En Sıcak Konular

AKP GRUBU DAHİ İKNA EDİLEMEDİ

1 Haziran 2009 11:37 tsi
AKP GRUBU DAHİ İKNA EDİLEMEDİ Hükümetin, kendi Meclis grubunu dahi ikna etmekte zorlandığı “mayın temizliği” tasarısıyla ilgili görüşmelere bu hafta da devam edilecek.

AKP GRUBU DAHİ İKNA EDİLEMEDİ

Hükümetin, kendi Meclis grubunu dahi ikna etmekte zorlandığı “mayın temizliği” tasarısıyla ilgili görüşmelere bu hafta da devam edilecek. Tasarının görüşülüp kabul edilen maddelerinde “tekrir-i müzakere” yoluyla yapılması öngörülen değişiklikler için, kamuoyundaki yoğun itiraz ve eleştirilerin dikkate alınması isteniyor.

İSTİFHAMLAR ORTADAN KALDIRILSIN

Tasarıdan, “temizlenen toprağın tarım amaçlı olarak 44 yıllığına devredilmesi” hükmünün çıkarılacağı yönündeki haberler olumlu karşılanırken, mayın temizliği işinin yüksek fiyatlarla bir İsrail firmasına verileceği yönünde ortaya çıkan istifhamları da ortadan kaldıracak bir düzenleme yapılması talep ediliyor.

Yanlışta ısrar etmeyin

HÜKÜMETİN, kendi Meclis grubunu dahi ikna etmekte zorlandığı “mayın temizliği” tasarısıyla ilgili görüşmelere bu hafta da devam edilecek. Genel Kurul, yarın, toplam altı maddeden oluşan ve ilk dört maddesi kabul edilen Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesiyle ilgili kanun tasarısının kalan maddelerini görüştükten sonra ihaleye ilişkin düzenlemeleri içeren ikinci maddeyi tekriri müzakere (yeniden görüşme) yöntemiyle tekrar ele alacak. Tasarının görüşülüp kabul edilen maddelerinde “tekrir-i müzakere” yoluyla yapılması öngörülen değişiklikler için, kamuoyundaki yoğun itiraz ve eleştirilerin dikkate alınması isteniyor.

Tasarıdan, “temizlenen toprağın tarım amaçlı olarak 44 yıllığına devredilmesi” hükmünün çıkarılacağı yönündeki haberler olumlu karşılanırken, mayın temizliği işinin yüksek fiyatlarla bir İsrail firmasına verileceği yönünde ortaya çıkan istifhamları da ortadan kaldıracak bir düzenleme yapılması talep ediliyor.

Genel Kurul, 3 Haziran Çarşamba günü de Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının kurulmasına ilişkin kanun tasarısını görüşecek. Meclis, 4 Haziran Perşembe günü Gelir Vergisi Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik öngören tasarıyı ele alacak. Genel Kurul, daha önce alınan karar gereğince 5 Haziran Cuma günü de çalışacak. Meclis, Cuma günü, Konya, Kayseri ve İstanbul’da özel vakıf üniversiteleri kurulmasına ilişkin kanun tasarısını görüşecek. Genel Kurul, yarın 15.00-21.00, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri de 11.00-21.00 saatleri arasında çalışacak. Gündemin ön sıralarında yer alan tasarıların yasalaşması durumunda sırasıyla Gümrük Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarısı ile Denizcilik Müsteşarlığının kuruluşuna ilişkin KHK’da değişiklik öngören teklifgörüşülecek.

Kaynak: Yeni Asya gazetesi,http://www.yeniasya.com.tr/2009/06/01/haber/h2.htm
 



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,782 µs