En Sıcak Konular

KEŞMİRLİ MÜSLÜMANLAR'A HİNT ZÜLMÜ

5 Haziran 2009 16:45 tsi
KEŞMİRLİ MÜSLÜMANLAR'A HİNT ZÜLMÜ Tecavüz ve cinsel tacizde bulunarak Müslüman halkı yıldırmaya çalışan Hint askerleri protestoculara ateş açtı. Saldırıda bir Müslüman genç hayatını kaybetti.

Keşmirli Müslümanlar ayakta

Tecavüz ve cinsel tacizde bulunarak Müslüman halkı yıldırmaya çalışan Hint askerleri protestoculara ateş açtı. Saldırıda bir Müslüman genç hayatını kaybetti.

Hint askerlerinin 17 ve 22 yaşlarındaki iki Müslüman kıza tecavüz ederek onları öldürmelerini protesto için başlayan gösteriler devam ediyor.

İşgal altındaki Keşmir'de Hint askerlerinin iki kadına tecavüz ederek onları öldürmelerini protesto için başlayan gösteriler devam ediyor. Cammu-Keşmir'in başkenti Şrinagar'da onbinlerce kişi, hükümetin gösteri yasağını hiçe sayarak, gösterilerden birinde askerlerce öldürülen protestocunun cenazesini gösteriye dönüştürdü.

Nissar Ahmed adlı gösterici, alnına bir gözyaşartıcı bomba mermisinin isabet etmesiyle yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede dün hayatını kaybetmişti.

Göstericiler, "Özgürlük istiyoruz", "kana kan" gibi sloganlar attı. Polis yetkilileri, polis ve paramilislerin gösteriyi dağıtmak için gözyaşartıcı bomba atması üzerine 4 yerde çatışmalar çıktığını bildirdi.

Tecavüze uğrayan 17 ve 22 yaşlarındaki iki kızın cesetlerinin bulunduğu cumartesi gününden bu yana süren gösterilerde, 250'den fazla kişi yaralandı. Polis kadınların boğulduğunu iddia ediyor, ancak aileleri ve bölge sakinleri Hint askerlerini, kadınlara tecavüz edip onları öldürmekle suçluyor.

İnsan hakları grupları ve bağımsızlık yanlısı liderler, uzun zamandır Hint askerlerini tecavüz ve cinsel tacizi yerel halkı yıldırmak için kullandığını belirtiyor.

Bağımsızlık yanlısı örgütlerin oluşturduğu Tüm Hürriyet Partileri Konferansının 5 gün önceki grev çağrısıyla, eyaletin birçok yerinde dükkanlar, işyerleri ve devlet daireleri dün de açılmadı. Nüfusun büyük bölümünü Müslümanların oluşturduğu eyaletteki gruplar, 1989'dan beri Hint yönetimine son vermek için mücadele ediyor.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/kesmirli-muslumanlar-ayakta-128400.htm



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,843 µs