En Sıcak Konular

KUDÜS'ÜN STATÜSÜ DEĞİŞTİRİLEMEZ

26 Mayıs 2009 11:34 tsi
KUDÜS'ÜN STATÜSÜ DEĞİŞTİRİLEMEZ Dışişleri Bakanı Ahmet Davudoğlu, geçen günlerde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından yapılan “Kudüs bizimdir, asla bölünmeyecek ve İsrail’in başkenti olarak kalacaktır” açıklamasını eleştirdi.

Davudoğlu: Kudüs’ün statüsü değiştirilemez

Dışişleri Bakanı Ahmet Davudoğlu, geçen günlerde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından yapılan “Kudüs bizimdir, asla bölünmeyecek ve İsrail’in başkenti olarak kalacaktır” açıklamasını eleştirdi. Davudoğlu, “Kudüs’ün statüsünün ve karakterinin değiştirilmemesi, sadece İKT’nin benimsediği bir ilke değil, BM’nin de benimsediği bir ilkedir, Türkiye’nin de benimsediği bir ilkedir. Bu bakımdan, biz uluslararası toplumun temel prensipleri dahilinde herkesin mutabık kalması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

AZGINLIĞIN VE ZULMÜN SONU KÖTÜDÜR

“Zamanında bütün İslâm ülkeleri Batıda zulüm gören Yahudilere kucak açtı ve Yahudiler Müslümanların arasında müreffeh bir hayat yaşadılar” diyen Karadavî, “Sonra Müslümanlara zulmettiler. Azgınlığın sonu kötüdür. Yeryüzünü fesada uğratanlara Allah ceza verecektir” diye konuştu.

Kudüs’e İsrail vizesiyle girmek istemiyorum

Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf El Karadavî, “Ben Kudüs’e İsrail’in vizesiyle girmek istemiyorum. Filistin vizesiyle girmek istiyorum. Özgür olarak Kudüs’e girip, Mescid-i Aksa’da özgürce namaz kılmak istiyorum. Bunun için sürekli dua edelim. Dua Müslümanın en önemli silâhıdır” dedi.

KUDÜS’ÜN STATÜSÜ DEĞİŞTİRİLEMEZ

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ev sahipliğinde düzenlenen Filistin Sivil Dayanışma Konferansı için Türkiye’ye gelen İslâm Alimi Yusuf Karadavi, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karadavi, İsrail’in hırsız, Filistinlilerin ise ev sahibi olduğunu belirtti. Karadavi şöyle konuştu: “Filistin konusunda Siyonist tehlikeyi daha az gösterecek değilim. Ancak bununla birlikte ben iyimserim. Hak zafer elde edecektir. Batıl kaybedecektir. Çünkü bu Allah’ın kanunudur. Allah, iman edenleri müdafaa eder. Batıl devletinin bir saati vardır, ama Hak devleti kıyamete kadar sürecektir. Zaten Batıl zail olmaya mahkumdur. Ev sahibi hırsıza galip gelecektir. Biz ev sahibiyiz. Siyonistler ise hırsız. Dünyanın her yerinden gelerek Filistin’i işgal ettiler. Kadınları ve çocukları şehit ettiler. Ama mazlumların duası geri çevrilmez. Allah mazlumları zafere ulaştıracaktır. Allah buna dair söz vermiştir. Bu mazlum halk zafer elde etmelidir. Bunların direnişi kesinlikle zayi olmayacaktır. Allah zalimlere azap gönderdiği zaman çok çetin azap gönderir. Siyonistlere de çok çetin azap gelecektir. Yeryüzünü fesada uğratanlara Allah ceza verecektir. Yahudilerin zulmüne karşı herse bizimle olacak.” “Zamanında bütün İslâm ülkeleri Batıda zulüm gören Yahudilere kucak açtı ve Yahudiler Müslümanların arasında müreffeh bir hayat yaşadılar” diyen Karadavi, “Sonra Müslümanlara zulmettiler. Tarihe baktığımızda da Yahudilerin bu nankörlüğünü görürüz. Peygamber Efendimizin (asm) döneminde Medine’yi birlikte savunmak için anlaşmıştık. Ancak onlar müşriklerle bir olup Müslümanları arkasından vurdular. Antlaşmaya sadık kalmadılar. Azgınlığın sonu kötüdür” dedi.

Kaynak: Yeni Asya Gazetesi,http://www.yeniasya.com.tr/2009/05/26/dunya/h1.htm



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,019 µs