En Sıcak Konular

YİĞİT BULUT ''EVRİMBAZLAR''I KARŞISINA ALDI

3 Haziran 2009 22:13 tsi
YİĞİT BULUT ''EVRİMBAZLAR''I KARŞISINA ALDI Darwin sever evrimbazlar, “Evrim-yaratıcı zeka” yazıları yüzünden kendisine olmadık isnatlarda bulununca,Yiğit Bulut köşesinden sert cevap verdi.

İtici güç” demek, ne büyük “ayıpmış”!

“Evrim-yaratıcı zeka” yazılarımı bitirdim ama sağolsunlar “köşe yazarı arkadaşlarım ve mail grupları” devam ettiriyorlar. Bazı dostlarım yazmışlar “milliyetçi bir çizgi, okyanus ötesinde icat edilen Darwin karşıtı bir çizgi ile nasıl uyuşur”! Bazıları daha da ileri gitmişler ve beni “kara gömlekli” olmakla suçlamışlar! Neyse “kara cüppeli” dememişler!

Bu “karşılaştırmalara”, yine o yazıları yazanlardan biri olan dostumun cümlesi ile “aklım şaştı”! Türkiye’yi “sevmek” Darwin’i desteklemekle mi başlıyor? Veya Darwin’in teorilerini tatminkar bulmayıp “dahasını” arayanlar, Türkiye’yi sevmiyorlar mı?

Sevgili dostlar, “saçmalık” tam olarak burada başlıyor! Vay “itici güç” dedi, vay “yaratılış” dedi, vay “yaratıcı zeka” dedi, bu adam “olaylara din odaklı” bakıyor, Türkiye’de “neler oluyor”! Hatta “irtica hortluyor”! Çıkarımlar bu şekilde uzayıp, gidiyor!

Ne güzel kandırmışlar bizi yıllarca! Ne güzel bir diyalektik kurmuşlar! Bir tarafta iyi, güzel, temiz, devlet canlısı insanlar... Diğer tarafta terörist, mürteci, devlet karşıtları!

Tam “halkın içinden biri çıkacak, ne yapıyorsunuz, bu kadar faiz ödenir mi, IMF’ye bu faizle borçlanılır mı” diyecek olmuş, “patlayıvermiş İRTİCA” tartışması! ABD ve Avrupa’nın ülkede “bir menfaatini kollamak” gerekmiş, ortalığı karıştırmak lazım gelmiş, tam bir başbakan “ABD ve Avrupa bana para vermezse, Rusya ile işbirliği yaparım” deyivermiş, “hop baba demişler, irtica” var!

Sevgili dostlar, evet, zaman zaman hatta bugün, “ideoloji” devlet içine “sızmaya” çalışmış! Sızmış! İleri gitmiş ama “hiçbir zaman rejimi” yıkacak güce “erişecek” ne amacı ne de gücü olmuş! Olacak mı? ASLA olmayacak, olması da mümkün değil! Bakın neler olmuş... Erbakan-Çiller Hükümeti, tam “Devlet, biriken parasını yüzde X’le özel bankalara faize veriyor, sonra devlet yüzde 2X’le borçlanıyor, kamu için havuz sistemi kurun, bu faizi ödemeyin” demiş... Bir bakmışız “irtica” hortlayıvermiş! Lütfen dikkat edin; Erbakan “her alanda doğrudur, haklıdır, onu savunuyorum” demiyorum! Menderes’in “Rusya’ya” gitmek nasıl “en büyük suçu” ise Erbakan’ın da en büyük suçu “bankalara dokunmayı” denemek! Aynı hatayı bugün Erdoğan da yapıyor ve bankalara “neşter atmaya” çalışıyor! Bunlar ne büyük günahlar bir bilseniz! Patlar yakında yeni bir “irtica” dalgası!

Sevgili dostlar, “Big Bang” yerine Einstein’ın terimi ile “ilk itici güç” dediğim için bana bile, evet bana bile “mürteci” diyecek kadar ileri gidenlerin, “herşey tesadüftür” diyenlere karşı “yaratıcı zeka” kavramını hiç bir “dini” motif kullanmadan tercih ettiğim için beni “afaroz” eden yazarların olduğu bir ülkede, benim artık “irtica” diye ayağa “kaldırıldığımız” dönemlere karşı şüphelerim var! EVET VAR! NE ucuzmuş bu “mürteci” damgası! İşte asıl “tutuculuk” burada! Sorgulamaya bile “tahammül” yok!

Dostlarım, ben şunu gördüm ki; ciddi konulara “dalmak” ve “beraber sorgulayalım” demek büyük bir suç. ÖZÜR DİLİYORUM... Ben de artık “balinaları, uzaylıları, bağları, bahçeleri, üzümü, kayısıyı, sirkeyi, şarabı” yazacağım! Ben de artık “kimseyi eleştirmeden” kızıma-çocuğuma büyük paralar ile TRT’de dizi çektireceğim! Hatta “artist” olup ben de oynayacağım! Başbakan’a “oskar” verip, kızınca “oskarı” geri alacağım! “Ne oluyor” diyenlere de “kara gömlekli, kara vicdanlı” diyeceğim!

SÖZ VERİYORUM; ben de artık “cesur” denemeler yerine “günü masallarla” geçireceğim! Dostlarım, fikir tartışması bizim neyimize! Boşuma gelmemiş bu ülkede “hak etmeyenler, hak etmedikleri her” yere! Ve boşuna “sirkeyle” yıkanıp, üzüm suyuyla “duş” almamışlar her gece!

Son söz: Bu ülkede “şarabı” yazmak çok kolay... Ama “yaratıcı olabilir” demek “engizisyonluk” suç! İyi uykular güzel Türkiyem! “İlk itici güç de”, “yaratıcı zeka da” yok! Akdeniz’de balina avına devam! Herkes “rahat” olsun!

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Itici_guc_demek_ne_buyuk_ayipmis&tarih=03.06.2009&Newsid=241527&Categoryid



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,101 µs