En Sıcak Konular

YÖK KONTENJANLARI ARTIRDI

30 Mayıs 2009 18:13 tsi
YÖK KONTENJANLARI ARTIRDI YÖK Genel Kurulu milyonlarca öğrencinin merakla beklediği üniversitelerin öğrenci kontenjanlarının yüzde 115’e varan oranlarda artırılmasına ve Marmara Üniversitesi’nin ikiye bölünmesine karar verdi.

YÖK’ten tarihi kararlar 

YÖK Genel Kurulu milyonlarca öğrencinin merakla beklediği üniversitelerin öğrenci kontenjanlarının yüzde 115’e varan oranlarda artırılmasına ve Marmara Üniversitesi’nin ikiye bölünmesine karar verdi.
 
YÖK Genel Kurulu’nun, bu yıl ÖSS’ye girecek olan milyonlarca öğrencinin merakla beklediği üniversitelerin 2009-2010 öğrenci kontenjanları artışına, İlahiyat Fakülteleri damgasını vurdu. Kontenjanlar, Devlet üniversitelerinde yüzde 15, vakıf üniversitelerinde yüzde 20 artırılırken, ilahiyat fakültelerinde ise yüzde 115 artırıldı. YÖK, yüzde 115’lik artışla İlahiyat Fakültesi kontenjanında bir rekora imza attı. 2 bin 680 olan İlahiyat Fakültesi kontenjanları YÖK’ün son toplantısında 5 bin 620’ye yükseltildi. Edinilen bilgiye göre, ikinci öğretim, yani akşam öğretimi bulunmayan 16 İlahiyat Fakültesi’nin büyük bölümünün istekleri doğrultusunda ikinci öğretim programı açılmasına karar verildi. YÖK Genel Kurulu, devlet üniversitelerinde yüzde 15, vakıf üniversitelerinde yüzde 20 oranında kontenjan artırdı. Devlet üniveristelerinde lisans ve önlisans programlarında öğrenci sayısı 534 bin’e çıktı. Vakıf üniversitelerinde ise öğrenci sayısı 84 bin oldu.

Marmara Üniversitesi ikiye bölündü

YÖK Başkanı Prof. Özcan, Marmara Üniversitesi’nin bölündüğünü açıkladı. Bir gazetecinin sorusu üzerine Özcan, Marmara Üniversitesi’nin bölünmesi ile ilgili karar alındığını söyledi. Özcan, ‘’Diğer üniversitelerden daha bir başvuru gelmedi. Marmara Üniversitesi senatosu karar almış. Nasıl bölünmek istediklerini de belirtmiş. Onlar bir isim önermiş ama YÖK yeni bir isim çalışması yapacak. Marmara 1, Marmara 2 olabilir mi, bilmiyorum’’ diye konuştu. Özcan, “Sabancı Üniversitesinde öğrencilerin puan şartı aranmaksızın, alan farkına bakılmaksızın bölümler arası geçebilmesine” ilişkin bir soru üzerine, “Sabancı Üniversitesinde uygulanan sistemin çağdaş ve iyi bir sistem olduğunu” ifade etti.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9004536&tarih=2009-05-30

 



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,614 µs