En Sıcak Konular

228 YOLCULU UÇAK OKYANUSTA KAYBOLDU

1 Haziran 2009 23:55 tsi
228 YOLCULU UÇAK OKYANUSTA KAYBOLDU Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinden Paris’e gitmek üzere havalanan Airbus 330 tipi uçak, Atlas Okyanusu üzerindeyken radardan kayboldu

Havada Facia

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinden Paris’e gitmek üzere havalanan Airbus 330 tipi uçak, Atlas Okyanusu üzerindeyken radardan kayboldu

Haber alınamadı

BREZİLYA’dan Fransa’ya gitmekte olan 12’si kabin görevlisi olmak üzere 228 kişiyi taşıyan Air France’a ait A330 tipi Airbus uçağı radardan kayboldu. Uçak Rio de Janeiro’dan hareket ettikten 3 buçuk saat sonra, uçaktan sinyal alınamamaya başladı. Uçağın bu sırada fırtınalı bölgede seyrettiği ve daha sonra da türbülansa girdiği bildirildi.

Yıldırım düşmüş olabilir

ELEKTRİK sistemlerinde kısa devre olduğu, uçak radardan kaybolmadan önce alınan son mesaj oldu. Air France tarafından yapılan bir açıklamada ise, uçağın türbülanstan 15 dakika sonra elektrik sisteminde kısa devre yaşandığı belirtildi. Bazı Fransız gazeteleri de uçağa yıldırım düşmüş olabileceğini iddia etti.

Bütün bölge aranıyor

FRANSA bölgeye çok sayıda askeri uçak ve gemi gönderdi. Ayrıca Pentagon’dan yardım istendi. Brezilya Hava Kuvvetleri sözcüsü, kayıp uçağı Fernando de Noronha Adası yakınlarında aradıklarını bildirdi. Fransa Çevre Bakanı Jean-Louis Borloo da, “Uçağın bu kadar zaman deposundaki yakıtla havada kalması imkansız” dedi.

Hayatta olmaları zor

FRANSA Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Paris’teki Charles de Gaulle havaalanında, uçakta bulunanların yakınlarından bazılarıyla görüştü. “Onlara (yakınlarına) doğruyu söyledim. Hayatta kalan olması ihtimali çok küçük” diyen Sarkozy, arama yapılan alan çok geniş olduğu için uçağı bulmanın da çok zor olacağını söyledi.

F. Ceren Necipoğlu da uçaktaydı

Atlantik üzerinde kaybolan Airbus A330 tipi yolcu uçağında bulunan Türk yolcunun isminin, Fatma Ceren Necipoğlu olduğu öğrenildi. Fatma Ceren Necipoğlu’nun 1972 doğumlu olduğu, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Çalgı Yapım Bölümü’nde öğretim görevlisi olduğu ifade edildi. Necipoğlu’nun Brezilya’daki uluslararası arp etkinliğine katıldığı ve burada düzenlenen iki konserde yer aldığı bildirildi. Bekar olan Necipoğlu’nun son anda bu etkinliğe katılmaya karar verdiği belirtildi.

Paris Charles De gaulle Havaalanı Airbus 330’un kayıp olduğu haberinin ardından yolcu yakınlarının akınına uğradı.

Yolcuların milliyetleri

Air France sözcüsü Jorge Asunçao, kaybolan uçaktaki yolcuların milliyetlerini açıkladı. Sözcü, uçakta 18 Alman, 9 İtalyan, 6 Amerikalı, 5 Çinli, 4 Macar, 2 İspanyol, 2 İngiliz, 2 Faslı ve 2 İrlandalı olduğunu söyledi. Sözcüye göre uçakta, bir Türk, bir Angolalı, bir Arjantinli, bir Belçikalı, bir İzlandalı, bir Norveçli, bir Polonyalı, bir Rumen, bir İsviçreli, bir Rus, bir Slovak, bir İsveçli ve bir Filipinli bulunuyor.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=17450


 



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,694 µs