En Sıcak Konular

SÜPER LİG'DE 33. HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

26 Mayıs 2009 15:57 tsi
SÜPER LİG'DE 33. HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ Antalya harcanıyor, Şifo sabırlı... 6 hafta olsaydı Ahmet Özen Trabzon’u şampiyon yapacaktı... Aaa, Yunus Yıldırım penaltı çaldı! Belediye neredeyse UEFA’ya gidecek! Ne lig ama!

Yeme de yanında yat

Ama maçta “yatma.” Antalya harcanıyor, Şifo sabırlı... 6 hafta olsaydı Ahmet Özen Trabzon’u şampiyon yapacaktı... Aaa, Yunus Yıldırım penaltı çaldı! Belediye neredeyse UEFA’ya gidecek! Ne lig ama!

Hakemler açısından kötü bir haftayı geride bıraktık. Derbide çıkması gereken ikinci sarılar, direkt kırmızılar vardı. Yayıncı kuruluşun yorumcuları, Emre Aşık ve Ernst‘in atılması gerektiğinin altını ısrarla çizdiler.
İyi de siz demiyor muydunuz? Derbileri 11 -11 seyretmek istiyoruz. Adam eksilince, kapağı açılmış gazoz oluyordu ya maç keyfiniz...
Geçen hafta bu sütunlarda, “Bu Antalyaspor’dan ne istiyorsunuz?” diye yazmıştık. Bu hafta yine bariz bir hakem hatasıyla puan kaybettiler. Üstelik MHK’nın gözbebeği, 9 haftadır üst üste maç alan Tolga Özkalfa‘nın yönetiminde!
Antalyaspor olgun davranıyor. Mehmet Özdilek‘i kutlamak gerek, yönetimini kutlamak gerek.
Bir hakemin canı yanınca nasıl sızlandığına her zaman şahit oluyoruz. FIFA kokartı gittiğinde, FIFA yapılmadığında, maç alamadığında...
Mehmet Özdilek sabır gösteriyor. Bülent Uygun gibi canı yandığında proje ya da şiddet üretmiyor!
Sayın Abdurrahman Arıcı Antalya milletvekilisiniz. Hakemlik işlerinden anlarsınız. Bu Antalyaspor’un kaybettiği puanlara bakacak olursak UEFA hesapları yapıyor olması gerekirdi ama şimdi ligde nasıl kalırımın derdinde...
Sebebi de hakemler!
Ne olacak bu MHK’nın ve hakemlerin hali?
***
Belediye 4 maçtır üst üste (G.Birliği, Sivas, Kayseri, Kocaeli) kazanıyor. Lig biraz devam etse, UEFA Avrupa Ligi’ne katılması an meselesi!
Ahmet Özen Trabzon’da 4’te 4 yaptı (Kayseri, Kocaeli, Bursa, Eskişehir). Toplam 13 gol atıp, 4 gol yediler. Geçen yıl G.Saray’daki Cevat Güler örneğinde olduğu gibi Ahmet Özen‘in de önünde 6 haftası olsaydı, belki de şampiyon olacaktı!
Yunus Yıldırım F.Bahçe-Konya maçında deplasman takımı lehine penaltı çaldı. En son penaltıyı 1 Nisan 2007’de yine Kadıköy’de F.Bahçe lehine çalmıştı. Liglerimizde en fazla maç yöneten bir iki hakemden biri olan Yıldırım, 785 gün aradan sonra penaltı noktasını gösterdi. Ortalama 2 senede bir penaltı çalıyor!
33. haftada 34 gol atıldı. Bu sayıya bir de ligin 8. haftasında ulaşılmıştı.
Ankaraspor’un ligin ikinci yarısında tek galibiyeti var. O da F.Bahçe’ye karşı! Yani Fener’den aldığı 3 puanı çıkar, küme düşsün! Bu haftaki Konya deplasmanına nasıl gideceklerdi?
Konyaspor son 3 maçından “sıfır” çekti. Sezon başından beri teknik direktör tercihleri tutmadı. Ama Ünal Karaman‘ın şu 180 dakikalık macerasını anlamak mümkün değil.
Aynı Ünal Karaman‘ın geçen sezon 27. haftada biletini kesmişti Konyaspor. Raşit Çetiner onları Süper Lig’de tutmuştu.
***
Ligin keyfi gıcır.
Hedefsiz takımlar ligin rengini kaçırıyor.
Düşünün, ligin bitime 3-4 hafta kala şampiyon ve küme düşenler belli olmuş olsa; çekilir mi?
Bu heyecan çekiliyor, hakem hataları olsa da... Yeter ki, hak etmeyenin canı yanmasın. Kazanması gerekenler kazanmış olsun.
Nerdeee o sezon başındaki, sezon arasındaki Adnan Polat, Haldun Üstünel, Sadri Şener, Bülent Uygun, Yıldırım Demirören!..
Aziz Yıldırım da kongre öncesi “Lig bitiminde hakemler ve MHK için konuşacağını” söyledi. Bir o konuşmamıştı, bakalım ne diyecek?!

