En Sıcak Konular

''FAŞİZAN'' MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

28 Mayıs 2009 12:35 tsi
''FAŞİZAN'' MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI Erdoğan’ın “Farklı etnik kimlikte olanların ülkemizden kovulması faşizan bir yaklaşımdı” sözüne tepkiler sürerken, CHP’li Muharrem İnce, verdiği soru önergesiyle konuyu Meclis’e taşıdı.

''Faşizan'' Meclis'te

BAŞBAKAN Erdoğan’ın “Farklı etnik kimlikte olanların ülkemizden kovulması faşizan bir yaklaşımdı” sözüne tepkiler sürerken, CHP’li Muharrem İnce, verdiği soru önergesiyle konuyu Meclis’e taşıdı: Bugüne kadar kim, ne zaman kovuldu, tespitiniz var mı? 

Düşmanları memnun etti

CHP Milletvekili Muharrem İnce ve DP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray Başbakan Erdoğan’ın azınlıklarla ilgili yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Farklı etnik kimlikte olanlar ülkemizden kovuldu. Bu aslında faşizan bir yaklaşımın neticesiydi” sözlerine yönelik tepkiler sürüyor. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle söz konusu ifadelerle ilgili bir soru önergesi verdi. İnce, Başbakan Erdoğan’a bugüne kadar hangi tarihte hangi etnik kimliğe sahip yurttaşların “faşizan baskılar” neticesinde Türkiye’den kovulduğunu tespit edip etmediğini sordu.

Açıkça söylesin

DP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ise, Başbakan Erdoğan’ın bu açıklamasıyla kimleri ve hangi olayları kastettiğini sordu. Çıray, “Şayet, kastettiği olay, Lozan Antlaşması’na dayanarak yapılan mübadele ise bu, Türkiye’nin temel sözleşmelerinden birinin ruhunu anlayamamak, onun Türk Milleti için nasıl barış ve huzur dolu geleceği hazırladığını inkar etmek demektir” diye konuştu.  “Başbakan Erdoğan dilinin altındakini açıkça söylemezse uzunca bir süreden beri Türklerin tarihini belli maksatlarla yeniden vurgulamak isteyenlere yeni bir fırsat vermiş olacaktır” ifadesini kullanan Çıray, “Başbakan, eğer mübadeleyi kastetmiyorsa derhal hangi azınlıkların, kimler tarafından, hangi metotlarla ve ne zaman Türkiye’den kovulduğunu açıklamak zorundadır. Bu kendisinin sadece politik değil, ahlaki bir görev ve sorumluluğudur” dedi. DP’li Çıray, Başbakan Erdoğan’ın, Türk milletinin kurtuluş savaşı vererek ayakta kalmasına karşı bitmez tükenmez bir hınç besleyenleri memnun etmekten başka işe yaramayacağını söyledi.

Günay destek verdi

“Faşizan yaklaşım” tartışmalarına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı. Kuvayi Milliye ve Milli Mücadelenin Örgütlenişi’nin 90. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen toplantıda Günay, Başbakan’ın açıklamasına destek verdiğini söyledi. Günay, “Büyük milletler yaptıkları iyi kötü her şeyle hesaplaşabilirler. Geleceğe hesaplaşma çerçevesinde güvenle bakabilirler. Sayın Başbakan bir büyük millet ve devlet olmanın öz güveniyle açıklama yaptı” diye konuştu.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=17241

 



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,224 µs