En Sıcak Konular

AB'DE ''TÜRK KARŞITLIĞI'' YÜKSELİYOR

26 Mayıs 2009 11:41 tsi
AB'DE ''TÜRK KARŞITLIĞI'' YÜKSELİYOR İngiltere’de, “Türkiye’nin AB üyeliğini savunmak vatan hainliğidir” ifadelerinin yer aldığı ırkçı parti BNP’nin dağıttığı broşürlerde “80 milyon Türk’e İngiltere’yi mahvetme fırsatı vermeyin” deniliyor

AB’de ortak slogan: Türkiye’ye ‘HAYIR’

İngiltere’de, “Türkiye’nin AB üyeliğini savunmak vatan hainliğidir” ifadelerinin yer aldığı ırkçı parti BNP’nin dağıttığı broşürlerde “80 milyon Türk’e İngiltere’yi mahvetme fırsatı vermeyin” deniliyor. 

4 Haziran’daki Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde İngiltere’de Türk karşıtı afiş krizi yaşanıyor. Irkçı parti BNP’nin dağıttığı broşürlerde “80 milyon Türk’e İngiltere’yi mahvetme izni vermeyin” deniliyor. Türk elçiliği polisi göreve çağırdı, İngiliz Dışişleri de devreye girdi. Avrupa Birliği’nin yasama organı olan Avrupa Parlamentosu’ndaki 785 vekilin yenileneceği 4 Haziran seçimleri öncesinde 27 AB ülkesinde çok büyük bir seçim kampanyası devam ediyor. Fransa’da Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy her fırsatta Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olduğunu dile getirerek aşırı sağ oyları hedeflerken, Hollanda, Belçika, Avusturya, Bulgaristan gibi ülkelerde de partilerin sloganları hep ortak: Türkiye’ye hayır!

Vergiler Türklere gitmesin

İngiltere’nin aşırı sağcıları da bu kampanyalardan ilham almış olacak ki, siyasi yelpazenin en sağında yer alan BNP (British National Party), AP seçim broşürlerinde Türkiye karşıtlığına geniş yer verdi. Broşürlerde Türkiye’nin AB üyesi olması halinde milyonlarca Türkün İngiltere’yi “işgal” edeceği iddia ediliyor. “Avrupa’nın genişlemesi, Türkiye’deki milyonlarca Müslümanın, işgalci yabancılara katılmasına yol açacak. Vergi mükelleflerinin parası, bunun için harcanmamalı” deniyor.

Türklerin üyeliği vatan hainliği

BNP’nin diğer bir broşüründe ise seçmenler, “Düşük ücretli 80 milyon Müslüman Türk’e İngiltere’yi basıp mahvetme hakkı vermeye yönelik tehlikeli hamleye” karşı çıkmaya çağrılıyor. Türkiye’nin AB üyeliğini savunmanın “Vatan hainliği” olduğu belirtiliyor. Türk Büyükelçiliği broşürlerin dağıtımından sonra İngiliz Dışişleri’ne yaptığı şikayette, polisin hemen duruma el koyması gerektiğini, broşürlerde yazanların Türkler’in hayatını riske attığını söyledi. Elçilik sözcüsü Orhan Tunç, “Bu ırkçı sözler hem Türkiye’yi hem de Türk halkını küçük düşürmeyi amaçlıyor. Parti hakkında yasal önlemler alınsın” dedi.
Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu da broşürleri eleştirdi ve ülkenin yaşlanan nüfusu nedeniyle göçe ihtiyacı olduğu uyarısı yaptı.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=9004439&tarih=2009-05-26

 

 



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,753 µs