En Sıcak Konular

''PKK'NIN YENİ EMİRLERİNİ BEKLİYORUZ''

27 Mayıs 2009 12:00 tsi
''PKK'NIN YENİ EMİRLERİNİ BEKLİYORUZ'' ''Bir ülkenin cumhurbaşkanı ile başbakanı düşünmeden, hazırlanmadan, bilenlere diplomatlara danışmadan konuşurlarsa onların sözleri elbette kullanılacaktır. Nitekim hemen anında kullanılıyor."

Vatan Gazetesi yazarı Ruhat Mengi,Terörist elebaşlarından Murat Karayılan'ın Kandil'den göderdiği mesajlarla "örtüşen", hükümetin icraatlarını yazdı.

işte o yazı:

PKK’nın “yeni emirlerini” bekliyoruz!!!

Bir ülkenin cumhurbaşkanı ile başbakanı düşünmeden, hazırlanmadan, bilenlere diplomatlara danışmadan konuşurlarsa onların sözleri elbette kullanılacaktır. Nitekim hemen anında kullanılıyor. Cumhurbaşkanı Gül ile İçişleri Bakanı Atalay terör örgütü lideri Karayılan’ın sözlerine önem verdiklerini gösteren açıklamalar yaptılar, terör örgütüne “siyasi parti” muamelesi yapan, neredeyse DTP’den çok onu dikkate alan işgüzar meslektaşlar hemen “PKK’yı mutlu edeceğini sandıkları öneriler listeleri” yayınladılar ve cevabı geldi. Karayılan dedi ki “Kürt köylerinin adını değiştirecekler, bunu biz sağladık”... Ne demektir bu?.. “Biz karakollarına saldırdık, mayınlar döşedik, gencecik askerleri 10’ar 15’er katlettik, bakın nasıl hizaya geldiler.” Söylenenin anlamı bu...

Böyle olduğuna göre arkası nasıl gelir asıl önemli olan da bu... Demek ki bundan sonraki isteklerini gerçekleştirmek için katliamlarını arttıracaklar. İstediklerini böyle aldıklarını biliyor ve açıkça da ifade ediyorlar.

Şimdi, buna neden olanlar, diğer ülkelere “PKK’nın terör örgütü olduğunu kabul edin” derken kendileri “Aman PKK’nın isteklerini yapın, terör ancak böyle biter” diyen “akıl hocaları”nın sözüne uyarak açıkça teröristi muhatap alanlar bu işin içinden nasıl çıkacak? Onlara “sorumluluklarını hiçe sayarak” yaptıkları konuşmaların hesabını kim soracak? Tabii ki hiç kimse sormayacak çünkü beylerin “dokunulmazlığı, soru bile sorulmazlığı” var.

DTP bazı önemli açıklamaları kadın milletvekillerine yaptırıyor, sorarsanız da “Bu onların kişisel görüşü, partinin değil” cevabını veriyor. İki gün önce DTP’li Emine Ayna “PKK 13 Nisan günü çatışmasızlık kararı aldı ve bunu 1 Haziran’a kadar uzattı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘iyi şeyler olacak’ sözünden iyi birşeyler aradık. Ancak operasyonlar sürdü. Böyle ‘barış süreci’ olmaz, operasyonlar hemen duracak ki barışı tahsis edelim” dedi.

1- Hâlâ dünyaya durumu sanki Türkiye kendisine saldıran teröriste karşı savunma yapıyor değil de TSK durup dururken terör örgütüne operasyon düzenliyor gibi gösteriyorlar.

2- Türk devletinin karşısına artık muhatap olarak PKK’yı koyuyorlar. “O karar verdi ‘ateşkes’ yaptı, haydi bakalım sen de operas yonu durdur. ‘İyi şeyler’ yap” diyorlar. Yani demek ki PKK isterse mücadele sürecek, keyfi gelir de durursa TSK da duracak.

3- PKK açıkça Türkiye’nin Kürt vatandaşlarının siyasi temsilcisi yapıldı. “Terör sorunu” değil “Kürt sorunu” denmeliymiş.

Oysa bu hükümet, iktidarı “sıfır terörle” teslim almıştı. Demek ki olabiliyor ama devlet aciz içinde görünürse terörist de Türkiye’ye sözcüleriyle ve açıkça liderinin ağzından, ültimatom verir hale geliyor. Eh, “Baş” müzakerecisinin Türkiye Başbakanı’nı Avrupa’ya karşı “en azılı terörist Bin Ladin’le aynı kefeye koyduğu” bir ülkede normaldir durum.

On gün önce Güneydoğu’yu huzura kavuşturmak için uzun öneri listeleri hazırlayanlara “Hepsi boş bunların, onlar önce af, sonra Güneydoğu’da özerklik ve sonra da Anayasa’da ‘Türkler ve Kürtler’ tanımını istiyorlar” demiştik işte PKK niyetini İngiliz The Times gazetesine açıkladı. Daha doğrusu “MUHATABI” haline getirildiği Türk devletine dayatmalarını açıkladı. Kendini de “Kürt toplumu” yerine koyarak... Terör mücadelesini de “Türk-Kürt savaşı” yaparak... Önce Öcalan’ı da içine alan af, sonra da İskoçya modeli; özel parlamentoya sahip özerk bölge...

Yapılan hatalarla gelinen durum 25 yıldır verilen onbinlerce şehidin kemiklerini sızlatacak, bu toplumun yıllardır çektiği sıkıntıları, ardarda yaşadığı acıları da hiçe sayacak noktadır.

Madem ki PKK’nın emirlerini dinleyecektik, neden sayısız ailenin hayatının kararmasını, evlatlarının yitmesini bekledik?

Terör örgütünün emirler yağdırdığı bir ülkenin vatandaşı olmak çok acı ve bunun geri dönüşü de zor artık, daha tehditlerle birlikte ne emirler duyacağız beklesinler!

***

“Mayınları 6 ayda kaldırırız”

Suriye sınırında çok geniş bir alanın “mayın temizleme sonucunda temizleyecek yabancı firmaya tam 44 yıllığına devredilmesi” haklı olarak ülkenin en önemli tartışmalarından biri haline geldi.

Bakmayın siz “mayın temizleme” den “devlet farklı etnik kökende vatandaşları kovdu” tartışmasına nasıl geçildiğine, o da önemli ama asıl önemli olan bu arazinin verilmesi... Hükümet tartışadursun mayınları 1956 yılında Irak-Suriye sınırından başlayarak döşeyen (ve ilk mayını koyan) emekli İstihkâm Albay Kemal Güner; “Bunları kaldırmak çok kolay, ben o zaman 7. Kolordu, 2. İstihkâm taburunda üsteğmendim, mayınların yerleri bellidir, haritası da vardır. 2 tabur askerle 6 ayda tamamını temizlerim” diyor. Başka neler dediğini yarın yazacağım ama şimdilik telaşla açıklamalar yapan Hükümet’e haber veriyorum; işte size çözüm, haydi arazimizi kimseye teslim etmeden temizletin mayınları!

Kaynak: Vatan Gazetesi-Ruhat Mengi,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=PKKnin_yeni_emirlerini_bekliyoruz&tarih=27.05.2009&Newsid=240334&Categoryid=4&wid=4



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,240 µs