En Sıcak Konular

ABDÜLLATİF ŞENER,''TÜRKİYE PARTİSİ''Nİ KURDU

25 Mayıs 2009 17:22 tsi
ABDÜLLATİF ŞENER,''TÜRKİYE PARTİSİ''Nİ KURDU Abdüllatif Şener, “Türkiye Partisi”ni kurdu ve eski partisine yüklendi:"En hayati konularımızda kendi gündemini diplomasi trafiğinin belirlediği bir siyasi iktidar bu ülkenin tek bir vatan evladından oy almamalıdır..."

Şener'den AKP'ye sert sözler

"En hayati konularımızda kendi gündemini diplomasi trafiğinin belirlediği bir siyasi iktidar bu ülkenin tek bir vatan evladından oy almamalıdır..."

Abdüllatif Şener’in “Türkiye Partisi”ni Meclis’te, Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk temsil edecek

ESKİ bakanlardan Abdüllatif Şener, “Türkiye Partisi”ni kurdu. Yeni partinin kuruluş dilekçesi sabah saatlerinde bazı kurucular tarafından İçişleri Bakanlığı’na verildi. Öğle saatlerinde de Şener Bilkent Otel’de partiyi kamuoyuna tanıtmak amacıyla basın toplantısı yaptı. AKP’den ayrılan, Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk’ün de yer alması dolayısıyla Meclis’te temsil edilecek olan partisinin tanıtımında yaklaşık 3 bin kişiye hitap etti.

Amblemi tokalaşan iki el

Türkiye Partisi’nin amblemi, mavi fon üzerine beyaz zeminli Türkiye haritası içerisinde tokalaşan iki el olarak belirlendi. Şener, partisinin “demokratik merkez partisi” olduğunu belirterek, “Tekrar ediyorum; biz birleştirmeye geldik, çünkü merkezdeyiz” diye konuştu.

Hükümete eleştiri...

Partisinin genç bir parti olarak kurulduğunu, ana hedefleri arasında, kadınların ve gençlerin siyasete katılımının sağlanmasının bulunduğunu söyleyen Şener, “Türkiye, gençlerin olacaktır” dedi. Hükümetin politikalarını eleştiren Şener şöyle dedi: “Ekonomiyi yönetenlerin gece gündüz krizden çıkış için çare aramaları gerekiyorken, kriz sonrası için stratejiler üretmeleri lazımken, bunları bir gören var mı? Sadece stoklara ve ithalata yönelik bir takım çalışmalar... Bu, Titanik gemisi batarken, üst katta mobilyaları değiştirmeye benziyor.” Şener, “Titanik batarken siz de kaptan köşkünde değil miydiniz?” sorusu üzerine, 16 yıl milletvekilliği yaptığını, bu sürenin 6 yılının bakanlıkta geçtiğini hatırlattı. Şener, “Benim dönemimin nasıl geçtiğini en iyi esnaf bilir, memur bilir, işçi bilir, çiftçi bilir. Mevcut Hükümet halen o dönemin kredilerini kullanıyor. Benim bıraktığım günden itibaren ’Biz de şu işi yaptık’ diyecek tek bir cümleleri yoktur” diye konuştu. Şener, “AKP ile Türkiye Partisi’ni tek bir cümle ile kıyaslarsanız ne söylersiniz?” sorusunu, şöyle yanıtladı: “Mevlana’nın ’Bugün yeni şeyler söyleme zamanıdır. Dün dünde kaldı cancağızım’sözüyle cevap vermek istiyorum.”

EL ELE GELDİLER

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, partisinin tanıtım toplantısına eşi Berrin Şener ile el ele geldi. Şener, “Başbakan Şener”, “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılandı...

33 kurucunun 9’u kadın

Toplam kurucu sayısının 33 olduğu Türkiye Partisi’nde, 7 öğretim üyesi ve 9 kadın yer aldı. Bazı kurucuların DYP ve DP’de geçmişte çeşitli görevler üstlendikleri de öğrenildi. Partinin kurucuları arasında, Abdülkadir Sarı, Ali Arif Özzeybek, Ali Rıza Buyan, Arif Kocaman, Asude Öztürk, Bülent Kuşoğlu, Çetin Volkan Akyol, Gülçin Küçükkayalar, Gülümser Heper, Gürcan Günay, Hakan Çeken, Hüseyin Aytekin, İbrahim Abdülbaki Tuna, İhsan Işık, Mehmet Erşahin, Mehmet Timur, Murat Akdeniz, Nabi Cüneyt Dinçman, Nihan Kurt, NurettinBilici, Ömür Kütük, Sema Batırbek, Sinan Kolcu, Suat Karlıkaya, Suna Ataman,Şaban Baş, Tahsin Türkçapar, Vefa Tarhan, Volga Bayrakçı Tunay, Yalçın Dede Kargılıoğlu, Yasemin Öney Cankurtaran yer aldı.

-NE OLDU 25 MAYIS’TA?-

Şener, Türkiye Partisi’nin kuruluş gününün tarihin önemli olaylarına işaret ettiğine dikkat çekerek, “Çünkü geçmişte 25 Mayıs bizim bundan sonra atacağımız adımların köşe başlarına işaret etmektedir” dedi. Şener 25 Mayıs’ta yaşanan tarihi olayları şöyle anlattı:
“Bir Türk 25 Mayıs 1995’te dünyanın en yüksek tepesi olan Everest tepesine çıktı. 25 Mayıs 1944’te bu ülkede milli sanayi vardı, Türkiye’de Nuri Demirağ tarafından uçak fabrikası kuruldu. Bu fabrika uçağını üretti, milli sanayimizin yolcu uçağı ile ilk yolculuk İstanbul’dan Ankara’ya 25 Mayıs 1944’te gerçekleştirildi. Son yüzyılını Osmanlı devleti yarı sömürge olarak geçirdi. Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş ama Osmanlı’nın borçlarını devralmıştır. 1955 yılının 25 Mayıs’ında Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı’nın borçlarının son taksidini ödemiştir.”

Kaynak: Gazetevatan-Levent İÇGEN,http://w9.gazetevatan.com/Senerden_AKPye_sert_sozler/240118/9/Siyaset

 



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,632 µs