En Sıcak Konular

AYSEL TUĞLUK KİN KUSTU,MEYDAN OKUDU

29 Mayıs 2009 22:50 tsi
AYSEL TUĞLUK KİN KUSTU,MEYDAN OKUDU DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, "Bu orduyla baş edemezsiniz dediler, gelsin görsünler devrim nasıl yapılır".

Tuğluk yine kin kustu

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk: Bu orduyla baş edemezsiniz dediler, gelsin görsünler devrim nasıl yapılır.

DTP Tuğluk'tan yakışıksız sözler

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Kürt sorununun muhatapsız çözülemeyeceğini belirterek, bu konuda terör örgütü PKK'nın, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın ve DTP'ye kadar herkesin muhatap olduğunu savundu.

Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali'nin açılış konserine katılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, çözüm olmadan PKK'nın silah bırakmayacağını ima etti. Tuğluk, "Siz ABD ve Güneyli güçlerle kafa kafaya verip bu sorunu çözemezsiniz. Gerçek bir çözüm için PKK ve Öcalan'ı çözümün bir parçası yapmak zorundasınız. Bireysel haklarla, İmralı'yı F Tipi'ne çevirmekle, zaten kimsenin Türkçe ismini bilmediği köylerin ismini Kürtçe yapmakla, pişmanlık yasasını düzenlemekle Kürt sorununu çözemezsiniz. Bu mantıkla çözeceğini sanmak gaflet halidir. Kürtlere barış elini uzatır gibi yaparken karşılığında bu belirttiğimiz çözümü bize kabul ettiremezsiniz" dedi.

"Gelsinler görsünler devrim nasıl yapılır"

"Verdiğimiz mücadelede kimimiz öldük, kimimiz kaldık. 'Bu bir hayaldir, bırakın bu işleri. Bu devletle bu ordularla baş edemezsiniz' dediler." diyen Tuğluk, "Gelsin görsünler. Devrim nasıl yapılır. Bu halk kendini nasıl yeniden yarattı, gelsin görsünler. Toplumsal devrimi gerçekleştiren bütün şehitleri saygıyla anıyorum" diye konuştu. Diline, kültürüne, sanatına sahip çıkan halkların asla yenilmeyeceğini dile getiren Tuğluk, tarihin uzun bir kesitinde yok sayılarak, ezilen, aç bırakılan ve zorbalığın her türlüsüne maruz kalan Kürtlerin direnerek bugünlere geldiğini savundu. Kendileri için "Ya apaydın ya da zifiri karanlığın yaşanacağı bir bahardan geçildiğini" ifade eden Tuğluk, "Biz halk olarak tercihimizi koyduk. Savaş ancak ve ancak barışla biter" diyerek, çözüm olmadan PKK'nın silah bırakmayacağını ima etti.

Yine de başaramayacaklar

Ölümlerin çoğaldığını ve "Yok edeceğiz, umudunuzu kıracağız, sindireceğiz" diyenlerin operasyonlara devam ettiğini öne süren Tuğluk, "O yüzden vekillerinizi polis zoruyla ifade vermeye götürmeye çalışılıyor. O yüzden çocuklarınız, arkadaşlarımız (KCK) tutuklanıyor. Ama yine başaramayacaklar. Biz bu baharı halkımızın özgürlük baharı yapacağız. Bizi tanıyacaklar, bizi siyasi kültür kimliğimizle tanıyacaklar. Hakkımız ve hukukumuz olanı istiyoruz. Bin yıllardır yaşadığımız bir coğrafyada özgür ve eşit yurttaşlar olarak yaşamak istiyoruz. Reddedilmek değil, öldürülmek değil, açlığa mahkum edilmek değil, kimliğimizle, onurumuzla, değerlerimizle yaşamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Öcalansız çözüm olmazmış

Cumhurbaşkanı'ndan Başbakan'a kadar herkesin bir fırsattan bahsettiğini dile getiren DTP'li Tuğluk, Kürt sorununda çözümün Öcalansız, PKK'sız yapılamayacağını iddia ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir niyet ortaya konuyor. Ancak ne kadar samimiler bilmiyoruz. Buradan şunu söylüyoruz. Eğer tasfiye planları üzerinden bir çözümünüz varsa bunu buradan reddediyoruz. Kürt sorunu hakkaniyetle ve adalet çözülecek bir sorundur. Dedikleri gibi muhatapsız çözülecek bir sorun değildir. Ve Sayın Öcalan'dan DTP'ye kadar herkes muhataptır. Öyle biz ABD ve Güneyli güçlerle kafa kafaya verip bu sorunu çözeceğiz diyorsanız işte söylüyorum çözemezsiniz. Gerçek bir çözüm istiyorsanız PKK ve Sayın Öcalan'ı çözümün bir parçası yapmak zorundasınız. Öyle bireysel haklarla, İmralı'yı F tipine çevirmekle, zaten bölgede kimsenin Türkçe ismini bilmediği köylerin ismini Kürtçe yapmakla, bilmem pişmanlık yasasını düzenlemekle Kürt sorununu çözemezsiniz. Bu mantıkla çözeceğini sanmak gaflet halidir. Kürtlere barış elini uzatır gibi yaparken karşılığında bu belirttiğimiz çözümü bize kabul ettiremezsiniz. Böyle bir barış elini tutmayacağımızı buradan söylüyoruz." Tuğluk'un konuşması sırasında sık sık Öcalan ve PKK lehine sloganlar atıldı. Yüzlerini kapatan bir grup, PKK flaması ve Öcalan posterini açarak, meydanda bir süre dolaştı.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/tugluk-yine-kin-kustu-127843.htm

 



Bu haber 828 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,424 µs