En Sıcak Konular

OLMERT VE ABBAS GÖRÜŞTÜ

27 Aralık 2007 19:46 tsi
OLMERT VE ABBAS GÖRÜŞTÜ İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Annapolis konferansından sonra ilk kez bir araya geldi.

KUDÜS-İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Annapolis konferansından sonra ilk kez bir araya geldi.
     Olmert, Kudüs'te bir araya geldiği Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a, "İsrail'in, (Batı Şeria'da) herhangi yeni bir yerleşim inşa etmeyeceği" taahhüdünde bulundu. Ancak, Doğu Kudüs'teki Har Homa yerleşimi ile ilgili sorun, ABD'nin hakemliğine kaldı.
     Olmert ve Abbas, Olmert'in Kudüs'teki resmi konutunda, Annapolis'in hemen sonrasında ortaya atılan, İsrail'in Doğu Kudüs'te ve Batı Şeria'da yeni yerleşim yerleri inşa edeceği veya mevcutlarını genişleteceği açıklamalarının gölgesinde bir araya geldi. Toplantıya, nihai statü görüşmelerinde iki taraf heyetlerine başkanlık eden İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile Filistin tarafından Ahmed Kurey ve diğer yetkililer de katıldı.
     İki lider yaklaşık 2,5 saat baş başa görüştükten sonra heyetler arası görüşmeler yapıldı. Görüşmelerden sonra bilgi veren yetkililer, Abbas'ın toplantıda, bir barış anlaşmasının gerçekleştirilebilmesi için, İsrail'in tüm yerleşim faaliyetlerini durdurmasının gerekli olduğunu vurguladığını belirttiler.
     Olmert, görüşmede, "Filistinlilerle nihai statü görüşmelerine varılması sürecine zarar verecek hiçbir adımın atılmayacağı" sözünü vermesine rağmen, Doğu Kudüs'teki Har Homa genişletme projesinin onaylandığını ve iptal edilemeyeceğini belirtti.
     Ordu radyosu, her iki tarafın, "Har Homa" sorununu geride bırakarak, nihai anlaşmaya doğru görüşmelerin devam etmesi konusunda anlaştıklarını açıkladı.
     Abbas-Olmert görüşmesinde yer alan Filistinli görüşmeci Saib Erekat da her iki tarafın, Har Homa sorunu ile ilgili ABD'nin hakemliğini desteklediklerini belirtti.


Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,171 µs