En Sıcak Konular

KURTULMUŞ: ''BİR YERLERE SÖZ VERİLDİ Mİ''

9 Haziran 2009 11:35 tsi
KURTULMUŞ: ''BİR YERLERE SÖZ VERİLDİ Mİ'' Saadet Partisi, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine ilişkin düzenlemede ısrar edilmemesi için; bu arazilerin bulunduğu Şanlıurfa'da miting düzenledi.

Bir yerlere söz verildi mi?

Saadet Lideri Numan Kurtulmuş, yasanın çıkmasında ısrar eden hükümeti eleştirerek, "Anlaşılıyor ki, bazı yerlerde bazı sözler verilmiş" derken, Erdoğan'ın geçmiş hükümetlerin İsraille yaptığı anlaşmaları gündeme getirmesini ise, "Bu sözler, gümrükten mal kaçırırken yakalanmış bir telaşla söylenmiş sözlerdir" şeklinde değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın mayın tasarısına karşı çıkan partileri geçmiş hükümetler döneminde İsraille anlaşma yapmakla suçlamasına tepki gösteren Saadet Lideri Kurtulmuş, "Sayın Başbakan biz bunu İsrail firmasına vermeyeceğiz desin, millet rahatlasın. Bunu söylemiyor böyle bir ihtimalin sürekli var olduğunu biliyor. Böyle bir şeyin olmasını meşrulaştırmak için ' E ne yapalım zaten geçmiş hükümetler de İsraille anlaşma imzalamıştı' diyor" dedi.

Saadet Partisi, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine ilişkin düzenlemede ısrar edilmemesi için; bu arazilerin bulunduğu Şanlıurfa'da düzenlediği coşkulu ve heyecanlı mitingle; tarihi uyarı görevini bu kez de Topçu meydanından yaptı. Saadet Lideri Numan Kurtulmuş, yasanın çıkmasında ısrar eden hükümeti eleştirerek, "Anlaşılıyor ki, bazı yerlerde bazı sözler verilmiş" derken, Erdoğan'ın geçmiş hükümetlerin İsraille yaptığı anlaşmaları gündeme getirmesini ise, "Bu sözler, gümrükten mal kaçırırken yakalanmış bir telaşla söylenmiş sözlerdir" şeklinde değerlendirdi. Saadet Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 22 Mayıs'taki basın toplantısı, Meclis'e yapılan çıkarmanın ardından bu kez de onbinlerce kişinin katıldığı Şanlıurfa meydanından 'mayın' uyarısı yaptı. Topçu Meydanı'nda binlerce Urfalı, Erdoğan hükümetine hem sloganlarla hem pankartlarla tehlike uyarısında bulundu. İşte o pankartlardan dikkat çekenler, "AKP mayına basma yazık olur. Tayyip dikkat mayın var! Mayınlı araziler Davos'un özrü mü? Bu mayın elinizde patlar". Urfalılar ayrıca meydandan attıkları 'İşte başkan işte Saadet, Kahrolsun İsrail, Vur vur inlensin AKP dinlesin, AKP mayına basma, Numan gelecek Tayyip gidecek, Başbakan Numan, Saadet gelecek zulüm bitecek' sloganlarıyla şehri inlettiler. Mitinge katılan Şanlıurfalılar, mayınlı arazilerin yabancı firmaların ve devletlerin özellikle İsraillilerin kullanımına açılması protesto etti. Topçu Meydanı'ndaki mitinge, Kurtulmuş'un yanı sıra başkanlık divanı ve GİK üyeleri, eski bakan ve milletvekilleri, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Başkanı Mehmet Kayacan ve teşkilat mensupları da iştirak etti.

YAKALANMA TELAŞI
Saadet Lideri Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada, tasarıdaki 'tehlike ve sakıncalara' bir kez daha dikkat çektikten sonra, hatada ısrar edilmemesi istedi. Cumhurbaşkanı Gül'e de veto çağrısında bulunan Kurtulmuş, "Sayın cumhurbaşkanımız millet burada. Millet Türkiye'nin her yerinde. Ve bu yasanın sizin tarafınızdan Büyük Millet Meclisi'ne değiştirilmek üzere geri gönderilmesini talep ediyoruz. Böyle yaparsınız milletimiz sizi takdirle ve şükranla anacaktır" diye konuştu.  Başbakan Erdoğan'ın mayın tasarısına çıkan partileri geçmiş hükümetler döneminde İsraille anlaşma yapmakla suçlamasına tepki gösteren Saadet Lideri Kurtulmuş, "Sayın Başbakan biz bunu İsrail firmasına vermeyeceğiz desin, millet rahatlasın. Bunu söylemiyor böyle bir ihtimalin sürekli var olduğu biliyor. Böyle bir şeyin olmasını meşrulaştırmak için ' E ne yapalım zaten geçmiş hükümetler de İsraille anlaşma imzalamıştı' diyor" dedi.

