En Sıcak Konular

BBP İKİ BAKANLIĞA DAVA AÇIYOR

28 Mayıs 2009 09:32 tsi
BBP İKİ BAKANLIĞA DAVA AÇIYOR BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasını yargıya taşıyor.

BBP, Ulaştırma ve İçişleri'ne dava açtı

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasını yargıya taşıyor.

BBP yargıya gidiyor

BBP Genel Başkan Yardımcısı Şanverdi, düzenlediği basın toplantısında helikopter kazasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili hükümeti eleştiren Şanverdi, “İki bakanlık  hakkında mahkemeye başvuracağız” dedi

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, iktidarın, eski Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu’nun da hayatını kaybettiği helikopter kazasının araştırılmasında yeteri kadar olayın üzerine gidemeyeceğini söyledi. Şanverdi, “Hakkımızı Türk adaletinde arayacağız. İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı hakkında mahkemeye başvuracağız” dedi. Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında helikopter kazasına ilişkin açıklamalarda bulunan Şanverdi,  Araştırma Komisyonu’nun İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı dinlediğini hatırlattı. Atalay’ın, komisyonda “Kayseri Valisi Mevlüt Bilici’nin kaza sonrasında Yazıcıoğlu’na ulaşıldığı yönünde verdiği beyanın  çalışmaları etkilemediğini” söylediğini dile getiren Şanverdi, “Ancak vali ’Yazıcıoğlu bulundu’ dedikten sonra arama çalışmaları sekteye uğramıştır” dedi.

Valiyi eleştirdi

Şanverdi, Atalay’ın, Vali Bilici’nin, Yazıcıoğlu’nun ayağının ve kaburgalarının kırık olduğu yönündeki ayrıntıyı nereden bildiğini açıklamasını istedi. Atalay’ın  Yazıcıoğlu’nun çantası hakkında bilgisi olmadığını söylediğini de ifade eden Şanverdi, “Ancak enkazı bulan 17 kişi çanta, silah ve pardösü bulduklarını söylemişlerdir. ’Bilmiyorum’ demesi doğru değildir” dedi.

CHP’liler Atalay’ı kızdırdı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin öldüğü helikopter kazasıyla ilgili kurulan TBMM Araştırma Komisyonu’na bilgi verdi. Atalay, CHP milletvekillerinin kaza ile ilgili teknik ve istihbarat sorularına sinirlendi. Atalay, “Ben buraya sorgulanmaya gelmedim, bilgi vermeye geldim” diyerek milletvekillerini azarladı. Bakan Atalay’ın komisyona, herkesin canla başla çalıştığını ancak, kazanın duyulmasından çok sonra aramaların başladığını söylediği öğrenildi.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=17242

 



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,515 µs