En Sıcak Konular

ŞAMPİYON MU? İLLAKİ...

25 Mayıs 2009 11:35 tsi
ŞAMPİYON MU? İLLAKİ... G.Saray daha iyi oynadı ama maçı Beşiktaş aldı. Mehmet Topal'ın ters vuruşu ağarı havalandırdı. Kewell skoru eşitledi. Yusuf siyah-beyazlıların şampiyonluk yolunu açtı.

G.Saray daha iyi oynadı ama maçı Beşiktaş aldı. Mehmet Topal'ın ters vuruşu ağarı havalandırdı. Kewell skoru eşitledi. Yusuf siyah-beyazlıların şampiyonluk yolunu açtı.

Süper Lig'in zirvesindeki Beşiktaş, sahasında G.Saray'ı 2-1 yenerek şampiyonluk umudunu son haftaya taşıdı. İlk yarıda her iki takım da kontrollü bir futbol sergiledi. G.Saray savunması oyunu öne yıkarken, Beşiktaş forvetleri araya atılan toplarla tehlikeli olmaya çalıştı. 2. dakikada Beşikaş gole çok yaklaştı. Tello'nun korner atışında arka direkteki Sivok gelişine sert vurdu. Sabri topu son anda çizgiden çıkardı. 34. dakikada Baros, kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Sabri'ye pasını verdi. Bu futbolcu gelişine vurdu ama top yan ağlarda kaldı. 40. dakikada Beşiktaş'ın kazandığı serbest atışta Tello'nun ortasına Bobo kafayı vurdu. Mehmet Topal ayağıyla topu uzaklaştırmak isterken kendi kalesine attığı golle Beşiktaş devreyi 1-0 önde tamamladı.

YUSUF KİLİDİ ÇÖZDÜ

İkinci yarıya baskılı giren G.Saray üst üste bulduğu pozisyonlar sonucu beraberliği yakalarken, daha sonra oyunda dengeyi sağlayan Beşiktaş, özellikle son bölümlerlde çok daha etkili oldu. 48. dakikada Baros, yine kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Vuruşu Rüştü'den döndü. 49. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Kewell, Rüştü'nün yanından topu filelere göndererek skoru eşitledi: 1-1. 58. dakikada Yusuf orta sahadan aldığı topla defansı çalımlarla geçti. Ceza sahasında kaleci Orkun'u şansının da yardımıyla çalımladıktan sonra topu filelere göndererek Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi. 85. dakikada Arda'nın kornerinde kaleci Rüştü son anda topu çeldi. G.Saray'ı 2-1 yenerek bu sezonki ilk derbi galibiyetini alan Beşiktaş, şampiyonluk umudunu son haftaya taşıdı.

 

Koca Yusuf son maçta yok

Beşiktaş'ın şampiyonluk umutlarını dirilten golü atan Yusuf, gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Tecrübeli futbolcu takımının şampiyonluk turu atmak için eski takımı Denizlispor'la oynayacağı son maçta forma giyemeyecek.

Cezalı Adnan Polat'ı Demirören ağırladı

PFDK'dan hak mahrumiyeti cezası olan G.Saray Başkanı Adnan Polat, maçı protokol tribününde değil Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in uğurlu yerinde izledi. Siyah-beyazlıların ilk golünün ardından büyük mutluluk yaşayan Demirören'in elini sıkan Polat, tebriğini iletti. İlk yarıyı Demirören ile birlikte izleyen Polat, 2. yarı tribünlerden ayrılarak maçı içeride TV'den izledi. Polat, maç sonunda ise takım otobüsüyle döndü.

Lazerci yine sahnede

İzmir'deki Beşiktaş-F.Bahçe kupa finalinde Bünyamin Gezer'in maruz kaldığı lazerin dünkü kurbanı da M. Kamil Abitoğlu'ydu.

Korkmaz: Şans Beşiktaş'tan yanaydı

G.Saray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, iyi oynamalarına rağmen şanssız gollerle mağlup olduklarını söyledi. Korkmaz, Beşiktaş taraftarınca maruz kaldıkları küfürden de yakındı: “Herkesin daha dikkatli olması gerekiyor. Tribünden küfürler edildi, tükürükler atıldı ama yanımızdaki polisler müdahale etmedi. Bunlar futbolda çirkin şeyler.” Öte yandan G.Saray'da sarı kart gören Emre Aşık, Sivas maçında cezalı duruma düştü. (ENGİN ALBAYRAK) [1]

İbre Beşiktaş'tan yana

Beşiktaş nasıl şampiyon olur?

