… Bir problem yok" ifadesini kullandı.

Mustafa Sarp, daha sonra bu sezon giyeceği 16 numaralı formayı, efsane oyuncu Bülent Eken’in elinden aldı.


Mustafa Sarp’ı Kimdir?

5 Kasım 1980 İstanbul, doğumlu olan Mustafa Sarp, profesyonel futbola Gaziosmanpaşa’da başladı. 1999-2002 yılları arasında üç sezon Gaziosmanpaşa forması giyen Mustafa Sarp, 2002 yılında Mersin İdman Yurdu’na transfer oldu.

İki sezon Mersin İdman Yurdu formasıyla ikinci ligde mücadele eden Sarp, ilk Süper Lig tecrübesini ise 2004-05 sezonunda Ankaraspor forması altında yaşadı. Ankaraspor’da 24 lig maçında forma giyen Mustafa Sarp, aynı sezonun sonunda Kayseri Erciyesspor’a transfer oldu. Kayseri’de 2006-2007 sezonunda 26 Süper Lig ve 10 Türkiye Kupası maçında forma giydi.

2007-2008 sezonu başında Bursaspor’a transfer olan oyuncu, geçtiğimiz sezon 28 maça çıktı, 4 gole imza attı ve 4 de sarı kart gördü. Mustafa Sarp, orta sahada savunmaya yönelik futboluyla dikkat çekiyor.

2006 yılında Çek Cumhuriyeti ile oynanan özel maçta ilk kez milli takımın formasını giyen Mustafa Sarp, 2 kere A Mili ve bir kere A2 Milli Takımın formasını taşıdı.

Kaynak: Galatasaray SK Resmi Sitesi ( galatasaray.org )


 



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    16,038 µs