Erdoğan'ın bunu söylerken de Refahyol hükümetine de gönderme yaptığını kaydeden Kurtulmuş, "Yani Refah Partisi'nin iktidarında anlaşma yapıldı demeye getiriyor.  Ancak durumun böyle olmadığını bu millet biliyor. Son derece açıktır. Refah Partisi'nin hükümet olduğu zamanda İsraille hiçbir anlaşma yapılmamış, hiçbir şekilde yeni bir anlaşma imzalanmamıştır. Bunlar telaşla, böyle gümrükten mal kaçırırken yakalanmış bir telaşla söylenmiş sözlerdir" dedi.

Daha önce 'bu mayın elinizde patlar' diye uyarıda bulunduğunu hatırlatan Kurtulmuş, "Gelinen noktada, iktidar mayının üstüne basmış vaziyette. Ne ileri gidebiliyor ne de geri gelebiliyor. Yapmış olduğu değişiklik bu anlama geliyor.  Anlaşılıyor ki, bazı yerlerde bazı sözler verilmiş ama milletin de reaksiyonu ve tepkisi var. Saadet Partisi olarak buradan söz veriyorum bu konuda sonuna kadar takipçi olacağız" dedi.

CARGİL'İ HATIRLATIYOR
Erdoğan'ın ısrarla bu konuyu partisinin meclis grubunda tartıştırmadan bir oldu bittiye getirmek istediğini kaydeden Kurtulmuş, "Anlamadığımız husus, niçin bu konu, Türkiye'de bir an evvel oldu bittiye getirilerek yasalaştırılmaya çalışıldı" dedi. Bu süreci Cargille ilgili yasal düzenlemeye benzeten Kurtulmuş, "Cargil şirketi. Türkiye'de tatlandırıcı üreten bir Amerikan şirketi. Türkiye'de yasal yolları tüketmiş ve üretim yapamaz durumdaydı. Ancak Cargil şirketine, ona özel bir yasa çıkarılarak Türkiye'de kaybetmiş olduğu mahkemelere rağmen üretimine devam etme imkanı sağlandı. Korkarım ki burada da Cargil şirketine verilen ayrıcalık gibi sanki özel bir yasa tasarısı hazırlandı. Ve hükümet tarafından gündeme getirildi Yap işlet devret modeli ile verecekler.  Bu adamlar bu beyi işletecekler ve neyi devredecekler? Şurada işte sınır şehrimiz. Yüzlerce kilometre mesafede sınır alanı var. Bu alanlar mayınlardan temizlenecek. Bu alanlar mayınlardan temizlendikten sonra 44 yıllığına verilecek. Bunu anlamak mümkün değildir" diye konuştu.

HANSLAR, MİCHELLER GELECEK
Kurtulmuş şöyle konuştu: "Ümit ediyorum ki, sayın Cumhurbaşkanı yasayı bu şekliyle onaylamayacak, parlamentoya geri gönderecek. Ve hükümet de, 2. maddedeki üçüncü fıkrayı yani yap işlet devret modelini terk ederse, bunu değiştirirse, size söz veriyorum, yine Urfa meydanına gelir yine miting yaparız ve deriz ki milletin tepkisini dikkate aldınız sizi tebrik ediyoruz deriz."  Arazilerin bölge insanına verilmesine karşı çıkan Başbakan Erdoğan'ın '400 -500 metre kareye bölüp mü verelim' sözünü de eleştiren Kurtulmuş, "Biz bunu demedik. Burası dünyanın organik tarım cenneti haline getirilebilir. Buradaki insanların yüzde 87'si topraksız. Bu insanlara, kooperatifler ve şirketler vasıtasıyla bir takım araçlar geliştirilerek bu topraklar verilebilir. Başbakan diyor ya, burada Hasan Hüseyin çalışacak diye. İyi de madem yasa değişikliğini niçin engellediniz? Burada Hanslar, Micheller çalışır. Onlar olmasın diye bu arazilerin topraksız köylülere verilmesini teklif ediyoruz" dedi.

TSK, NET AÇIKLAMA YAPMALI
Mayınlı araziler konusunda TSK'nin çok net bir açıklama yapmasını da isteyen Kurtulmuş, "TSK yıllardır terörle mücadelede, aslında her gün mayın temizliği yapıyor. TSK'nın ve Türkiye'nin teknik imkânlarının bu mayınları temizlemeye yeter olduğunu ifade ediyoruz. Türkiye öncelikli olarak bunu yapmak zorundadır. Eğer böyle olmazsa mayın temizlemesiyle ilgili ayrı bir ihale yapılmalı ve mayınlar temizlenmelidir.  NATO'nun kuruluşu NAMSA'ya veya başka bir kuruluşa verilebilir" şeklinde konuştu.

Kaynak. Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/bir-yerlere-soz-verildi-mi-128877.htm

 



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,377 µs