Denizli'de alınacak 3 puan başka hesaba bakılmaksızın Kara Kartal'ı şampiyon yapacak. Yenilgi ve beraberlik halinde Sivas ve Trabzonspor'un alacağı sonuçlar devreye girecek.

Sivasspor nasıl şampiyon olur?

Beşiktaş yenilirse, G.Saray galibiyeti Sivas'ı şampiyon yapar. Beşiktaş berabere kalırsa G.Saray karşısında alınacak 3 farklı galibiyet yine Yiğidolar'ı mutlu sona ulaştırır.

G.Saray UEFA'ya nasıl katılamaz?

F.Bahçe Trabzon'a, G.Saray Sivas'a yenilir, Bursaspor da İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yenerse üçlü averaja bakılacak. Bu durumda UEFA'ya Bursa gidecek.


Ligde 33. hafta maçları da düğümü çözmedi. Şampiyonluk ve Avrupa hesapları son 90 dakikalara kaldı. Şampiyonluk için matematiksel olarak 3 takımın da şansı bulunuyor. Bu üçlü arasında en avantajlı olanı lider Beşiktaş. Siyah-beyazlılar Denizli'yi yenerse şampiyonluğunu ilan edecek. Beraberlik halinde, Sivas'ın G.Saray'ı yenememesi halinde yine şampiyon olacak.

SİVASSPOR PUSUDA

Şampiyonluk için ikinci şanslı takım Sivasspor. Ancak Yiğidolar'ın mutlu son ihtimalinin gündeme gelmesi öncelikle Beşiktaş'ın puan kaybetmesine bağlı. Beşiktaş yenilirse, G.Saray galibiyeti Yiğidolar'ı şampiyon yapacak. Beşiktaş berabere kalırsa, Sivasspor'a şampiyonluk için Ali Sami Yen'de 3 fark gerekecek.

TRABZON ZOR AMA

Bordo-mavili takımın az da olsa şampiyon olma şansı var. Bunun için Beşiktaş'ın yenilmesi, Sivasspor'un da G.Saray'ı yenememesi şart. Beşiktaş 1-0 yenilirse Trabzonspor'a şampiyonluk için Avni Aker'de F.Bahçe önünde 8 fark gerekecek.

AVRUPA HESAPLARI

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ne ve dolayısıyla F.Bahçe kupa finalisti olarak UEFA Kupası'na katılmayı garantiledi. Devler ligi bileti için iki takım çekişiyor. Sivasspor, G.Saray'ı yenerse vizeyi alacak. Puan kaybederse Trabzonspor , F.Bahçe'yi yenmesi halinde Şampiyonlar Ligi'ne katılacak.

G.SARAY RİSK ALTINDA

UEFA Kupası yarışında ise farklı bir tablo ortaya çıktı. Sarı-kırmızılı takımı bir puan Avrupa'ya götürecek. Ancak Fenerbahçe ve Galatasaray yenilir Bursaspor kazanırsa 3'lü averaj gündeme gelecek. Bu ihtimalde F.Bahçe 4., Bursaspor 5. olacak ve bileti kapacak. 6. olacak olan Galatasaray Avrupa- ya gidemeyecek.

Peki... Kim düşecek?

Kümede kalma mücadelesinde ise tablo çok karıştı. Son hafta maçlarında Denizli Beşiktaş'a yenilir, Konya evinde Ankaraspor'u yener, G.Birliği Başkent'te Kayseri'ye yenilir ve Antalyaspor evinde A.Gücü ile berabere kalırsa 4 takım da ligi 38 puanla bitirecek. Bu ihtimalde 4'lü averaj hesabı işletilecek. G.Birliği en kötü averaja sahip takım olarak Hacettepe ve Kocaelispor'dan sonra küme düşen 3. takım olacak. G.Birliği puan alırsa, Denizli yenilir, Konya kazanır ve Antalya berabere kalırsa bu kez 3'lü averaj sözkonusu olacak. Bu ihtimalde Antalya düşecek. Antalya, Konya ile ikili averaja kalırsa yine küme düşmekten kurtulamayacak.[2]

Kaynak: Yeni Şafak Gazetesi

[1].http://yenisafak.com.tr/Spor/?t=25.05.2009&i=188332

[2].http://yenisafak.com.tr/Spor/?t=25.05.2009&i=188337


 



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,130 µs