En Sıcak Konular

MİLLETİN AKLINDAN GEÇENİ YENİÇAĞ HABER YAPTI

26 Mayıs 2009 20:38 tsi
MİLLETİN AKLINDAN GEÇENİ YENİÇAĞ HABER YAPTI İsrail alacağına mayınlı kalsın!Mayınlı araziler İsrail’e tahsis edilecekse hiç temizlenmesin!

İsrail alacağına mayınlı kalsın!

YÖRE HALKI DA BU TOPRAKLARA YABANCILARIN GİRMESİNE KARŞI

Mayınlı araziler İsrail’e tahsis edilecekse hiç temizlenmesin!
Mayınlı araziyi temizleme karşılığı 49 yıllığına yabancılara bırakmaya hazırlanan hükümete öfke kusan çiftçiler, “Bu toprakları bölge halkı kullanmalı” dedi

Asker ve muhalefetin tepkisine rağmen, Suriye sınırındaki verimli arazileri temizleme karşılığı yarım asır yabancılara devretmeyi öngören tasarı, bölge halkını da çileden çıkardı. Çiftçiler, “Mayınlı araziler şayet İsrail’e verilecekse hiç temizlenmesin” dedi. Suriye sınırında yer alan köylerden biri olan Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı Köyü’nün Muhtarı Hasan Cemiloğlu, yıllar önce kendilerinden alınarak mayın döşenen arazilerin, temizlenip başkalarına verilmesine karşı olduklarını söyledi. Arazilerin yıllardır karşı tarafta bulunan Suriye’nin Atma kasabası çiftçileri tarafından kullanıldığını belirten Cemiloğlu, “Mayınlı arazilerin 49 yıllığına İsrailli’lere verileceğini duyduk. Bu da bizi üzdü. Eğer bu araziler İsrailli’lere verilecekse, böyle kalsın daha iyi” dedi.

Husumet yaratır

Bu arada, Mardin Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan, Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Şırnak, Mardin ve Gaziantep’te yer alan ve 53 yıldır tarım yapılmayan bu arazilerin “birinci sınıf tarım arazisi” olduğunu belirterek, “Talebimiz belki bazılarının hoşuna gitmeyebilir. Ama biz gerçekçi yaklaşıyoruz. Küçük parçalar halinde arazileri bölüp dağıtmanın hiç kimseye faydası olmayacaktır. Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlardan temizlenecek araziler, modern tarım tekniğini uygulayacak firmalara verilmelidir” dedi. Mayınlı arazilerin tamamının kamulaştırılmadığını hatırlatan Özkan, “Bu araziler, bölge halkına parçalar halinde verilmesi durumunda yeni husumetlere neden olabilir” dedi.

Güvenlik zaafı

Nusaybin Ticaret Odası Başkanı Mahsun Özmen de bu toprakların temizlenme karşılığı yabancılara verilmemesi gerektiğini söyledi. Özmen “Bu topraklar verimli olduğu için organik tarım yapılabilir” dedi. Nusaybin Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Doğru bu bölgede sebzecilik, meyvecilik ve seracılık yapılabileceğini belirtti. Doğru, “Mayınların kaldırılması bölge için çok büyük bir katkıdır. Böylece işsizlik de önlenebilir. Bu bölge, yabancılara verildiği takdirde hiçbir faydamız olmayacaktır. Ayrıca yabancıların burada olması güvenlik açısından sağlıklı değildir. Çiftçiler kendi imkanlarıyla bu toprakları işleyebilir” diye konuştu.

Halka verilsin

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Gökhan Günaydın, mayınlı arazilerin tarıma açılması durumunda elde edilecek yıllık net gelirin 20 milyon doların üzerinde olacağını belirterek “Mayınlı arazilerin temizleme sonrasında yöre çiftçisine tahsis edilsin” dedi.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=17081


 



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,261 µs