En Sıcak Konular

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ BARCELONA

28 Mayıs 2009 10:24 tsi
AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ BARCELONA Barcelona,Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda dün akşam oynanan Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçında, geçen yılın şampiyonu İngiliz temsilcisi Manchester United'ı 2-0 yenerek, şampiyon oldu.

Barcelona başarıyı böyle yakaladı  

Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2008-2009 sezonunun şampiyonu olan Barcelona'nın başarısı, alt yapıdan yetişmiş futbolcularında gizli. Türk takımlarının yıllarca teoride kalan 'öze dönüş' söylemini Barcelona başarıyla uyguladı. 

İtalya'nın başkenti Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda dün akşam oynanan Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçında, geçen yılın şampiyonu İngiliz temsilcisi Manchester United'ı 2-0 yenerek, şampiyon olan Barcelona'da, ilk 11'deki isimlerin 7'si, kulübün alt yapısından gelme oyunculardan oluştu.

Yaşları 20 ila 31 arasında değişen bu oyuncular arasında kaleci Victor Valdes, savunma oyuncuları Gerard Pique ve Carles Puyol, orta saha oyuncuları Xavi Hernandez ve Andres Iniesta ile Sergio Busquets İspanyol kökenli iken, 21 yaşındaki Lionel Messi ise Arjantinli olmasına karşın, Barcelona'nın genç kadrosundan yetişen bir diğer futbolcu olma özelliğini taşıyor.

Futbol kariyerine, Arjantin Birinci Futbol Ligi takımlarından Newell's Old Boys'un alt yapısında başlayan Messi, bu maçta Manchester United'ın en önemli kozu, Cristiano Ronaldo ile ''düelloya çıkacak'' haberleriyle medyada sıkça yer aldı. Katalan ekibi, kupayı kaldırmaya, 10. dakikada Samuel Eto'o'nun, 70. dakikada da Messi'nin attığı gollerle hak kazandı. Barcelona'nın yedek oyuncuları arasından 18 yaşındaki Sırp asıllı İspanyol Bojan Krkic ve 21 yaşındaki Pedro Rodriguez de altyapıdan yetişen futbolcular arasında bulunuyor.

İngiltere liginde şampiyonluğunu ilan etse de dünkü maçta 2-0 yenik düşen Manchester United'ta ise ismi ilk 11'de okunan futbolcular arasında, Ryan Giggs ve John O'Shea olmak üzere altyapıdan sadece 2 futbolcu yer aldı. Yedek kulübesinde oturan oyuncular arasında ise Paul Scholes ve Johnny Evans bulundu.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ BARCELONA

Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona, Manchester United'ı 2-0 mağlup ederek şampiyonlar şampiyonu oldu. Günlerce tartışılan Ronaldo mu Messi mi? sorusunun cevabı da dün akşam ortaya çıktı. Barceleno'nın arjantinli yıldızı Messi dün attığı golle hem takımının kupayı almasında pay sahibi oldu, hem de 9 golle krallık tacını ele geçirdi.


İŞTE DEV FİNALDE YAŞANANLAR:

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Barcelona hızlı başladı.

10. dakikada ceza sahasına giren Samuel Eto'o, rakibini şık çalımla geçti, ardından çaprazdan sert vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-0.

İlk yarı Barcelona'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda da üstün olan taraf Barcelona idi.

49. dakikada sol kanatta boşluk bulan Henry, ceza sahasına daldı, Ferdinand'ı çalımla geçti, vuruşunda topu kaleci Van der Sar kurtardı.

70. dakikada sahanın yıldızı Lionel Messi farkı ikiye çıkardı. Arjantinli yıldız, Xavi'nin soldan ortasına mükemmel bir kafa vuruşuyla topu doksana yolladı: 2-0.

İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca Barcelona, güçlü rakibi Manchester United'ı iki golle mağlup edip Avrupa'nın en büyük takımı oldu.

Bu sonuçla İngilizlerin Devler Ligi'nde 25 maçtır yenilmeyen takımı M.United, ilk yenilgisini tattı. Şampiyonlar Ligi'nde 153. maçına çıkan Sir Alex Ferguson, Barcelona'nın başında 13. maçına çıkan Guardiola'ya finalde kaybetti ve kupa İspanya'ya gitti.

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, attığı 9 golle Şampiyonlar Ligi'nde gol krallığını elde etti. Bu arada bu tarihî maçın adamı ise Xavi Hernandez seçildi..

Kaynak: Zaman Gazetesi,http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=852461&title=barcelona-basariyi-boyle-yakaladi

 



Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,049 µs