En Sıcak Konular

FATİH TERİM TABURCU OLDU

27 Mayıs 2009 16:17 tsi
FATİH TERİM TABURCU OLDU Bodrum’da geçirdiği kaza sonucunda sağ el 3. parmağı, tırnak ve tırnak yatağını içine alacak şekilde, ezilip, parçalanarak kopan Fatih Terim, Kadıköy Acıbadem Hastanesi’nde başarılı geçen tedavi sürecinin ardından taburcu edildi.

Fatih Terim taburcu oldu
         Bodrum’da 10 gün önce geçirdiği kaza sonucunda sağ el 3. parmağı, tırnak ve tırnak yatağını içine alacak şekilde, ezilip, parçalanarak kopan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Kadıköy Acıbadem Hastanesi’nde başarılı geçen tedavi sürecinin ardından bugün taburcu edildi. 
         Fatih Terim, eşi Fulya Terim ve kızlarıyla birlikte ameliyat olduğu ve tedavisini yaptırdığı Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nden ayrıldı. Sağ eli askıda olan Terim, basın mensuplarına iyi olduğunu belirtip, gerekli açıklamaları doktorunun yapacağını söyledi.
         Terim’in hastaneden ayrılışının ardından operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Ufuk Nalbantoğlu, Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nde basın toplantısı düzenledi.
         Nalbantoğlu, Fatih Terim’in 17 Mayıs’ta parmağının halat ve taş arasında ezilme, parçalanma ve denize düşmesi sürecini yaşadığını belirterek, "Sayın Terim, gerek soğunkanlılığı gerekse organizasyon yeteneğiyle bu dokuyu buldurup hastanemize gelmiştir. Suya ve buza temas etmeden, istenilen koşullarda parçanın getirilmesi bu tedavinin başarısında önemli rol oynamıştır" diye konuştu.  
        Terim’in geçirdiği operasyonun zor bir ameliyat olduğunu dile getiren Nalbantoğlu, şöyle devam etti:
         "Uçta olan yaralanma, travmanın şiddeti yaklaşımı sınırlı tutuyordu. Parmaktaki yaralanma, gerek mevcut damarların inceliği gerekse yaralanmanın ezilme, parçalanma, ıslanma özelliklerini içermesi ve yaralanma üzerinden 6 saatlik süre geçmesi nedeniyle müdahale edilmesi zor bir yaralanmadır. Sayın Terim ile olabilecek riskler paylaşılmıştır. Maruz kalacağı risk parmak ucunun yaşayamamasıydı. Ben literatürde böyle bir yaralanma görmedim. Terim, 100 binde bir şansı alarak ameliyata girmiştir. Mevcut imkanların zorlandığı 4,5-5 saat süren bir ameliyat geçirmiştir."
         Terim’e tedavi için verdiği sözleri tuttuğu için teşekkür eden Nalbantoğlu, "Ameliyat bu işin yarısı, yarısı da bakımdır. Kendisi örnek teşkil etmiştir. 10 günlük yoğun bakımı hastane içinde yapıldı. Hiçbir şikayette ve kapriste bulunmadı" dedi.
         Nalbantoğlu, ameliyat öncesi Terim’in "Ben kendimi Türk hekimlerine emanet ediyorum" dediğini kaydeden Nalbantoğlu, kendilerinin de, "Siz dünyaya Türk futbolunu gösterdiniz, elimizden geleni yapacağız" dediklerini ifade etti.
         Terim’in parmağında herhangi bir kısaltma uygulanmadığını anlatan Nalbantoğlu, "Parmak koptuğu şekilde dikildi. Fonksiyon açısından eskisi gibi olacak" derken, tedavi süresince herhangi bir komplikasyon olmadığını belirterek, "Sayın Terim’in iyileşmeye olan inancı ve ameliyat sonrası bakım sürecine kendisi ve ailesinin tam ve tartışmasız katkısı sayesinde dikilen parça yaşatılmış ve tedavi başarı ile sonuçlanmıştır" ifadelerini kullandı.
         Bundan sonra bir risk olup olmadığı sorusuna Nalbantoğlu, "Literatürde 15. günde bile kayıplar var ama bizden uzak dursun diyoruz. Burada kayıp derken de parmak ucu veya en fazla parmağı kastediyorum. Ancak tedavi süreci çok iyi geçti. Fatih Terim de bize bu konuda çok yardımcı oldu" şeklinde konuştu.
         Nalbantoğlu, Terim’in elindeki bandajın 3-4 hafta içinde açılacağını , 2-3 ay içinde de elini zorlayacak aktiviteleri yapabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=14&ArticleID=1099638&Date= 

 



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,579 µs