En Sıcak Konular

''ERGENEKON'' DURUŞMASINDA 91. OTURUM GERÇEKLEŞTİ

28 Mayıs 2009 10:18 tsi
''ERGENEKON'' DURUŞMASINDA 91. OTURUM GERÇEKLEŞTİ Davanın dün görülen 91. oturumunda 17 aydır tutuklu olduğuna dikkat çeken ve artık doyum noktasına geldiğini belirten Veli Küçük, tahliye olmasının önündeki engeller ile hakkındaki kuvvetli suç şüphesinin ne olduğunun açıklanmasını istedi.

Küçük’ün tahliye talebi reddedildi

Davanın dün görülen 91. oturumunda 17 aydır tutuklu olduğuna dikkat çeken ve artık doyum noktasına geldiğini belirten Küçük, tahliye olmasının önündeki engeller ile hakkındaki kuvvetli suç şüphesinin ne olduğunun açıklanmasını istedi.

 Ergenekon davasının yaklaşık 4 ay önce görülen oturumlarında, hakkında söylenen sözlere karşılık "Paşa paşa yatıyorum, rahat bıraksınlar" diyen tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük, artık tahliyesini istiyor. Davanın dün görülen 91. oturumunda 17 aydır tutuklu olduğuna dikkat çeken ve artık doyum noktasına geldiğini belirten Küçük, tahliye olmasının önündeki engeller ile hakkındaki kuvvetli suç şüphesinin ne olduğunun açıklanmasını istedi.

24 Şubat 2009 tarihindeki duruşmada ''Ben burada tutukluluğu bir ceza olarak görmüyorum. Vatanıma, bayrağıma, Atatürk'e yaptığım bir hizmet olarak görüyorum'' diyen Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük, dünkü duruşmanın talepler kısmında, savcılara ağır eleştirilerde bulundu. Küçük, 22 Mayıs 2009"daki Savcı Mehmet Ali Pekgüzel"in açıklamalarına göndermede bulunarak savcılara düşen görevin Türk Silahlı Kuvvetleri"ni korumak değil, adaleti korumak olduğunu söyledi.

Ergenekon davasının 91'inci oturumunda tutuksuz sanık Recep Gökhan Sipahi'nin yarım kalan çapraz sorgusu tamamlandı. Erzurum'da 13 yıllık memur olarak çalıştığını belirten Ayhan Çelik, sanıkları tanımadığını, İstanbul'u bilmediğini söyledi.

Konuşmalarının yanlış anlaşıldığı için örgüt bağlantısı yapıldığını belirten Çelik, "Devletimin ekmeğini yiyen bir insanım, devletimle ne sorunum olabilir ki?" dedi. Muhammet Yüce ile Coşkun Çalık arasında yapılan suikast içerikli konuşmalarda Fuçi lakabıyla kendisinden bahsedildiğinin hatırlatılması üzerine Çelik, "5 dakikası bir kontör. Zaman da boldu. Boş boş konuşulmuş sözler bunlar" yakıştırmasını yaptı. Savcının, "Yazdığınız bir mesajda 'Vuran kıran yok' diyorsunuz. Nedir bu vurma kırma olayı?" şeklindeki sorusuna ise Çelik, "Doğu yöresi insanıyız. Mizacımız böyle. Biraz sert bir yapıya sahibiz. Ondan kaynaklanıyor. Hem mesajlar da bedava olunca laf olsun diye bunları yazdık" diye konuştu.

Talepleri değerlendirmek için oturuma ara veren Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, savcı ile sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar verdiklerini açıkladı. Adresinde bulunamadığı ve telefonlarına ulaşılamadığı için mahkeme celbi ulaştırılamayan tutuksuz sanık İhsan Göktaş'ın savunmasının alınabilmesi için hakkında yakalama kararı çıkarılan duruşma, tutuksuz sanık Erdal İrten'in savunması için çağrılmasına karar verildikten sonra 28 Mayıs 2009 Perşembe günü saat 09.30'a ertelendi.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/kucukun-tahliye-talebi-reddedildi-127581.htm



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,160 µs