En Sıcak Konular

MERKEZ SAĞ'DA BÜTÜNLEŞME KARARI

3 Haziran 2009 22:33 tsi
MERKEZ SAĞ'DA BÜTÜNLEŞME KARARI Demokrat Parti ile ANAP, tarihi bir adım atıyor, ANAP ve DP’den 4’er kurmaydan oluşan 8 kişilik “DP bütünleşmesi komisyonu” oluşturuldu.

İki partiden flaş karar! 
 
Demokrat Parti ile ANAP, tarihi bir adım atıyor

Çatı DP, birleşmiş partinin lideri de Cindoruk olacak. ANAP ve DP’den 4’er kurmaydan oluşan 8 kişilik “DP bütünleşmesi komisyonu” oluşturuldu.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile ANAP lideri Salih Uzun, iki partinin en geç 2009 yılı sonuna kadar birleştirilmesi için prensip anlaşmasına vardı.

Cindoruk ve Uzun’un yanı sıra, ANAP eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz ile DP Siyasi İşler Başkanı Çağrı Erhan’ın katılımıyla dün Celal Bayar Köşkü’nde gerçekleşen dörtlü zirvede, birleşmiş partinin liderliğini de Cindoruk’un üstlenmesi konusunda prensip anlaşması sağlandı. Birleşmenin altyapısı hazırlamak üzere de ortak bir “DP bütünleşmesi komisyonu” oluşturuldu. Komisyonda ANAP kanadından Genel Başkan Yardımcıları Cem Karakeçeli, Mustafa Uğur Ener, Barış Tahran ve Baki Mert, DP Kanadından da Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık ve Hulusi Turgut ile GİK üyeleri Rauf Bozkurt ve Yaşar Topçu görev yapacak. Görüşmenin ardından Uzun, Cindoruk ve Yılmaz kısa birer açıklama yaptılar.

ANAP lideri Salih Uzun meseleye iyi niyetle ve samimi şekilde bir şekilde baktıklarını belirterek, “Daha önceki bütünleşme deneyimlerinden ders çıkarılırsa, o deneyimlerde yapılan hatalar tekrarlanmazsa bu sefer çalışmanın başarıya ulaşacağına inanıyorum” dedi.

DP lideri Cindoruk ise iki partinin arasında hiçbir pürüz kalmadığını ifade etti. Cindoruk, “Çok önemli bir süreci hızlandıracağız. Bunun sonucunda da ciddi, bütünleşmiş bir merkez partisi ortaya çıkarılacak. Türkiye’nin de buna ihtiyacı var. Bunu her gün hissediyoruz” diye konuştu.

Yılmaz: Görevim bitti

Cindoruk’un ardından söz alan Mesut Yılmaz ise Türkiye’de merkez sağdaki iki partinin aynı çatı altında bir araya gelmesinin en samimi savunucularından olduğunu ifade etti. Yılmaz, şöyle dedi: “Bu bütünleşmede benim görevim şu anda sona eriyor. Bu mesele, sadece iki partinin birleşmesinden ibaret değildir. Ben de hiçbir kişisel amaç gütmeden bu sürece katkıda bulunacağımı ifade etmek istiyorum. Bu girişimin gerekli siyasi irade ve iyi niyete sahip olduğu için bu sefer başarılı olacağına inanıyorum.”

’Her şeyin sırası var’

Bir gazetecinin, “Mecliste söz kestiğiniz milletvekilleri var mı, grup kurma heyecanı var mı?” sorusuna Cindoruk, “Sırası var, her şeyin sırası. ’Birtakım formaliteler var’ dedim. Formaliteleri aşacağız. Ondan sonra her şeyin sırası gelecek” yanıtını verdi. Yılmaz, yeni partinin genel başkanı olacağı yönünde öngörüler yapıldığının anımsatılması üzerine Yılmaz, “Benim böyle bir hedefimin, böyle bir arzumun olmadığını daha önce söyledim” dedi.

ERKEN SEÇİM OLASILIĞI DA MASAYA YATIRILDI

Hüsamettin Cindoruk, Salih Uzun ve Mesut Yılmaz görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Edinilen bilgiye göre liderler görüşmede, iki partinin birleşmesi sonrası gündeme gelebilecek erken seçim olasılığı üzerinde duruldu. Bu sırada birleşme sonrası ihtiyaç duyulması halinde TBMM’de grup kuracak milletvekili potansiyeline sahip olunduğu görüşü taraflarca karşılıklı olarak teyit edildi.

Kaynak: Gazetevatan,http://haber.gazetevatan.com/Iki_partiden_flas_karar/241662/9/Siyaset



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,083 µs