En Sıcak Konular

İSRAİL KENDİ KUYUSUNU KAZIYOR

1 Haziran 2009 11:45 tsi
İSRAİL KENDİ KUYUSUNU KAZIYOR İstanbul’da düzenlenen ve iki gün süren “Yaşayan Filistin” sempozyumunda konuşan Raid Salah, Teodor HerzL’in Türkiye’den başlatmak istediği Siyonist İsrail devleti projesinin Türkiye’de bitirileceğini söyledi.

İstanbul’da düzenlenen ve iki gün süren “Yaşayan Filistin” sempozyumunda konuşan Raid Salah, Teodor HerzL’in Türkiye’den başlatmak istediği Siyonist İsrail devleti projesinin Türkiye’de bitirileceğini söyledi. Irak Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Haris Eddari ise “Siyonist İsrail’e buradan sesleniyorum: 60 yıldır işgal ettiğiniz topraklarda yaptığınız zulümlerle sonunuzu getiriyorsunuz. İsrailliler KudÜs’ü, Aksa’yı kaşımaya başladıklarında iyi bilsinler ki kendi kabirlerini kazıyorlar” şeklinde konuştu.

İsrail, kendi kuyusunu kazıyor

Irak Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Haris Eddari, İsrail’in 60 yıldır işgal ettiği topraklarda yaptığı zulümlerle sonunu getirdiğini belirterek, “İsrailliler Kudus’ü, Aksa’yı kaşımaya başladıklarında iyi bilsinlerki kendi kabirlerini kazıyorlar” dedi. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nin (İDSB) organize ettiği “Uluslar arası Yaşayan Filistin Sempozyumu” hafta sonu İstanbul’da yapıldı. İki gün süren sempozyuma İDSB’ye bağlı 40 ülkeden 150’den fazla sivil toplum kuruluşunun temsilcisinin yanı sıra, birçok ülkeden yazar, parlamenter, gazeteci ve insan hakları aktivisti katıldı.

Kur’ân-ı Kerim tilâvetiyle başlayan sempozyumun açılış konuşmalarında Filistin’de süren işgal ve soykırımın bir an önce durdurulması için İslâm dünyasının harekete geçmesi istendi. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İDSB Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu, son yüzyılın en büyük sorununun Filistin meselesi olduğunu belirterek, Filistin’in sadece Filistinlilerin ve Arapların değil, bütün Müslümanların dâvâsı olduğuna vurgu yaptı.

Sempozyumda konuşan 48 Toprakları İslâm Hareketi lideri Raid Salah, “İsrail, Filistin dâvâsının unutulacağını zannediyorsa, büyük bir ahmaklık yapıyordur” dedi. Sultan Abdülhamit’in Siyonistlere verdiği mesajı anlatan Salah, “Siyonistler Sultan Abdülhamit’ten toprak talep ettiğinde o, ‘bu topraklar atalarımın kanıyla alında ve benim değil ümmetin topraklarıdır’ diyerek, Siyonist Theodor Herlz’i kovmuştur huzurundan. Bugün aynı şekilde İslâm ülkelerinin liderleri de Sultan Abdülhamit gibi davranmadığı sürece bu dâvâyı kazanamayacaklardır” dedi. Salah, Teodor Hertz’in Türkiye’den başlatmak istediği Siyonist İsrail devleti projesinin Türkiye’de bitirileceğini söyledi.

Irak Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Haris Eddari ise İslâm dünyasındaki en köklü problemin Filistin problemi olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Filistin konusu akıllarımızdan çıkmamalıdır. Siyonist İsraile buradan sesleniyor 60 yıldır işgal ettiğiniz topraklarda yaptığınız zulümlerle sonunuzu getiriyorsunuz. Mescid-i Aksa bütün mü'minlerin kalbidir. Burada komplolar kurarak yaraları kaşımak ateşe körükle gitmektir. Bütün Filistinlilere de aralarında küçük hesapları bir taraf bırakarak bir olmalarını istiyoruz. Lütfen ulusal çıkarlarınız Filistin genel çıkarlarını ümmetin çıkarlarını Filistn davasına kalpten bağlıdırlar. İsrailliler Kudus’ü, Aksa’yı kaşımaya başladıklarında iyi bilsinler ki kendi kabirlerini kazıyorlar. İsrail bu bölgede yabancı unsurdur, erinde veya sonunda atılacaktır.”

Kaynak: Yeni Asya Gazetesi,http://www.yeniasya.com.tr/2009/06/01/haber/h1.htm



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,171 µs