En Sıcak Konular

İSLAM ABD'NİN BİR PARÇASI MIDIR?

7 Haziran 2009 10:02 tsi
İSLAM ABD'NİN BİR PARÇASI MIDIR? Obama'nın konuşmasında en dikkatimi çeken bu lâf oldu. İslâm, Amerika'nın bir parçasıymış. Şimdi gençler diyorlar ya ben de öyle diyeyim: "Yok ya!.."

İslâm, ABD’nin bir parçası mıdır?

Obama'nın konuşmasında en dikkatimi çeken bu lâf oldu. İslâm, Amerika'nın bir parçasıymış. Şimdi gençler diyorlar ya ben de öyle diyeyim: "Yok ya!.."

İşe bakın, Amerika o kadar büyük o kadar büyükmüş ki koskoca İslâm âlemi de bunun içine sığıvermiş. Herhalde ılımlı İslâm'dan bahsediyorlar.

Dünya halkları hep birlikte ve barış içinde yaşarmış. Irak savaşı kaç yıl sürdü? Ya Afganistan işgalleri? Destekledikleri İsrail'le Filistin'in 1948'den beri süren savaşını ne yapacaksınız?

Atatürk'ten beri Türkiye'yi içine soktukları kargaşa, çatışma, sömürü, terör savaşları nedir? CIA ve MOSSAD yapımı anarşi ve hukuksuzluklar nedir?

Filistin için söylediği bazı şeyler iyiydi ve sanırım Mısır'daki dinleyicilerden alkış aldı. Yoksa televizyonları başında bu konuşmayı dinleyen Araplardan mı alkış aldı? Kur'ân-ı Kerîm ayetleriydi galiba Mısırlılardan aldığı alkışın sebebi.

İsrail'in yeni yerleşim bölgelerini kabul etmezlermiş. Ya ne yaparsınız? Güvenlik Konseyi'ne, BM'ye sevkedersiniz. Orda ne yaparsınız? Ya veto edersiniz, ya İsrail bunların hiçbirini eskiden yaptığı gibi, takmaz.

Lübnan savaşında BM'yi ABD bloke etmedi mi? Gazze'de aynı şey yapılmadı mı? Irak'a şimdi herkesin itiraf ettiği o gülünç nükleer silâhlar bahanesiyle girip bir buçuk milyon Müslümanı öldürmediniz mi?

Bunların icadı olan bir söylem var: Değerler savaşı. İşte şimdi onu yapıyorlar. ABD'yi siyonistler bitirdi. Gizli gizli toplama kampları yapıyorlarmış. İtiraz edenleri tıkmak için, kriz mağdurlarını yani.

Aczinden kaynaklanan bir lâfı vardı ki çok hoşuma gitti. İran'ın veya herhangi bir ülkenin, barışçı amaçlarla nükleer silâhını üretebileceğini söyledi. İzin verdi yani. İran da çok takar ya ABD'nin iznini.

Bizim Genelkurmay Başkanı'na Amerikan Genelkurmay Başkanı'nın söylediklerini hatırlayın: İlker benim üzerimde PKK'yı çalışıyor, ben de onun üzerinde Afganistan ve Pakistan'ı.

Neden çalışıyorlar Afganistan ve Pakistan üzerinde? Nükleer silâhını korumaya kararlı Müşerref'i alaşağı etmek, Pakistan'ı toparlayacak Benazir'i öldürmek bunlar neydi? Bombalar, bombalar, bombalar... Tek suçlu Taliban ve El-Kaide, sadece terör yapan onlar. ABD böyle şeyler yapmaz, o çok hakka, hukuka saygılı, başka ülkelerin petrolünde, gazında, sınırında gözü olmayan bir ülkedir! El-Kaide ve Taliban'ı da onların ürettiği söyleniyor. Bilmiyorum.

Emre Kongar çok ilginç bir belge gösterdi; 9/11 komisyon raporunu yazan bir kitap. Dokuz maddelik bir ABD stratejisi. Bugün konuştuklarının hepsi o maddelerde var. Özellikle kadın, eğitim ve gençler üzerinde durulması öneriliyor. Yani Obama yıllarca önce hazırlanmış derin ABD'nin raporunu okudu. Üslubu, konjonktöre göre değişikti. O kadar!

AFET ILGAZ

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/makale/islâm-abdnin-bir-parcasi-midir-128640.htm



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,404 µs