En Sıcak Konular

GÜN SAZAK MEZARI BAŞINDA BİR KEZ DAHA YAD EDİLDİ

27 Mayıs 2009 23:25 tsi
GÜN SAZAK MEZARI BAŞINDA BİR KEZ DAHA YAD EDİLDİ Milliyetçi Hareket Partililer,27 Mayıs 1980'de uğradışı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden ''efsanevi bakan'' Güz Sazak'ı bir kez daha yad etti.

Milliyetçi Hareket Partililer,27 Mayıs 1980'de  uğradışı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden ''efsanevi bakan'' Güz Sazak'ı bir kez daha yad etti.

Ülkücüler,MHP'nin her yıl düzenlediği, "Gün Sazak ve Şehitlerimizi Anma Günü" münasebetiyle Eskişehir'in  Sazak Köyü'nde toplandı.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, merhum Gün Sazak'ın mezarı başında düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

MHP Lideri yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"Aziz Dava Arkadaşlarım,Muhterem Eskişehirli ve Sazaklı Kardeşlerim,Basınımızın Kıymetli Temsilcileri,

Geçmişin acı hatıralarını yâd ettiğimiz, geleceğe emin adımlarla yürümek için sonuç ve dersler çıkardığımız elim bir olayın yıldönümünde daha bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Bugün, kabri başında ve manevi huzurunda ziyaretine geldiğimiz rahmetli Gün Sazak Bey'in ve millet sevdalısı olarak kutlu dava uğuruna hayatlarını kaybetmiş ülkücü şehitlerimizin anma günüdür.

Dürüst ve ilkeli bir devlet adamının nasıl olması gerektiğini dosta ve düşmana ispat ederek, davamızın namus ve ahlak simgesi haline gelen merhum Sazak Bey'i ve şehitlerimizi dualarla anıyoruz.

Türk milletinin birliğine, ebedi varlığına ve devamlılığına tam bir imanla bağlı olan bütün ülkü neferlerinin abideleşmiş muhteşem mücadelelerini saygıyla hatırlıyoruz.

İnanıyorum ki, karanlık bir dönemin aydınlık ve tertemiz tarafını temsil eden başta merhum Gün Sazak Bey olmak üzere, şehitlik mertebesine yükselmiş ülküdaşlarımız, sevdalısı oldukları Türk milletinin vicdanında ve gönlünde ilelebet yaşayacaklardır.

Canlarını aziz milletimizin dirliği ve huzuru için feda eden kahramanlarımızın muhteşem mücadeleleri ve hatıraları önümüzü aydınlatmaya bundan sonra da mutlaka devam edecektir.

Değerli Dava Arkadaşlarım,

Şehadetinin üzerinden 29 yıl geçmiş olan merhum Gün Sazak Bey'in; gerek devlet ve siyaset hayatındaki ayrıcalıklı yeri, gerekse de özel hayatındaki sadeliliği bugün herkes tarafından hala takdir edilmektedir.

Bu yönüyle merhum Gün Sazak Bey, bir ülkü sevdalısının, bir millet aşığının nasıl olması ve yaşaması gerektiği konusunda örnek olduğu gibi, bir faninin yıllarca sevenlerinin yüreğinde yaşamaya devam etmesinin manevi sırrını da hepimize işaret etmiştir.

Milletimizin sahip olduğu, asırların emeği ve göz nuruyla olgunlaşmış olan bütün milli ve manevi değerlerimizin tahrip edildiği, yozlaşma ve çürümenin alabildiğine tırmandığı günümüzde, O'nun ve şehitlerimizin yüksek erdem ve ahlakına her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu görüyoruz.

Yaygın bir yolsuzluk yuvası haline gelmiş bir kurumda, Sazak Bey'in soyguncuya göz açtırmayan, kaçakçıyı affetmeyen, sahtekârın yakasına yapışan cesur ve faziletli duruşunu devam ettirmek ve bunun şuurunda olmak bugün hepimiz için manevi bir miras ve kaçınılmaz görev haline gelmiştir.

Çile, meşakkat, ahlak, sabır ve cesaretle sınanmış bu yüksek millet sevgisinden ve sorumluluk bilincinden bugün de herkesin kendi payına düşeni alması ve bunu gelecek kuşaklara aktarması en samimi temennimizdir.

Biz gücümüzü milletimizden, ilhamımızı tarihimizden, inancımızı değerlerimizden ve kudretimizi mücadelemizden alan büyük ve köklü bir hareketin temsilcileriyiz.

Geleceğe doğru yol alırken bizi bugün var eden ve yolculuğumuza anlam katan geçmişimizi önümüze rehber olarak koyan, siyasi çizgisinde kırılma olmadan ilerleyen bir anlayışın savunucularıyız.

Bu itibarla, kutlu vatanımızın ve aziz milletimizin birliği, bütünlüğü ve devamlılığı için mücadele eden merhum Gün Sazak Bey'in ilkeleri ve şehitlerimizin anıları yolumuzu bundan sonra da aydınlatacak; Sazak Köyü'nden yükselen manevi sorumluluk, bundan sonra da mücadelemize güç katacaktır."

Gün Sazak bütün ülkücülerin ortak değeriydi.

 

Mart 2009'da elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz merhum Muhsin Yazıcıoğlu,geçen sene, Gün Sazak’ın vefatının 28. yıldönümü sebebiyle yayımladığı taziye mesajında şöyle demişti:

"Gün Sazak'ımızı solduranları bir kez daha lanetliyorum...."

Yazıcıoğlu'nun yayımladığı  mesajın tam metni ise şöyle idi:

“Yolsuzlukların en koyu bir şekilde yaşandığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarının ayaklar altına alındığı gümrük kapılarını milletimizin namus kapısı haline getiren, zarafeti, nezaketi, kişiliği ve dava adamlığıyla herkesin gönlünde müstesna bir yer almış olan merhum Gün Sazak, hain bir pusu sonucunda 27 Mayıs 1980 yılında Marksist militanlar taşeronluğunda Devleti soyan, ucu uluslar arası teröristlere ulaşan bir çetenin suikastı sonucunda şehit edildi.

Gün Sazak’ın tüm insani değerleri üzerinde taşıyan kişiliğinin yanı sıra, en önemli vasfı Devlet adamlığı, ülkücü, idealist fikir çizgisiydi. Bizim kuşağımızın model seçtiği ve herkeste hayranlık uyandıran sağlam bir karakter yapısı vardı. O, inandığı değerlerden hiç taviz vermedi. Bir işadamı olmasına rağmen kazanmak veya kaybetmek kaygısına kapılmadan dava için nerede ihtiyaç varsa oraya koştu. Hiçbir görevi yüksünmedi. Mafya, Marksist örgütler ve vatan hainleri bu “gün gibi” milletimizin aydınlık yüzü, Gün Sazak’ımızı solduranları bir kere daha lanetliyor, merhum Gün Sazak’a Allah’tan rahmet, ailesi ve dava arkadaşlarımıza başsağlığı diliyorum.”

Not: Devlet Bahçeli'nin yapmış olduğu konuşmanın tam metni,"mhp.org.tr" sitesinden,Yazıcıoğlu'nun yayımladığı mesaj ise  "milliyetciler.com" sitesinden  iktibas edilmiştir.



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,749 µs