Böylesi zor görülür!..
Denizlispor, yıllar önce Beşiktaş’a ve “daha dün” Fenerbahçe’ye yaptığını Beşiktaş’a yapar mı; şampiyon “gene” ligin son haftasında Ali Sami Yen’den bu defa “Sivasspor ihtilali” etiketiyle çıkar mı; çok zor ama mümkün; ikinciliğin ve Şampiyonlar Ligi hakkının ortada oluşu, “3’lü averajla” Galatasaray’ın UEFA Ligi’nden de düşme ihtimali ve düşme hattının “2’li, 3’lü, hatta 4’lü averaj” hesaplarıyla son haftaya girmesi, heyecanı yüksek bir ligde perdenin “nefesler kesilerek” kapanmasını sağlayacak!..
> Öcal Uluç

Matematik bile sıkıntıda
Türkiye Ligi kurulduğundan bu yana hiç bir sezon matematiğe bu kadar kafa yorulmamıştır. UEFA Avrupa Ligi yolcularından ikisi ile, Süper Lig’e devam etmek için mücadele verenlerin dördü, son haftaya futbol topunu dürtmek yerine hesapla uğraşıyolar. Zirvede 2.5 şifreli açılmayı bekleyen bir kilit var. Herkese teşekkürler...
> Kemal Belgin

Şampiyonu kutlarım
G.Saray’ın hanesine yazacağı tek artı, şampiyondan iyi oynamak oldu. Buna karşılık seçim sebebiyle üç yıl şampiyonluk sözü veren F.Bahçe’nin arkasında kimin ikinci olacağına dair hazırlanma dönemi başlıyor!.. Ben Beşiktaş’ın şampiyonluğunu kutluyorum.
> Ümit Aktan

Eski toprak!
Türkiye Ligi’nde belki de ara transferde bir takımı tek başına sırtlayan Yusuf, Beşiktaş’ın tarihine altın harflerle geçti. Trabzonspor’un “Daha önce aklınız nerede” dedirten çıkışı; G.Saray’ın ocağına düşmüş Sivasspor’un zirve inadı, bu ligi unutulmazlar arasına sokan güzelliklerdi.
> Naci Arkan

Ben bu ligi sevdim
Turkcell Süper Lig lig olalı böyle bir heyecan, böyle bir mücadele ve böylesi bir performans yaşamamıştı. Şu işe bakın ki, son haftaya girildiği halde ne şampiyon belli ne Şampiyonlar Ligi’ne gidecek ve ne de ligden düşecek üçüncü takım! İşte bu belirsizlik ligi daha cazip hale getiriyor. İşte bu belirsizlik ortamında kimsenin kimseye kıyak geçmeyeceğine olan inanç bu ligi daha değerli kılıyor. Ne yalan söyleyeyim, ben bu ligi sevdim.
> Hasan Sarıçiçek

HAFTANIN TAKIMI: TRABZON

HAFTANIN FUTBOLCUSU
Colman (Trabzon)

HAFTANIN T.DİREKTÖRÜ
Ahmet Özen (Trabzon)

HAFTANIN HAKEMİ
Bünyamin Gezer (Eskişehir-Trabzon)

HAFTANIN KARMASI
Rüştü (Beşiktaş)
Elyasa (A.Gücü)
Cesario (Belediye)
Bilica (Sivas)
Carlos (F.Bahçe)
Kamanan (Sivas)
Cisse (Beşiktaş)
Ceyhun (Trabzon)
Colman (Trabzon)
Beto (G.Antep)
Güiza (F.Bahçe)

GOL KRALLIĞI
20 GOL: Baros (G.Saray)
18 GOL: Taner (Kocaeli)
15 GOL: Gökhan (Trabzon)
14 GOL: Mehmet Yıldız (Sivas)
13 GOL: Umut (Trabzon)
12 GOL: Youla (Eskişehir)
11 GOL: Tabata (G.Antep), Beto (G.Antep), Sercan (Bursa), Bobo (Beşiktaş)
10 GOL: Alex (F.Bahçe), Nobre (Beşiktaş), Güiza (F.Bahçe)
9 GOL: Mehmet Topuz (Kayseri), Mehmet Çakır (Ankara), Holosko (Beşiktaş), Batuhan (Eskişehir), Tum (Sivas), Jaba (A.Gücü)

CEZALILAR
Emre Aşık (G.Saray)
Yusuf (Beşiktaş)
Bilal (Ankara)
Şenol, Musa (Antalya)
Cesario, Marcin Kus (Belediye)
İlkem (MKE A.Gücü)
Sedat (Sivas)

KIRMIZI KARTLAR
Ercüment (Hacettepe)
Ertuğrul (Antalya)

PENALTI RAPORU

ATILAN PENALTI
Beto (G.Antep)
Kratochvill (Konya)

KAÇAN PENALTI
Yok

KENDİ KALESİNE GOL
Mehmet Topal (G.Saray)
Cesar (G.Antep)

Hazırlayan: Ömer Faruk ÜNAL

Kaynak: Türkiye Gazetesi,http://www.turkiyegazetesi.com/haberdetay.aspx?haberid=409207

 

 



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,335 µs